NOVI ČLANOVI pozdravljaju! :)

pozdrav svima zovem se zoran i ljubitelj sam oruzja i lova . par dana unazad sam clan vaseg foruma i citajuci razne postove on mi je dosta pomogao u izboru kupovine vazdusne puske . od danas popodne sam vlasnik frisko danas carinjene diane ntec 350 u 5,5 kalibru inace to je i prva kupljena puska u top gunu u ovom kalibru pazario sam i njihovu optiku 3-9 x42 bullseye i nosace single block hvala jos jednom svima na pomoci

Pozdrav druze!
Dobrodosao na nas forum.
Finu si spravicu pazario u zdravlje da je koristis!

Pozdrav svima,
zovem se Goran i volim oruzje i lov. Vazdusne puske volim od detinjstva, a liberalizacija nabavke po novom zakonu me je pokrenula na nabavku nekog osnovnijeg modela za trening po dvoristu. Za sada sam i dalje u fazi pravljenja tajnog fonda sakrivenog od zene i dece :) ali i to se nadam da ce biti reseno do leta.

Evo da se i ja javim, veliki pozdrav svima! Nov zakon je i meni probudio mastu za vazdusnim zezalicama, tako da sam polako i ja usao u ove vode. Imam solidno iskustvo, jer sam odrastao uz caleta koji je zaljubljenik u malokalibarsko oruzje(22lr) i ima skoro sve puce u tom kalibru. Pre nedelju dana mi je poklonio vazdusni pistolj Lov 21, tako da je to sada moja prva puca :D Sta mogu da ocekujem od ove naprave vreme i dosta ispaljenih dijabola ce pokazati, mada bih bio jako zahvalan ako mi napisete nesto osnovno o ovom pistolju. Svakako imam u planu kupovinu neke ozbiljne puske 5.5mm oko 300m/s sa nekom optikom. Sve u svemu, jos jednom vas sve srdacno pozdravljam!!

Dobrodosao,
Iskustvo sa pistoljima licno nemam ali otvori novu temu pa mozda ce imati neko sta da ti rece o tom pistolju :D

Primećujem da se broj ljudi povećava nenormalnim tempo, a sve zbog konačno normalnog zakona. Svim novim članovima želim toplu dobrodošlicu, sa nadom da im neće jedini post biti u rubrici "predstavite se" :)

Sve to stoji Putine, ali kad vidimo cene krstenih pusaka, polako gubimo volju za celom pricom... Krstena PCP puska, sa optikom i dodatnom opremom ravno 1500e, pa cak i vise. Zaista, zaista, nedopustivo i po meni napumpano. Jos ako dodamo u sve to nase cene, koje su 25-30% jace nego svuda u svetu, volja takoreci nikakva za bilo kakvom investicijom, plus moramo da se polomimo i cekamo mesecima da dodjemo do zeljenog komada, jer je ponuda siromasna i tako dalje i tako blize... Ko je spreman da preskace sve ove prepreke, plus da iskesira ogroman novac za nesto sto nekad i ne pogodi jabuku(krupniju :lol: ) na 80-100m, hocu da kazem i nije bas ova vazdusna prica tako precizna kako sam na pocetku mislio, jako, jako mali broj ljudi... Zakon se promenio, to je istina, napravio se korak napred, ali smo mi i dalje svetlosnim godinama daleko od ove price. :roll: :cry:

Jos nesto da dodam, nisam znao da su ozbiljnije PCP puske glasne skoro kao malokalibarke :shock: potreban prigusivac za vazdusare, ma idi begaj... Potrebna preskupa optika jer je puska razglavi, a na karabin sa kalibrom 30-06 zavrsava posao optika od 60-70e i puska je ne razmontira, opet kazem, MA IDI BEGAAAJ :lol: :lol: Od caleta imam Brno 2 i 511 poluautomat, sa malim modifikacijama puske su necujne :twisted: i skidaju jabuku na 80m bez optike, a sa optikom se na 150m bukvalno ne moze promasiti. Imam LOV 21 za cisto zezanje sa dijabolama do 25-30m i to bi bilo to, ja sam zavrsio sa ovom pricom sto se mene tice. Bio sam raspolozen da pazarim sebi neku PCP puskicu za 500-600e, ali ono sto ja hocu i sta ocekujem od puske, sa sve dodatnom opremom nema ispod 1500e+ i to mi je stvarno previseeeee...

