Oduzimanje predmeta

Ne svidja mi se u kom pravcu tece cela radnja, mada ostaje da vidimo. Ne obracaj paznju na izjave tog kerica. Ja bih rekao kako sam krenuo da pokazem coveku pusku, jer je zainteresovani kupac. Van grada i bez panike kod drugih ljudi. Sta sada ispada, da su zaplenili samo zato sto si je nosio sa sobom? To znaci da mogu svakome da zaplene, cim izadje iz Peloponeza u Novom Sadu na sred ulice sa tek kupljenom puskom... Ma breee septicka jama i sprdacina od kvazi drzavice...

Pa meni sad ovo deluje da bi dobar advokat lagano ovo resio.
Ovi ne znaju kako se zovu a kamoli zakon.

Da, ali odlazis na sud... A tamo ne daj Boze neka zenska lezbaca moderna feministkinja, koja tek nema pojma o ovim stvarima, ali je tog jutra citala u Kuriru neki masakr gde je upotrebljeno oruzje...

Ne bih ja ovu državu baš tako nazivao. Kakva je takva je, drugu nemamo. Vlast i državni aparat su jedno, država je drugo. A ni policajci nisu kerovi. Imam nekoliko prijatelja u policiji i taj izraz je zaista uvreda za njih.

Kolega Fileee najlepse te molim da o mojoj Drzavi ne pises na taj nacin , ako ti imas drugu i bolju ok meni je ovo jedina i najbolja na svetu .

Fileee druže poznajem par lezbača koje vole i voze motore i obožavaju oružje. Inače jedna može da popije piva više od mene i tebe zajedno. Od toga je jedna sudija tako da ti ta "projekcija" ne pije vodu.

Pošto si u Pančevačkoj brigadi onda znaš mog prijatelja majora(ako nije avanzovao) Markonija. Siguran sam da ti je držao neke od specijalističkih obuka. A znaju ga i u beogradskoj brigadi jako dobro. Mogli bi se zajedno naći da malo šenlučimo ;)
Jednom te pitah da li ga poznaješ, ali ne dobih odgovor.

To što je ovo naša država je sve ok, ali da nam je naopaka u smislu mnogih stvari isto stoji. Mi bi trebali da se organizujemo i bar u ovom segmentu da probamo da malo poboljšamo stvari. Nema nista bolje od konstruktivne kritike. Po trenutnom zakonu svi smo na ovom forumu kriminalci. Treba uticati na zakonodavce da prave zakone po meri čoveka. Ali svi znamo kako to prolazi u ovoj zemlji. Jedina nada nam je da ne počnemo da organizujemo sastanke foruma u prdekani

