O drugom oružju

verzija 999 i 99 su isti pistolji izuzev toga sto 999 ima malo drugacije uradjen rukoxvat sve ostalo isto.

Roletna said:
širok pištolj, debela drška i veliki nišani. Zato sam i kupovao TTjca, za cz99 imam osećaj ko da će mi ispasti iz ruke. Inače je lep, i lepo puca, i super sam gađao s njim, al znaš onaj osećaj kad ti jednostavno ne leži.

Znam o cemu pricas.Evo upravo te usporedbe mog SIG-a P226 (a CZ 99 je u biti kopija SIGa P226) i mog TTa iz te perspektive.Sig je lijevo .Ovu sam sliku stavljao na jedan forum prije upravo da to dokazem. ;)

A evo i ja malo slikao sad moju blizu okolicu ;)

Moja MK TOZ 18-01 i SIG spremni za Nedjeljnu pucnjavu ako bude fino vrijeme.
Iz nje cu protjerati bar jedno 400 komada 22 lr Fioccia prekosutra :mrgreen:

A mozda ponesem i ovu makinju da mi malo opadne kamenac sa zubiju :mrgreen:

pa da, vidi se kolika je to budža naspram tetejca.

lepe puškice.
Jel ovo em četres osam, ili k98 ?

48

Roletna said:
ja bih voleo neku od ovih novijih verzija, 999 ili ez09, čujem da su ergonomski malo popravljeni. A jeste čuli za onaj plastikaner što treba da prave? Razmatra se i mogućnost da pored standardnih ponude i 7,62 gde bi stalo preko 20 metaka u okvir. Neki sirotinjski ФiveseveN bi bio :D

Ko to planira?Jel Zastava ?

Roletna said:
Evo teme za prebaciti u.

Mnogo bolje sam pogađao iz neke zastavine M56 jednometne MK, teška ko tuč, sa 25m stojeći, nego sa tim brnom 50m ležeći.
E na ovo sam ti zaboravio odgovoriti.Ne potcijenjuj staru Zastavinu jednometnu mk M56.Cuo sam da je puska perfekcija i jedna od boljih malokalibarki a i da je bolja od nove Zastavine CZ 99 Precision.

Darko said:
48

Roletna said:
ja bih voleo neku od ovih novijih verzija, 999 ili ez09, čujem da su ergonomski malo popravljeni. A jeste čuli za onaj plastikaner što treba da prave? Razmatra se i mogućnost da pored standardnih ponude i 7,62 gde bi stalo preko 20 metaka u okvir. Neki sirotinjski ФiveseveN bi bio :D

Ko to planira?Jel Zastava ?

Roletna said:
Evo teme za prebaciti u.

Mnogo bolje sam pogađao iz neke zastavine M56 jednometne MK, teška ko tuč, sa 25m stojeći, nego sa tim brnom 50m ležeći.
E na ovo sam ti zaboravio odgovoriti.Ne potcijenjuj staru Zastavinu jednometnu mk M56.Cuo sam da je puska perfekcija i jedna od boljih malokalibarki a i da je bolja od nove Zastavine CZ 99 Precision.

Da, zastava planira i zove se PPZ zasad (prva polimerna zastava). Već je izložen nekoliko puta, samo ništa se ne zna o početku proizvodnje. Imaće izmenjive dodatke na zadnjem delu rukohvata, da se prilagodi različitim rukama.
http://s13.postimg.org/557dlpdfb/162675_460421876_Zastava_PPZ.jpg

Ma kul mi je skroz bila ta M56, samo me nervirala što sam ručno morao da guram metak u ležište jer ta varijanta sa ulegnućem gde položiš metak a zatvaračem da uguraš u ležište, nije funkcionisala uvek.

Listao sam malo forum i naišao na ovu zanimljivu temu. Nadam se da ne smeta što je pokrećem posle ovoliko vremena. Pored vazdušnih pušaka, veeeeliki sam ljubitelj MK oružja sa kojim često gađam. Trenutno se družim sa 2 MK češke puške, koje se takođe vode na oca.

2uzckyc.jpg

Ovo je model 455 Jaguar sa bukovim kundakom i cevkom dužine 726mm.

125ni9u.jpg

Model 453 Lux sa šteherom na okidaču. Orahov kundak sličan onom na karabinu 550 Lux. Ovo je u neku ruku naslednica Brna 2 sa izmenjenim nekim detaljima i cevkom koja ima 6 žlebova, dužine 630mm. Što se optike tiče, ovo su starije slike, a sada je zamenjeno, tj optika je na Jaguaru a model 453 je bez optike (na slici je ovde bila stavljena samo probe radi). Optika je Nikon Prostaff Target EFR 3-9x40 AO. Pozdrav! :D

