Organizovanje Asocijacije

ni ja nisam uspeo da nadjem dokumentaciju za strelište

roletna, svidja mi se kako razmišljaš :)

Bez zajebancije, tako nešto se veoma lako može uraditi. U Novom Sadu ima barem dve kasarne gde bismo mogli organizovati tako nešto, i to da niko spolja i ne zna tj ne vidi. Njima niko neće doći da prigovara za bilo šta, niti bi čuli "pucnje". Pogotovu u manjim mestima gde Vojska ima objekte, moglo bi opušteno. Ako mogu da organizuju onaj fazon "dan otvorenih vrata", onda ne vidim zašto ne bi mogli i ovo. Ako se i pročuje, oni budu na dobrom glasu, Pi Ar i to, a ne sumnjam da bi se nekima od njih dopalo i da se pridruže. A ako bismo nastupili kao udruženje, mislim da bi i papirološki cela priča bila, što bi srbi rekli, bulletproof.

u Vojsci se može trenirati streljaštvo, ali se to kod njih svodilo na pucanje u papir sa 7-10m, i takmiči se na prvenstvu Vojske u gađanju iz AP na 100m.
Mislim da mi tu sa FT imamo prostora za saradnju, njima se po difoltu dopada kada je nešto fensi i novo.

Prvo zakon pa reci hop, ne ložite se bez potrebe. :lol:
Ako u zakonu bude postojala "rupa" da se može gađati van strelišta, e onda se ložimo i kupujemo svako po 2kg dijabola.

Juče sam za svaki slučaj kupio 1kg dijabola za 1000 din u Ugrinovcima još kilo i ja sam spreman :lol:

Imam iskustava sa organizovanjem i formiranjem, što klubova, što Saveza. Nudim pomoć oko organizovanja Saveza, registracije u APR, izradi svih dokumenata ( Statut, prijava, zapisnik sa Osnivačke Skupštine. odluke). Potrebno je da se napravi dogovo oko adrese, lica za predstavljanje, lica za podnošenje prijave i svih onih sitnica koje se traže u APR. Troškovi su 4.900,oo dinara za registraciju, oko 600,oo dinara izrada pečata, 300,oo dinara overa potpisa odgovornog lica. Posle dolazi na red prijava u Sportski Savez Srbije i ulazak u sistem sporta. Dogovor se može napraviti na jednom malom takmičenju-druženju, koji se može organizovati u Leskovcu ( znam da je svima daleko). Javite se ko hoće, dođite sa svojim oružjem bez problema, sve ostalo organizuje Klub. Članovi saveza mogu biti klubovi i pojedinci. Ne mora se tražiti odobrenje za formiranje Saveza od nikoga. Dosta Saveza je formirano sa nedoumicama koje su posle godinu ili dve nestale, odnosno vremenom se iskristališu neke stvari tako da sve krene svojim tokom. Ako imka predloga izvolite. Pozdrav svima.

Postovani Forumasi,

namera mi je da oformimo savez na Republickom nivou, da u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji oformimo klubove, kao i da se FT/HFT prizna u Srbiji kao sport, ako vec nije priznat.

Sam ne mogu da uradim nista od gore navedenog, zato pozivam sve zainteresovane da mi se prikljuce.

Sto se tice strelista, razmisljam i u tom pravcu, ali za sad je potrebno da se organizujemo da pripremimo svu neophodnu dokumentaciju i da radimo.

Srdacan pozdrav.

Chillybgd said:
Sam ne mogu da uradim nista od gore navedenog, zato pozivam sve zainteresovane da mi se prikljuce.

Mi smo već u nekoj priči o formiranju klubova, statut imamo, polako ga prepravljamo. Ja se nadam da će Obrenovački klub biti registrovan do kraja marta ove godine. Da bi se oformio savez, mora postojati više klubova, a za to će nam trebati malo više vremena (i još po neki entuzijasta voljan da uloži vreme i novac).

btw,

malo je neozbiljno ne predstaviti se i od prve poruke krenuti sa najkrupnijim planovima kao što je formiranje saveza

Ljudi hteo sam samo da pitam o kojoj promeni zakona je rec, sta se to menja? Trazio sam po netu malo ali nisam nasao nista.

promena zakona? nemam pojma o cemu pricas

sto se tice Chilly-ja, ja sam mu rekao da se prikljuci forumu i ukljuci u diskusiju vezano za klub/savez, oko bgd-a, posto ste vi vec nesto radili, da ja ne prenosim iz druge ruke. tako da iskontaktirajte se sa momkom, podelite info i iskustva pa napravite neku dobru pricu :)

Ovo je primer karte pogodaka, u ptianju je priprema za stampu. Forma preuzeta sa evropske FT federacije. Zamolio bih vas da pogledate i da predlozite neophodne izmene, karta je namenjena za klubska takmicenja.
Pripremam prevod pravilnika sa evropske FT federacije izasao je novi pravilnik. Pripremicu i prevod sa BFTA skills manual-a. ima dosta posla. Uradjen je logo. Ako nekome treba da se uradi logo, priprema za stampu sta goda da je upitanju, a vezano je za FT neka me kontaktira pozdrav.