Svi zajadno na ovom forumu plus lovacki savez srbije smo ozbiljna oruzana sila za pojedine drzave u okruzenju jos kada nam se pridruze i ostali ljubitelji oruzja.....iha haj... :D ;) Salu na stranu,nadam se da nikoga nisam uvredio ovim ali ono sto je vazno to jest najvaznije mi smo glasaci.Lepo se organizujemo,izadjemo u javnost i kazemo kakav zakon o oruzju zelimo i za one koji mogu da nam obezbede tu opciju glasacemo.Ne kazem da oruzje treba da poseduju bas svi ali zakon mora biti mnogo meksi.Naravno da ljudi sa psihickim problemima,mala deca,osudjivani kriminalci(njima tek nije problem oni ce ga nabaviti svakako kao i svako ko se malo potrudi moze naci sta pozeli na crnom trzistu,ali nije u tome fora) i ljudi koji idu ulicom i pucaju u sve sto se krece od macke do goluba,vrapca laste i sl. ne treba da poseduju oruzje ali zakon mora biti mnogo blazi.Naravno ovo se odnosi na nabavljanje i drzanje oruzja.Znaci ispunjavas neke osnovne uslove,prihvatljive razumnom coveku,no problem evo ti vazdusna puska...ali ako napravis sranje,povredis neku zivotinju,sebe ili ne daj boze nekog drugog ili naneses neku stetu na objektu,autu i sl. pa brate sad odi ovamo...pa lepo sve redom kazna novcana plus ako treba i zatvor plus oduzimanje oruzja i sl.Po meni nas kolega kome je oduzeta puska nije napravio nikakav prestup,jedino ako je ostetio drvo...to mu je sav prestup.Zakon nam je glup neverovatno.Nije on kriv sto puska stvarno izgleda kao u filmovima o atentatorima pa ga neko prijavio a taj neko se ili boji oruzja ili nije dovoljno upoznat sa istim ili je to uradio iz zlobe.U mom predhodnom postu sam ti rekao da ima mnogo dobrih policajaca...mnogo vise nego sto ljudi misle i ti si imao srecu da naidjes na njih..e sad taj inspektor,kakav je on sam ces videti kao i to kako ce ti puska biti vracena i u kakvom stanju i kako i da li ce biti odrzavana a zelim da ti je vrate i nadam se da ce ti biti vracena sto pre.Ali poznavajuci nase sudstvo prvo rociste ima da cekas mesecima...izvini ali tako je.Da je nesto krivicno bilo bi mnogo brze ali nepovoljnije po tebe,sreca pa nije.Sreca pa policija nije krenula za tobom da junacki uhvati atentatora sa snajperskom puskomi pokazu svo svoje znanje i obucenost nego su odlucili da sacekaju da atetntator obavi posao pa ga kod auta sacekali...mala sala neka se niko ne ljuti.
Kada sam kupovao vazdusnu pusku troskovi za nabavnu dozvolu,oruzani list razne takse ,zahtevi,mame mamine mene su kostali vise od 80 eura...sad za te pare mogu da kupim cak i pusku...jeste neku ono bas ...ali pusku ili dobru optiku...tako je bilo i ja zazmurio i teraj do kraja.
Sledeca stvar je ta da svi mi znamo kakvo oruzje posedujemo i sta ono moze da uradi pa se shodno tome i ponasamo i preduzimamo mere opreza.Svi smo mi odrasli ljudi i tako se ponasamo i prema oruzju i sa oruzjem.
Opet sledeca stvar koja mi se vrzma po glavi jos od pocetka ovog posta,sta cu...moram da kazem ili cu puci...ako ne daj boze izbije ZOMBI apokalipsa u Srbiji pa sta mislite koga ce prvo zvati da to regulisu...pa nas...mi smo tihi i ubojiti i ne privlacimo puno paznje a vecina nas je zbog sadasnjeg zakona o oruzju navikla da se vucara po sumama i gorama nase zemlje ponosne.Brzo bi se to saniralo... :D :roll:
Ovo je bilo da malo razveselimo temu.
Ne vidim razlog zasto ja ne bih mogao iz vazdusne puske pucati u svom dvoristu ako preduzmem sve mere opreza...ako nesto zeznem onda me kaznite...a ne da me kaznjavate unapred.
Ovo sada kad kazem mnogi ce mi zavideti,al sta cu ja sam covek sa sela i ovde je tako.Moje dvoriste je siroko 38 metara i dugacko 250 i kusur metara i desavalo se da u placu dvorista imam po 1300 komada balirane slame,jako velika gomila verujte mi a to se uvek skladisti u tri kamare radi lakse manipulacije balama i sl.Takoreci okruzen neprobojnim zidinama bar za vazdusno oruzje a mozda i neko ozbiljnije. a da ne pricam o baliranoj soji ,kukurzovini i sl.
Licno ne vidim razlog zasto ja tu ne bih mogao pucati.Pozovem neko ovlasceno lice i lepo,jel mogu ja tu pucati ...moze kaze on.Ok dogovorenooooo.
Eeeeeejjjjj viknem ga ja ,zaboravio si pecat,on se lepo vrati i udari pecat i ja pucam do mile volje.Resena stvar. :cool:
E sad ako napravim neko s....e i sl. i neko me prijavi da sam pucao negde drugde a to moze dokazati neoborivim dokazima a ne samo na rec onda sve onako lepo kako sam naveo u gornjem delu posta,kazna policija sud i sl.
I hajde da se izvinem posto je malo duzi ovaj moj tekst mozda sam neke i smorio al supruzi mi juce bio rodjendan pa ostalo nekog vina......i tako....

to je to. Samo kod nas primena zdravog razuma u zakonima bas ne prolazi, kao sto mozemo videti. TReba da napravimo stranku vlasnika oruzja. tek onda bi mogli da radimo nesto. ucenimo nekog, registrujemo se kao nacionalna manjina i predjemo cenzus.
Malo sale ali tako to ide kod nas.

skorpio said:
Zakon i zakonodavci nikakve veze nemaju sa pljuvanjem po drzavi .

pa da. i ja to isto msilim. ja kad pljujem po "drzavi" mislim na vlast i zakone, ne na svoju rodbinu , prijatelje, geografiju i slicno.

Kada se kaze Drzava ja se setim Kosovskoga Boja , Cara Dusana Silnog , Grba , Himne , krvi prolivene za drzavnost i zaista ne volim kada neko pljuje po tome .
To sto se nekome neki zakon ne svidja ili neki politicir ne svidja ne daje za pravo da pljuje drzavu .
Kircane ovo se na tebe nije odnosilo .

Ja u svemu podržavam Skorpia! Nego, kad ćeš da mi središ Dianu? :lol:

Users who are viewing this thread

Back