Hvala kolega. Ona je stvarno lepa, jer ima orahov kundak. Jedva smo uspeli da nađemo taj model jer je malo ređi a ne proizvodi se više. Na njoj dosta znači šteher na okidaču koji je naštelovan na cca 400g. Sa mehaničkim nišanima su grupacije na 50m bile od 2.5-6cm (zavisno od municije i moje koncentracije). Sa optikom, na Jaguaru se grupe na 60-ak metara kreću oko 1.5- 2cm, ali može to i bolje kada se izvežba. Inače sam samostalno optiku prvi put montirao i upucavao na Jaguaru. Ne znam da li bi smetalo zbog pravila foruma i sl da u ovoj temi postavljam slike meta i slike sa gađanja MK puškom? Pozdrav! :D

Lepe puskice nema sta i precizne.
ja nisam ljubitelj vatrenog oruzja ali mk je iuzetak.
Kaci sliek slobodno nema nikakvih restikcija za to

U redu... mislio sam da ne smetaju možda slike pošto je forum posvećen vazdušnom oružju, ali sam naslov ove teme govori o čemu se radi. Postaviću uskoro neke slike sa upucavanja koje je bilo pre nekih mesec dana na strelištu u BG-u na daljini od 60m. :D

Можда овај догађај није баш везан за овај форум, али можда има неко заинтересован, па је ред да пренесем!
Удружење Оружје Слободе организује четврти догађај, Дан Гађања на стрелишту Гром код Пожаревца. Сви заинтересовани су добродошли и пожељно је да се учесници јаве на број телефона који ће бити написан доле, као и остали детаљи!

972y5u.jpg

Контакт телефон - 061 2821926

Удружење Оружје Слободе Вас позива на свој 4. догађај под називом ДАН ГАЂАЊА. Придружите нам се 10. јула на стрелишту ГРОМ у Пожаревцу! Почетак догађаја је у 10:00.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Цена учешћа:

800 рсд- Чланови Оружја Слободе
1000 рсд - припадници војске и полиције
1200 рсд - остали учесници

-Начин плаћања - на рачун удружења.
-Уплатилац - Име и презиме
-Сврха уплате - Дан гађања
-Прималац - Удружење Оружје Слободе
-Износ- у зависности од статуса : 800, 1000, 1200
-Бр.Рачуна -200-2804570101033-95
Уплате извршити до 3 јула .
-------------------------------------------------------------------------------------------
Цена не обухвата - Муницију и оружје!
1. Понесите своје оружје и муницију-обавезан оружани лист.
/ Представља најисплативију опцију што је и идеја догађаја./

2. Немате своје оружје и муницију?
Биће обезбеђена ОГРАНИЧЕНА количина муниције и оружје. Муниција је предвиђена искључиво за потрбе догађаја- мора се испуцати на стрелишту.
--- Доступно за калибар 9мм и 12х70. Доступна оружја- CZ SP 01 SHADOW, Glock 34, CZ 999, ИЖ МП 153.

Све што је потребно јесте да нам јавите како би сте се информисали и резервисали количину муниције која је ограничена! За све додатне информације позовите нас !
Све што је потребно јесте да нам јавите како би сте резервисали количину муниције која је ограничена! За све додатне информације позовите нас !
Цена обухвата:

1. Коришћење стрелишта
-ИПСЦ
-МУЛТИГАН
-Борбено гађање
Потезање оружја , гађање дубле туп , гађање у покрету , гађање иза барикада , отклањање застоја - да би сте учествовали у борбеном гађању група на 10 метара мора бити у црном .
-Прецизно гађање
-Гађање глинених голубова /+12 дин по голубу/
-Демонстрација зауставне тачке метка

2. Инстурктори

3. Ручак
Питања која нам постављате:

Количина муниције - Не постоји минимална количина прописане муниције нити било каква ограничења - сврха догађаја није такмичење већ дружење и пуцање . Ви бирате дисциплине сходно својим могућностима и интересовањима!

Обука - Није неопходно да имате положену обуку за оружје - у цену су урачунати инструктори!

ПУТ - Уколико идете колима и имате слободног места и вољни сте да поделите место и трошкове ! Јавите нам у инбокс како би обавестили људе!

Пренос оружја до стрелишта! - Оружје мора бити расклопљено и одвојено од муниције уз оружани лист ! Обавезно понесите уплатницу којом сте платили догађај! Пренос је до стрелишта Гром - Пожаревац!

Полазак из Београда - Окупљање у 8 сати на паркингу стрелишта Партизан - Хумска 1.
За сва питања контактирајте удружење преко фејсбука или на број телефона 061 2821926 !

