Olimpijada

U tih 15 minuta sam se iznervirao vise nego na faksu kada sam polagao za budzet u oktobru dva :D a posebno one dve serije gde je bilo 0.1 razlike...

Inace, Mikec i Dikec, kao Lolek i Bolek za nas odrasle

Porodicno smo ispratili finale na letovanju zahvaljujuci grckoj TV i bilo je bas stresno. Sva sreca pa nismo znali sva pravila a nismo razumelini voditelja pa nam poslednji hitac nije bio stresan.
:)
Jako mi je drago zbog njih dvoje, jer oni izgledaju kao mi obicni ljudi, i imam utisak da su jedni od nas.
Simpatican mi je bio i gospodin dikec iz Turske jer je izgledao kad da je krenuo do radnje da kupi burek i novine. bez ikakve opreme, obicne naocare za daljinu...

Moja malenkost je imala čast da budem na OI u.Parizu u strucnom i ligistickom timu Streljackog saveza Srbije,gde smo za tu priliku iznajmili jednu vecu kucu na pola sata voznje do strelista,jedini tim koji je to uradio. Kuca je bila iz dva dela pa smo tako u jednom delu napravili medicinski i relakasacioni blok,gde je bio fizioterapeut i sobe za oporavak,a u drugom delu je bila logistika i sve sto uz to ide. Cak smo vozili 2000km savezov kombi da bi uz renta kar uvek imali dva vozila na raspolaganju,ako nesto zapne. Organizaciono ove OI su bile katastrofalne ,a mere bezbednosti nevidjene. Uglavnom,bitno je da je posao uspesno obavljen,gde smo od tri strelca imali zlato i dva finala,poredjenja recimo sa OI u Riu 2016 je da smo tad imali 9 strelaca i oko 20 nastupa,a samo 1 finale. U svakom slucaju jedno zanimljivo iskustvo,jer OI jedini format takmicenja na kom nisam bio do sada,tako da sam i ja zatvorio krug.

Bravo i za Vas, Mane. Naravno da je takmičar najbitniji, ali on (ona) je najčešće vidljivi vrh ledenog brega koji čini tim, savez... (tako bar ja volim da mislim jer sam nekad davno radio u Ministarstvu sporta:)

Ali možda najbitnija stvar sa uspesima naših strelaca je što njihove pobede i njihov lični šarm vraćaju popularnost sportu i našem hobiju koji je, zbog ljudi koji su na najgori mogući zloupotrebili oružje, i zbog populizma, postao gotovo kao neka sramota, nastranost maltene.

A svi znamo koliko su streljaštvo i strelci sušta suprotnost svemu što je počelo da se, u našoj banalizovanoj stvarnosti, pogrešno vezuje za oružje.

Izvinite na filozofiranju, morao sam ovo negde da kažem gde će me valjda neko i razumeti, a ne pogledati i reći "oružje, fuj, ja se toga gnušam, šta će Vam to!?!"

Pozdrav

Users who are viewing this thread

Back