Ajde malo da i ja demokratski iznesem misljenje , isto sam se najezio kad sam procitao za tu zenu na keju i devojcicu pogodjenu u ruku pre toga, teoretski ste u pravu da bi edukacija dece u osnovnim skolama o naoruzanju, bezbednosti, i slicno , skolski obilasci streljane itd pomogla , podigla stanje svesti, bila preventiva protiv ovakvih groznih dogadjaja...ali to teoretski u praksi mozete da okacite macku o rep ali bukvalno.
Pocinioci ovih krivicnih dela dolaze iz disfunkcionalnih ili defektnih porodica, kucno vaspitanje nula, skole odavno nemaju ni autoritet ni poluge i mehanizme vaspitanja takvih jedinaca, socijalne sluzbe su slovo na papiru, pa uzmite takvih deset pojedinaca vodite ih u streljanu, drzite casove bezbednosti rukovanja naoruzanjem, pa vidite da li nece prvom prilikom da urade isto sto i ove spodobe iz novinskih naslova. Znam da zvucim grubo ali istorija je pokazala da gde nema straha od kazne nema ni reda. Tako da da, samo drakonska kazna i za pocinioce i za roditelje. Neko je pomenuo dozivotnu, pa sto da ne, pa cekaj, zar ovo nije pokusaj ubistva iz niskih pobuda, pokusaj oruzane pljacke, i jos iks tacaka i dela naseg krivicnog zakonika ? Danas ta baka, sutra necije dete , ali ajde nemoj strogo da ih kaznjavamo ?
Tek kad se takve spodobe (apsolutno nema veze sto su maloletne, treba menjati KZ za puno toga ), oderu od kazne za primer a onda i njihovi roditelji , ovo nece stati.
A to je preventiva za potencijalna buduca zlodela, kad znas sta te ceka kakva kazna i plasis se od iste.