Промо видео четвртог догађаја:

https://www.youtube.com/watch?v=PuetLg59Ln8&feature=youtu.be

Видимо се! :D :)

Na današnjem gađanju sam upucao novu optiku na ČZ 455 Jaguar, koju sam jutros namontirao. I ovoga puta sam to samostalno radio. Optika je Nikon Prostaff 3-9x50 sa BDC končanicom, a nosači su Hamerles Rade, tunelski od aluminijuma. Optika je upucavana iz stalka, na tačno 56m. Prva grupa pogodaka je bila dosta ispod tačke nišanjenja jer je optika dosta visoko postavljena. Posle doterivanja končanice, bez problema su grupe od 5 metaka bile u jednoj nalepnici na toj daljini. S obzirom da sam juče štelovao okidanje, mislim da je rezultat je dosta bolji nego prošli put. Municija koju sam koristio je sportska, RWS Club sa olovnim zrnom od 2.6g (Vo=330 m/s). Na 50m su bez problema pogađane karabinske čaure sa naslona, a bilo je i više pogodaka u jednoj proširenoj rupi na meti. Ova optika ima vrlo tanku končanicu što mi se dopada. Na 100m sam pucao bez korekcije optike tako što sam podigao tačku nišanjenja za 3 kruga na BDC končanici (na 100m jedan krug zahvata oko 5cm). Grupe su na 100m sa naslona bile oko 4-5cm, dok je sa stalka bilo prijatno iznenađenje za mene s obzirom da je malokalibarska puška u pitanju. Grupa od 5 metaka iz stalka je na 100m bila tačno 20mm bez odbijanja prečnika zrna, što je manje od MOA, a ako se računa prečnik grupe CTC, to je onda nešto malo više od 1/2 MOA.

dn2exk.jpg

2irxaif.jpg

Prva meta sa upucavanja je n ovoj slici okrenuta u levu stranu. Tačka nišanjenja je bila nalepnica koja je na slici u sredini sa leve strane, a prva grupa pogodaka se na slici nalazi izmđu nalepnica koje su na slici u sredini i dole sa desne strane. Toliko odstupanje je bilo zbog visine optike.

14iitex.jpg

6gzlv7.jpg

2mdgocn.jpg

2q9g8ix.jpg

o901ty.jpg

Moja grupa pogodaka od 5 metaka sa naslona na daljini od 56m.

rba6nt.jpg

2myvlfk.jpg

A tu je i moja mezimica... ;)

2qn9xxt.jpg

2z7fm94.jpg

wks951.jpg

Okidanje se na modelu ČZ 452 i 455 šteluje na ovoj matici od 5-6mm iza okidača, kod opruge. Sila okidanja se kreće od 900 do 1300g. Silu sam podesio na minimum tako što sam maticu odvrnuo najviše što je moglo i primetna je razlika u odnosu na fabričko okidanje. :D :)

Jedno pitanje za upućene. Imam kutiju neke starije RWS municije 22lr sa olovnim zrnom, ali se na zrnima pojavila korozija. To izgleda kao da na zrnima postoje jako sitne tačkice i ne izgledaju glatko kao zrna na novoj municiji. Da li je bezbedno pucati ovakvu džebanu (mislim da ne ošteti cev i slično) i da li to može da utiče na preciznost? :)

2nrmqkn.jpg

30didme.jpg

Nadam se da se lepo vidi na slikama, a ako ne, evo jedne slike sa interneta sa istom pojavom (mada na mojoj municiji nije u tolikoj meri korozija).

http://c8.alamy.com/comp/AY0APF/corroded-lead-bullets-22-calibre-on-a-white-background-AY0APF.jpg

Ne bi trebalo da ima bilo kakav uticaj. Ako planiraš da ih duže čuvaš (ili ako si fanatik kao ja pa te to posle golica po ceo dan), uzmi jednu plastičnu posudu, sipaj malo sirćetne kiseline, razblaži sa vodom, dodaj malo soli (kašiku dve) a zatim tu municiju ubaci u rastvor. Mešaj par minuta pa izbadi i dobro obriši što grubljom tkaninom.

Hvala Vam puno drugari! :D
Nisam mislio da je čuvam. To je najbolja serija RWS municije u kalibru .22lr i hteo sam da je ispucam, ali se plašim da te sitne tačkice tj korozija ne naškode cevi, a ne bih to da isprobavam i da mislim o tome. Sa druge strane, na znam da li je pametno da ceo metak ubacim u taj rastvor jer je krimp na čauri .22lr izuzetno slab, pa može da se desi da ovlaži barut. Probaću to na jednom- dva metka, mada ako ne smeta cevi, nema potrebe ni za tim. :)

u rastvor nikako, bilo koju municiju koja je sjedinjena. posle bude corak. cevi nema sta da steti, to je olovo koje je oksidiralo, i dalje je daleko mekse od tombaka. tako da roka mandoljina na strelistu :)

Pretpostavljao sam da je to olovo meške od tombaka i naravno od čelika cevi, ali sam se bojao da te tačkice ne ostave riseve u cevi i slično. Sad si me obradovao Štef, prve prilike ću na strelištu bezbedno da uništim ovu kutiju! :D Ovo sa rastvorom bi bilo jako nezgodno za municiju .22lr jer je jako slabo krimpovan metak, znaš i sam da se svako zrno okreće u čauri.

Users who are viewing this thread

Back