Održavanje vazdušnih pušaka sa oprugom/gasnim klipom

Evo najrealnije odrađenog i najkompletnijeg testa kozmetike za naše ljubimce. Koga ne mrzi da čita,.

http://www.dayattherange.com/?page_id=3667

odlican tekst od svih njih koristih za vp i karabine balistol ,clenzoil,hornadijev one shot , wd 40 spec.
ova dva zadnja stvarno dobra ali ih kupiti ovde nemoguca misija
trenutno koristim brunox crveni i zeleni koga nema u ovom izboru zastita ali ga ima po nasim prodavnicama do sada zadovoljan .
a i lepo mirise :)

Odličan test. Svakako ću iščitati sve napisano još jednom. Na žalost, kod nas je mali broj dosupan, ali svakako je dobro znati, kada se ukaže prilika za nabavku. Ja sam do sada koristio Ballistol, Birchwood Casey, Hoppe's i WD40. Svi su dobri, ali generalno, sa WD nikada nisam imao nikakav problem, bez obzira koji sam njihov proizvod koristio.
Ne znam kakvi su svi proizvodi sa ove liste, ali mislim da je nama, od onoga što nam je dostupno, Ballistol odlična stvar za osnovnu i regularnu negu..

Gastone javi se na viber 063505778 ne mogu da ti odgovorim na poruku jbg...nov sam ovde. U pitanju je oglas koji si postavio

srdjans said:
Gastone javi se na viber 063505778 ne mogu da ti odgovorim na poruku jbg...nov sam ovde. U pitanju je oglas koji si postavio
Postuj još neki post pa ćeš biti u mogućnosti da šalješ pm.
A pre toga pročitaj pravila foruma.Poželjno je i da se predstaviš u novi članovi...

Pozdrav,
Otvarao sam vazdušnu, i čistio klip, stavio gasni, Kojom silikonskom mašću da namažen malo? Kod nas vidim ima na internetu, Jetbeam MG20, Xtar, Elbesil...?
Ova poslednja ispade najekonomičnija tipa 100g ~1500d
Koristila bi mi posle i za druge stvari kod O ring gumica i kućnih aparata.

alexandar228 said:
Pozdrav,
Otvarao sam vazdušnu, i čistio klip, stavio gasni, Kojom silikonskom mašću da namažen malo? Kod nas vidim ima na internetu, Jetbeam MG20, Xtar, Elbesil...?
Ova poslednja ispade najekonomičnija tipa 100g ~1500d
Koristila bi mi posle i za druge stvari kod O ring gumica i kućnih aparata.

Koristim i jednu i drugu, obe su ok, mozda se Waltherova pokazala malo bolja:

mstream.jpg

Walther-LGV-piston-grease_01.png

Hvala! Ovu Walther, nisam našao kod nas u Srbiji, preko interneta.
Bio bih zahvalan ako se neko jos javi, povodom gore navedenih par masti. Negde sam procitao da admin @wooyadeen moze biti od velike pomoći 😉

Ako ti je skupa ta Walther mast uzmi tu Balistol, za to zasta tebi treba je odlicna, ima dugotrajno dejstvo, a nije ni skupa.

Moze li mi neko reci da li moze da se cisti cijev i spoljasni metalni djelovi sa uljem za oruzje koje koristi vojska? Ne mogu se sjetiti kako se zove uglavnom ga zovu drnc. Nisam siguran mislim da je sinol, za ciscenje i podmazivanje kao neko univerzalno ulje. Crvene je boje

Može. Samo Sinol (FAM Kruševac) ima miris, ne skida se sa ruku baš lako ali ako nema drugog, dobar je i on.
Najmanje pakovanje Balistola je oko 300-400 din (i sprej ili tečnost) i zaboraviš kada si kupio.

zare said:
Može. Samo Sinol (FAM Kruševac) ima miris, ne skida se sa ruku baš lako ali ako nema drugog, dobar je i on.
Najmanje pakovanje Balistola je oko 300-400 din (i sprej ili tečnost) i zaboraviš kada si kupio.

Zbog toga i pitim. Nije skupo a bolje da castim nekoga pola litre ulja za lovacko oruzje i ako sam mnooogo rezervisan prema lovcima :D
Nacice se neki sportski strijelac sa vatrenim oruzjem.
@zare hvala na savjetu pozdrav i sve najbolje

Sinol je ulje za čišćenje a drnč je skraćenica od Deterdžentski Rastvarač Naslaga Čađi i koristi se samo za skidanje čađi (kao što mu ime kaže).

• Like
Reactions: .45
Sinol je ulje kao što sam napisao, ja sa uljem (nauljenom krpom) čistim oružje od otisaka i prašine. Drnč je deterdžent za skidanje teških naslaga čađi i nema razloga da se koristi za vazdušno oružje.

• Like
Reactions: .45
Drnč si ti pomenuo, niko ga nije ni pominjao za bilo kakvu upotrebu za vazdušno oružje.

Sinol ti možeš da koristiš za šta god hoćeš ali on služi za čišćenje i podmazivanje jedno 40-50 godina u nazad.
https://www.fam.rs/slike/tehnicka_dokumentacija/sinol-m1_416_20180604115814.pdf

Starija poluinformisana vojna lica ga cesto tako nazivaju. Mladji su culi od njih pa i oni tako nazivaju ne citajuci. 2001 dok sam bio u vojsci pricalo se da se i ne proizvodi vise a sinol smo imali standardno sa njim cistili puske 2puta dnevno a svi su ga zvali drnč. Nisam mogao da se sjetim sinola.
Hvala svima

zare said:
Drnč si ti pomenuo, niko ga nije ni pominjao za bilo kakvu upotrebu za vazdušno oružje.

Sinol ti možeš da koristiš za šta god hoćeš ali on služi za čišćenje i podmazivanje jedno 40-50 godina u nazad.
https://www.fam.rs/slike/tehnicka_dokumentacija/sinol-m1_416_20180604115814.pdf

BaneDelija said:
Ne mogu se sjetiti kako se zove uglavnom ga zovu drnc.

Kolega, bojim se da je drnč pomenut i opisan direktno u postu na koji ste odgovorili (gde je i izjednačen sa sinolom). Izvinjavam se zbog ovakvog mešanja, zaista se ne bih raspravljao sa stručnjacima.

Users who are viewing this thread

Back