Nosač za springericu SKWGEAR reverse recoil

Amortizer na magnumki pomaze ali se istim donekle gubi preciznost , bidirekcioni trzaj (trzaj u oba pravca) koji vatreno oruzje nema drobi optike ...

skorpio said:
Amortizer na magnumki pomaze ali se istim donekle gubi preciznost , bidirekcioni trzaj (trzaj u oba pravca) koji vatreno oruzje nema drobi optike ...

Ima li neke koristi u vazdusnom oruziju?
Hoće li trajati optika koliko sa springericom, jeli je istina da springerica uništava optike

Magnum springerice drobe optiku, nije pitanje da li nego kada ce je polomiti. Sve preko 16J snage je rizicno. Vidim da na fejsu dominira misljenje da gasni klip ima manji trzaj i pogodniji je za optiku. Ja na moju pusku sa gasnim nisam ni pokusao da je montiram, sve se najezim kada gasni klip “lupi”.
Optika koju sam trenutno montirao na slabiju pusku se drzi odlicno i nista ne moram da dotezem.
Da li vredi stavljati optiku na vazdusnu pusku? Naravno da vredi ukoliko uklopis odgovarajucu optiku sa odgovarajucom pusku, gadjas preciznije a i mozes da isprobas daljine na kojima bi se prilicno namucio sa mehanickim nisanima.
Edit:
Zaboravih da dodam:
Da kucnem u drvo posto je upravo isprobah i vuce 2cm u levo u odnosu na juce(na 50M)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja sad moram da dodam da sam u detinjstvu imao Dianu L54 i na njoj običnu lovačku Tasco optiku koja je "živela" dugo i bez ikakvih problema. Doduše, ta puška ima posebno rešenje za ublažavanje trzaja, ali je i dalje "magnumka". Neću da unosim zabunu, ali hoću da podelim i to iskustvo.

Meni je Hawke Vantage preživeo 3g na Hatsan 125 sa 80kg gasnim klipom sa običnim pikatini prstenovima. Posledice su popuštanje vijaka na prstenovima i točkićima tureta. Cela optika je klizala unazad dok se nije malo nasukala na prednji konus, ali bez posledica. Znači, dotezanje posle 150 dijabola.

Posle sam stavio ovaj Skwgear Reverse Recoil, ali sam ga skinuo jer mi je ponestalo klikova zbog konverzione šine sa 11mm na pikatini. (A i malo se klimao.)

Sada imam Diana ZR Mount i zadovoljan sam. (Sve sa istom optikom.)

Svi kolege sa foruma (a i ja) savetuju za prvu (ozbiljniju) pušku da uzmeš springericu do srednje snage (npr. neko reče 16J), pa posle 1-2g PCP. Ja bih dodao možda i neku CO2 između.

Kada mi se na H125 oštetio đon, toliko se puška ritala da me je boleo kažiprst na obaraču dok isti nije pukao. Kada sam ga zamenio sa ruskim od ozbiljnog čelika, onda je pukla neka druga poluga u mehanizmu za okidanja, dok nisam skapisao da je đon otišao. Servis, zamena đona, celog mehanizma za okidanje i još koji dihtung i već godinu dana je zdrava, zato što je ju retko koristim.

Tako je. S tim što tih recimo 12-16 džula nije uopšte malo snage. Ima to potencijala za svaku aktivnost u kojoj bismo koristili springericu, čak i za neke LR egzibicije, ako cev i uslovi to dozvoljavaju. Da ne spominjem sada šta sve Britanci rade sa puškama u toj kategoriji. Nego smo svi poleteli za magnum springericama u fazonu "snaga, snaga..." kao da je to stvarno najvažnije. Do pre neku godinu i ja sam bio taj 😀

alexsasax said:
Magnum springerice drobe optiku, nije pitanje da li nego kada ce je polomiti. Sve preko 16J snage je rizicno. Vidim da na fejsu dominira misljenje da gasni klip ima manji trzaj i pogodniji je za optiku. Ja na moju pusku sa gasnim nisam ni pokusao da je montiram, sve se najezim kada gasni klip “lupi”.
Optika koju sam trenutno montirao na slabiju pusku se drzi odlicno i nista ne moram da dotezem.
Da li vredi stavljati optiku na vazdusnu pusku? Naravno da vredi ukoliko uklopis odgovarajucu optiku sa odgovarajucom pusku, gadjas preciznije a i mozes da isprobas daljine na kojima bi se prilicno namucio sa mehanickim nisanima.
Edit:
Zaboravih da dodam:
Da kucnem u drvo posto je upravo isprobah i vuce 2cm u levo u odnosu na juce(na 50M)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne znam čitajući vaše komentare nadam se da ce potrajati optika. Jer imam kometu 220 sa drvenim kundakom koja teze razvlaci 10j. Nije meni toliko bitna snaga jer nemam bas namere da idem u lov sa njom nego mi je vise zanimljivo da gadjam mete na 60 70m sto sa fiber-optickim nisanom je jako teško. Ne znam kupicu neku bolju optiku (nikko stirling mountmaster 3-9x42) pa ce da vidimo kako će to raditi

Evo ja da se ubacim, ja imam baš tu optiku na toj pušci i za sada je sve super. Montirao sam je sa nosačima koji su došli uz nju a puška je do sada ispucala malo manje od 1000 dijabola.

Users who are viewing this thread

Back