NOVI ČLANOVI pozdravljaju! :)

Pozdrav, pošto sam nešto zabrljao na fonu, pa ne mogu da se ulogujem kao SKRESNIK, evo drugog naloga 🙄
Zapravo me je skrljao Tapatalk, koji me uzasno nervira, ali ako hoću da postavim slike sa fona moram preko njega zbog veličine🙄

pozdrav kolega i dobro nam dosli na forum
bilo bi nam drago da malo predstavite pusku sa kojom slikom i opisom

Pozdrav! Zovem se Bojan i iz Beograda sam. Trenutno nemam VP ali u potrazi sam za istom pa sam tako i došao do foruma. Odrastao sam pucajući sa zastavinim puškama, a sad me više interesuju neke udaljenije mete i jače puške. Nadam se dobrom druženju i korisnim informacijama.

Pozdrav svima zovem se Daniel iz Panceva sam. Posedujem VP malu madjaricu i Slavia 620. Sad sam u potrazi za Perun 734 ;-)
Od kad znam za sebe odrastao sam uz maluadjaricu, skoro nasledio Slaviju 620 i odusevila me al sam cuo da je Perun 734 jos bolja od Slavije 620..

Pozdrav! Zovem se Nemanja, zadnja pošta Bg. Kao klinac sam posedovao pištolj (Marku niko nije utvrdio. Ostala je misterija da li je neka prepravka u pitanju ili je nakon nečijeg susreta sa trećom vrstom ostao na planeti) kog je davno prekrila zelena trava doma mog. Pre nekih 25 godina sam ga dobio od ćaletovog prijatelja, totalno rashodovanog, pa smo ga "sredili". Tada je izgledom delovao 30+ godina star. Takodje sam pucao redovno iz ujakove Zastava puške, koja je bila poprilično rashodovana. Da skratim priču, jedno rashodovano stanje koje je trajalo dugi niz godina :))) Trenutno ne posedujem vazdušnu pušku. Nadam se da ću se u narednih par meseci pridruziti klubu :)))

U ovom mom tekstu je ispalo kao da je ćaletov prijatelj rashodovan bio a ne pištolj. Ne zamerite mi braćo, izolacija je ostavila trag i na mojim nejakim plećima :))))

Evo ovako... od '88 godine pa do '92 sam se aktivno bavio streljaštvom kao junior u streljačkom klubu Zemun u pinkiju... išao sam na različita takmičenja relativno uspešno, Krenuo sam sa Zastavom, pa je tu bila i Slavija, i na kraju Anschutz,zaboravih koji.. usledio je dugi niz godina pauze za VP, pa sam odlučio pre desetak godina da uzmem neku, sticajem okolnosti sam došao u dodir sa IŽ 38,posle nje Gamo Shadow,koju sam poklonio rodjaku... par godina pauze i dade mi drugar Artemis lb600 4.5 mm,kaze tezak okidac.Istina,tezak je...okidac je sa jednim korakom,prilicno nezgodan...A posto se generalno razumem u mehaniku, reko hajde da sredim taj okidač odnosno da ga ispoliram do ludila.Tako je i bilo, poliranje obe povrsine,onda sam ga natapkao sa Molybden bisulfidom i reseno pitanje okidaca...
Puška sama po sebi nije loša, kompletno je metalna,nema plastike u njoj, za razliku od Gama. Prednost je dugačka cevka od 485 mm, ali nisam bio zadovoljan sa brzinom dijabole. I tu sam odradio određene modifikacije, odnosno uspeo sam da uguram oprugu od Gamo Whispera,24J je jacine, tako da sam dobio više nego zadovoljavajuću stvar, uz prednosti dužine cevke, i relativno dobre optike (BSA 4x16x44, sa podešavanjem paralakse) ispostavilo se kada se stabilizovala opruga, ( posle 300 400 dijabola ) da sam dobio solidno precizno pušku... Naravno da sam stavio ZR mount optike, i evo posle 5.000 dijabola nemam za sada ni jedan problem... moram zaista da pohvalim preklop cevke i tela puške, naleže u mikron što nisam očekivao. Ima kožni dihtung cevke kao nekada na Anshutzu, nema šanse da se ošteti, videćete na fotki... inače ona puška se pravi u vise verzija pod drugim nazivima za određena tržišta,npr u Britaniji je Victory lb600,u Rusiji je Strike one 009,onda SMK lb600 ,SPA lb600,Artemis lb600 itd... ali svakako da bi bila dobra mora da se doradi ...Izvinjavam se na mom dužem predstavljanju ali smatram da je tako bolje :)

Attachments

• IMG_20200111_004743.jpg
    IMG_20200111_004743.jpg
    810.8 KB · Views: 790
  • novo kamera_41.jpg
    novo kamera_41.jpg
    313.5 KB · Views: 790
  • novo kamera_43.JPG
    novo kamera_43.JPG
    723.7 KB · Views: 790

Users who are viewing this thread

Back