Opruge iz Kine

Poenta kod Anschutz opruge je u materijalu kojeg nema u Srbiji, pa onda uvaljuju od opruzne zice koja ni blizu ne daje ta svojstva. Probao sam u svim mogu im fabrikama da je napravim, naravno svi prihvate i kazu lako cemo i na kraju nista, posle prvog sabijanje skrati se 2 cm. Tako da ko hoce da radi kako treba samo original.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Pa da, suštine je u materijalu opruge tj. u vrsti čelika za opruge. I opružna žica je u stvari čeliik za opruge samo ko zna kog kvaliteta.
To što mi brojimo navoje, merimo prečnike žice, opruge, dužinu... nema nikakvog smisla ako ta zamenska opruga nije od istog materijala i istih karakteristika kao fabrička. Ne verujem da naši proizvođaći imaju preveliki izbor čelika tako da urade sa tim što imaju pa kako ispadne. Za njihov glavni posao je to verovatno dovoljno. Da im se isplati, da hoće da nabave i da znaju od kog materijala je Anschutz opruga verovatno bi je napravili, možda ne 100 % kao original ali veoma blizu.

Poenta kod Anschutz opruge je u materijalu kojeg nema u Srbiji, pa onda uvaljuju od opruzne zice koja ni blizu ne daje ta svojstva. Probao sam u svim mogu im fabrikama da je napravim, naravno svi prihvate i kazu lako cemo i na kraju nista, posle prvog sabijanje skrati se 2 cm. Tako da ko hoce da radi kako treba samo original.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Opruge koje nisu fabricke, ali pod uslovom da su kvalitetne, dodju vec sabijene, jer taj process stresa i plasticne deformacije rezultira oprugom koja se kasnije sama ne skracuje normalnim koristenjem i sabijanjem.

To je jedan od koraka u procesu proizvodnje, koji neki nazalost izbegavaju dz bi ustedeli na trosku.

Ja kad nisam siguran da je to fabricki uradjeno, prvo instaliram novu oprugu pa zategnem pusku I ostavim je nategnutu preko noci, pa tek sutradan je secem I obradjujem.

Ja sam ugradio oprugu iz Subotice u moju HW, ispucao sam oko 1500 dijabola do sada, i dalje na hroniju drži koliko je bilo i kad sam je stavio.Pre toga sam iste takve opruge koristio u FWB, dok sam je imao, isto su držale, bez pada u snazi i brzini dijabole, nakon 2000+ dijabola. Pretpostavljam da se opruge za anšic sabijaju po nekom drugačijem modelu od ovih mojih pušaka, pa zamenske praktično nisu aktuelne. E sad, ako bi se i koristile, pa nije strašno ni ako pukne, staviš drugu...ali opet, bolje je original...

Pa da, suštine je u materijalu opruge tj. u vrsti čelika za opruge. I opružna žica je u stvari čeliik za opruge samo ko zna kog kvaliteta.
To što mi brojimo navoje, merimo prečnike žice, opruge, dužinu... nema nikakvog smisla ako ta zamenska opruga nije od istog materijala i istih karakteristika kao fabrička. Ne verujem da naši proizvođaći imaju preveliki izbor čelika tako da urade sa tim što imaju pa kako ispadne. Za njihov glavni posao je to verovatno dovoljno. Da im se isplati, da hoće da nabave i da znaju od kog materijala je Anschutz opruga verovatno bi je napravili, možda ne 100 % kao original ali veoma blizu.
Ne isplati se,taj se materijal ne koristi u Srbiji i neki minimum pre 3 godine je bio oko 5000e ulaganja u materijal,sto je previse,jer se hiljade opruga ne bi mogle prodati nikada

Послато са SM-A346B помоћу Тапатока

Users who are viewing this thread

Back