Opruge iz Kine

slavia634

Active member
Da li se neko nekad mozda odlucio da narucuje neke ovakve opruge od brace Kineza, i kakvog su kvaliteta ? Hoce dva prijatelja da im zamenim opruge na dve Slavie 634 i malo ih podmazem ... u nekom narednom periodu, ... te smo pronasli ovo recimo:

Ja nisam nikad jer obicno koristim fabricke ili Titan od svedskog celika (oko 25 evra komad)

Za kineske koje su desetinu od te cene, se isplati probati ali budi spreman na veliki eksperiment I da je menjas pre nego sto si planirao...

Tesko je znati leguru celika koju su tu zamesili (reciklirano i skupljeno sirom sveta) pa s'tim I izdrzljivost, dugotrajnost I performance.

Kome nije problem da sklapa I rasklapa pusku ovo moze biti korisna lekcija.

Lako je tebi kada živiš u zemlji gde ti je mnogo toga dostupno 😉 . Ovde se opruge za starije modele pušaka svode na 2 privatnika koji prave sve i svašta i gde isto tako, kao i kod ovih Kineza, ne znaš šta kupuješ.

Da, .... fabricke za Slavie je tesko pronaci. Moju sam zamenio zimus, i novu kupio ovde, 1500 (ili 1700) din. Za sada sve ok, mozda 2000 dijabola ispucano. Videcu, i mene interesuje ovo ... vrv narucimo 3 kom. Ako nista drugo njihove ce ionako odmah biti zamenjene, pa cemo propratiti. Moram samo da pitam prodavce kakav je korak i nagib navoja .. tj koliko krugova ima u tih 300mm opruge

@Webley & Scott
Ako te ne mrzi, ... postavi link za te Titan opruge, da imamo pribelezeno i to ovde. Nije problem za kvalitetnu i trajniju oprugu dati 25e, ako traje puduze.

Idu od br.1 pa do br.10 I razlikuju se po duzini, debljini zice, broju navoja, unutrasnjem I vanjskom precniku, pa odgovaraju za stotine marki I modela VP.

Veoma su kvalitetne, pa ih koriste I takmicari FTT, HFT, BR kao I hobisti.

Visoko ih preporucujem.

Located in: Newcastle upon Tyne, United Kingdom
Doesn't post to Serbia.

Šteta, jedino poručiti preko nekoga.

Ne mogu da vidim kolika je poštarina na airgunspares.
Ovi šalju ali je poštarina ista kao i cena opruge, što je još i povoljno. Nalazio sam gde je poštarina i 40-50 evra/funti...

Osim ovih sto Lale spominje prodaju ih takodje:
Bagnal and kirkwood
DAI leisure
Redbeck airgun supplies
Protek supplies

Svi su oni u Velikoj Britaniji, pa bi jedan trebao da povoljno salje za Srbiju

Ja vec godinu dana koristim opruge iz Subotice, i vrlo sam zadovoljan...nemam potrebe da uvozim tu vrstu proizvoda, bar za sada...

Svojevremeno, na ''kupujem-prodajem'', nekoliko Subotičana je nudilo usluge tipa ''donošenje svega i svačega iz Mađarske''. Tražili su samo da se da avans, adresa prodavnice (Segedin i Budapest) naziv i opis robe, eventualno fotografija ili link. Verujem da ovima ne bi bio nikakav problem da nabave delove i opremu za v. puške (sve ono što je bez sumnje legalno - opruge, duihtunge, ''optike''...).

Mene nervira što nema samoj anschuz 335 dase na kp nadje opruga originalne dimenzije. Prodaju Kineze od 3 eura za 3000 din + mora da se krati i da se po kracenju navoj greje i savija da se dobije krug. Kupio jednu, kratio je 5x i odustao.

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Users who are viewing this thread

Back