Attachments

• priprema za stampu karte pogotka FT.pdf
    423 KB · Views: 213
Chillybgd said:
Pripremicu i prevod sa BFTA skills manual-a. ima dosta posla.

http://www.fekete-moro.hu/bfta-skills-manual/index-hr.php

Nemoj trošiti vreme i energiju, na stvari koje postoje. Hrvati su sve to već prošli, sve već ima prevedeno, a da budem iskren nije problem ni na stranom jeziku. Ono što je problem (ono što nemamo): 1) klubovi, 2) savez, 3) za početak neko amatersko takmičenje

Prve dve su individualne stvari za koje je potrebno vreme i novac, to ćemo polako. Mi smo kao što rekoh krenuli sa statutom za osnivanje kluba, do kraja marta bi trebalo da bude osnovan prvi klub. Planiramo i iznajmljivanje terena sa zgradom ali "o tom, po tom"... to je još daleko.

Treću stavku t.j. amatersko takmičenje, bi trebalo da krenemo ove godine. Predlažem da se već na skupu u martu oprobamo u organizaciji, ništa preterano ozbiljno, čisto probni balon. Nije bitno ni koliko učesnika, ni teren. Da krenemo nešto što ćemo kasnije unapređivati, čisto proba, probe, probnog takmičenja... Ako ima zainteresovanih valjalo bi otvoriti novu temu.

Slazem se sa Vojom.
Trebalo bi na prvom sledecem skupu da se malo ozbiljnije pozabavimo ovom temom kao i da se kao sto je on naveo napravi neka proba kako bi sve to trebalo da izgleda i u praksi.
I nadam se da nam ova godina bude polazna za krupnije planove i skupove

znaci idemo redom. ja sam preveo deo za stelovanje optickih nisana, ali nikako da prevedem tehnicki deo. Chilly, ako si za, mogu ti poslati sta imam od hrvatskog prevoda (mada se ne razlikuje mnogo i verujem da je svima razumljiv) no da se taj deo kompletira.
sto se klubova tice, dogovorite se, ja otvaram u cacku, miljan u krusevcu, voja u obrenovcu, ko otvara u bg? imamo odve sherovane odluke i statute, samo treba da se popune podaci sa nazivima kluba i sa time ko su osnivaci. kad imamo tri i vise klubova, mozemo da pricamo o osnivanju saveza. to su tehnicke stvari, prevashodno zavise od slobodnog vremena, i novca kojim raspolazemo - posto za osnivanje treba tipa 6-7 hiljada dinara, knjigovodja koji se placa i sl.
ono sto jeste najbitnije, a to je upravo sto je voja rekao - da uprilicimo takmicenje, probno, da vidimo na cemu smo. samo nas forumasa uvek dodje fino, ali bi valjalo da se glas cuje dalje. na fejsu imaju dve tri grupe "vazdusara" sa preko 1000 i vise clanova, a nas forum ima jedva 200 i nesto, uglavnom neaktivnih clanova.
kad napravimo prvo takmicenje, sa rezultatima i diplomama, mozemo da pricamo dalje. tako da ostrite se za mart mesec i nadajte se, kao i ja, da ce biti pristojnog vremena koliko toliko da organizujemo skup!

Dajte za početak i informacije o opremi.

Npr.: Puške, diabole, FT mete, ..., šta god, da bi neko mogao da postane član kluba.

Recimo, za karate klub moraš da kupiš kimono i pojaseve, za teretanu ti ne treba ništa specijalno, itd. Mislim da me razumete šta hoću da kažem.

Stefane, primaš li članove i KG-a? Koliku članarinu planirate i da li je planirate uopšte. To su neke osnovne informacije koje će ljudi, budući članovi da pitaju.

Napravi ti podruznicu u KG :) za pocetak mislim da minimum covek treba da ima pusku, ovo ostalo se nakupi. to su sitnije tehnicke stvari koje se resavaju u hodu.
clanarine, ko zna verovatno jock no o tom potom

Users who are viewing this thread

Back