Okupljanje u streljani

Srđan Pavlović

New member
Mislim da bi bilo interesantno da se okupimo u nekoj streljani,
u Beogradu ili u Novom Sadu, da se upoznamo (oni koji se ne
znaju), i da malo odmerimo snage na 10 metara standardno
i popijemo nesto posle u kafani ;)

Hajde za pocetak napisite ako ima zainteresovanih, i da li vam
vise odgovara Beograd ili Novi Sad.

U Novom Sadu, streljana na Spensu radi svakim radnim danom od 16 do 20h.
Vikendom mislim da ne radi.

Za BG ne znam, ima vise streljana, ako neko zna neka napise koje su i koje je radno vreme.

Ok, vec nas je dvoje zainteresovanih :)

I ja sam za NS jer mi je blize, ali videcemo koliko ce biti zainteresovanih, pa gde bude vise...

Niko nece u streljanu... :(

Usput, izgleda su ovde u Backoj Palanci napravili jednu novu streljanu,
samo treba da pocne sa radom :)

Ja kad idem u NS, nosim svoju Slaviju i svoje dijabole (uglavnom Geco DN),
tako da mi izbor pusaka u streljani i nije bitan previse. Od njih uzmem samo
mete i to je to :)

Dobro je kad imate strelanu, kod nase je nema samo otvoreno streliste za vatreno oruzje, pa kako se snadzes, ovako zimno vreme nema sanse da nesto i probas pucati. A interesantno je kad odes tamo sa vazdusnom, svi te onako cudno gledaju u stilu ma sta je to igracka za decu , vidi nas mi pucamo kao odrasli sa pravim oruzjem, a ustvari opale po 2-3 metka i onda odu...

Danas bio sa kolegama sa posla na gadjanje na strelistu bilo je extra!
Nazalost nije bio nista od vazdusnog naoruzanja samo iskljucivo vatreno oruzje.
Najblize i najslicnije vazdusnom oruzju bila je jedna MK puskica (moj favorit) i jedan MK pistolj
Bilo je dosta "teskog" naoruzanja (308, 300, 9,3 petometka, cz99) ja naravno nikada nisam gadjao ozbiljnije sa vatrenim oruzjem (sem na svadbama gadjao pistoljem u vazduh i pogodio ga :D ) i dobio bogami plavo rame!
Najvise mi se dopala MK puska (Brno) sa optikom 3-9x40 sa kojom sam bio odusevljen jer trzaj je bio neverovatno mali a i pucanj malo jaci od vadusne puske! Sa njom sam da ne budem skroman pravio vrhunske grupe na 50 i 100m.
Pistolj naravno isto mi se najvise dopao MK Baikal koji je fenomenalno lezao u ruci sa neverovatno mekim okidacem (zaboravio sam da napisem da je i mkpuska imala isto tako mekan okidac) i sa njim je bilo grupa odlicnih.
Od teze artiljerije (koje nisam ljubitelj) od uzbudjenja(delimicno straha, jakog pucnja i jakog trzaja) nisam bas odusevljen i ne bas dobre grupe( pogodio 2 puta neki stari slem na 80m iz stojeceg stava bez naslona koji kada se gadja busi i sa jedne i sa druge strane kao da je puter).
Sve u svemu dosta novog sam isprobao video razorne moci vatrenog oruzja (koje su neverovatno velike) druzio se sa ljudima naravno bilo je rostilja i pica odlican izlet i dosta lepih iskustava odlican dan!

Ako je varijanta za druzenje u streljani jos uvek aktuelna, pozivam Vas da budete moji gosti u mojoj maloj streljanici (3 mesta sa automatima), 8 Zastava i mojim Hatsanom, kao i FWB 100, na Novom Bg u blizini autoputa i zeleznicke stanice Novi Beograd. U opciji su vikendi, kada ne drzim skolu streljastva za klince, a i nema dece mnogo u skoli. Za drugo poluvreme cemo naci prikladno mesto.

Pozz!

ovo je lep poziv i mkslim da bi valjalo da se u sto skorije vreme odazovemo i da i formalno krenemo da se druzimo

Ja sam za. Mauzter baš sam hteo da te pitam dali mogu da posetim tvoju sreljanu posebno me zanima pištolj, takmičio sam se do 91 godine za klub Novi Beograd možda se i znamo davno je to bilo. Od tad nisam uzeo pištolj u ruke a njega najviše volim pa me neodoljivo vuče da malo pucam a i radm u blizini tvoje sreljane.Hvala na pozivu, nadam se da ćemo da se dogovorimo i sastanemo.

Slobodno druze. Novi Beograd je kod mene u bloku 24, a moja streljanica je u bloku 23, u skoli. Neverujem da se znamo, taman smo se mimoisli. Ja sam u BG dosao 1991., pucao za SK CZ pusku kao junior kod pok. Vlade Jevtica, a u N. Bgd sam zbog daljine presao krajem 1992. godine i ostao kratko, nisam se slagao sa Zizom :D iako sam dobar bio sa Zokijem Ponjavicem, posle sam presao u SK Vozdovac do ratista i dok Cigu nisu oterali.
Javi kad ti odgovara posle 18h, pa se dogovaramo.
Pozz

Users who are viewing this thread

Back