Jasno je ko dan. Zato sam uzeo Slaviju koja je 250e nova + optiku 100e nova.. i zezam se na 10-40m..i moze da se puckara po dvoristu a sa molokalibarkom nemoze bas ;)
Inace PCP je extra stvarcica ko ima dzep, opet zivimo u Srbiji gde retko ko ima takav dzep.

tasa90 said:
Jasno je ko dan. Zato sam uzeo Slaviju koja je 250e nova + optiku 100e nova.. i zezam se na 10-40m..i moze da se puckara po dvoristu a sa molokalibarkom nemoze bas ;)
Inace PCP je extra stvarcica ko ima dzep, opet zivimo u Srbiji gde retko ko ima takav dzep.

Ma i to je po meni preskupo zezanje, 350e za 30-40m za moj ukus razocaravajuce. Mozda je problem u meni, mozda sam previse ocekivao od cele price. Ceo zivot sa caletom pucam iz malokalibarki, koje su ruku na srce bolesno precizne i valjda sam se razmazio. Sto se tice PCP si 100% u pravu, ko ima dubooook dzep za pusku i mali pikap za dodatne delove i dodatno stelovanje i tjuniranje, jer jelte ni puska od 2000e nije precizna ako se nesto ne prepravlja. :lol: :lol: Bas me je smorila cela prica, jako sam se razocarao. Mislio sam da je dovoljno izvaditi preskupu pusku iz kutije i upucati je valjano sa optikom, a ne imati metalostrugarsku radionicu pride...

previse si ti to lose shvatio.
za 500-600e mozes da imas dosta preciznu pusku sa dosta korektnim performansama.
Ako hoces komarca u dupe da gadjas na 100m zaboravi to.
ako imas da izdvojis te pare lepo ces gadjati veruj mi.
Polako to posle udje u krv i dobro je znati kada da se stane.
A ne kao pojedini sa foruma :lol: :lol: :lol:

Da se ne osetim prozvanim.

Mala napomena, ovde smo otisli u off topic, ali da nista ne prebacujem u drugu temu, nastavicemo sa pisanjem o temi koja je posle ovog posta.

Zao mi je sto si se razocarao i sto si ocekivao da za malo novca mozes da imas vrhunski rezultat. Ti poredis Zastavine karabine ili mk puske sa vazdusnim oruzjem. Prvo to dvoje se ne moze porediti. Da se razumemo, i sam imam Zastavin karabin, i on je odlican za lovacke potrebe, ali ako pojedinac zeli da kupi nesto daleko kvalitetnije (kao kada pricamo o osnovnim pcp puskama i onim iz kvalitetne lige) treba da izdvoji 2-3 hiljade evrica, plus 2-3 hiljade evrica za vrhunsku optiku. Kod pcp-a ta vrhunska optika je red velicine 1000 ak eur maksimalno, a za 1500 eur mozes da pazaris ekstra, vrhunski preciznu vazdusnu pusku (pogledaj nesto od FX-a na primer, set gde imas tri kalibra u jednom setu da kazem).
Iz licnog iskustva ti mogu reci da su pojedine PCP sa kojima sam pucao na vece distance sigurno mogu da posrame veliki broj karabina ili malokalibarki (pogotovo zastavinih). Druga stvar, vazdusno je za trening i sport i samo za to u nasoj zemlji. U nekim drugim zemljama se koristi i za lov, pa sad stavi i to u razmatranje. Treca stvar - cena dijabola naspram cene municije pa makar za mk pusku - 500 dijabola za 15 eur naspram 50 metaka za tipa 10 eur ili 20. Karabinska municija je evro komad. Da bi pucao sa vatrenim oruzjem stvarno je pod obavezno da ides u streliste, preopasno je pucati tek tako, sa vazdusnim uz malo srece mozes da pucas u dvoristu.
Zakon je konacno nama olaksao samo nabavljanje vazdusnog oruzja (doduse i ranije se lakse dobijala dozvola za vazdusno u odnosu na vatreno) dok je za one koji zele da nabave vatreno to sad ravno polaganju psihofizickog ispita za kosmonaute.
Ovo je moj stav, i moji argumenti na stranu pcp vazdusnog u odnosu na vatreno, u kontekstu streljastva. A ako zelis da se bavis long range-om sa vatrenim oruzjem (kao ja jednog dana) video bi da za taj sport treba minimum 10ak hiljada eur za pocetak bavljenja istim.

A sad, molim vratite se na temu. Ako imamo potrebu da nastavimo razgovor na ovu temu, budite ljubazni pa otvorite novu.

Users who are viewing this thread

Back