Ovo je strašno

Ne čudi me na žalost obzirom da deca nemaju nikakvu kulturu vezanu za bilo kakvo oružje. Nekada je država (a i porodica) vaspitavala decu od osnovne škole kako rukovati oružjem. Čista sreća da sada vazdušnih pušaka ima 10 ili 50 puta manje nego pre 40-50 godina inače bi ovakvih vesti bilo ko zna koliko.

https://www.telegraf.rs/vesti/beograd/3480503-detalji-stravicnog-upucavanja-zene-u-potiljak-u-beogradu-decaci-imali-dve-vazdusne-puske-i-noz

Najjaci su mi komentari, ne zna se koje maloumniji...
Tacno je da su deca napravila sranje, treba im odrzati lekciju, ali baja je napisao na dozivotnu, jbt ....

Monkey see, monkey does....
Propust je napravljen, treba se ukljuciti i raditi na tome da se to vise ne desi, edukovati omladinu.

Mi smo nekada imali streljanu u srednjoj skoli, bila je besplatna za koriscenje u nekom vremenskom periodu, a nakon toga je moglo da se plati i da se puca. Nastavnik fizickog sa jos jednim ili dvoje ljudi su radili tamo, mi pomagali kada smo bezali sa casova :D
Sistematski je to jako lako resiv problem, samo se setite opste-narodne odbrane i predvojnicke obuke.
Toliko od mene, ako sam gurnuo nekome prst u oko ovim postom, izvinite, ali tako je kako je, jbg.

Zašto bi nekome smetao tvoj post? Svako ima pravno na mišljenje a i lično se slažem sa tobom. Ja sam više naučio na časovima odbrane u srednjoj školi nego u vojsci. Ali izgleda da nekome ne odgovara da ima obučene i sposobne građane a još manje naoružane.

Ajde malo da i ja demokratski iznesem misljenje , isto sam se najezio kad sam procitao za tu zenu na keju i devojcicu pogodjenu u ruku pre toga, teoretski ste u pravu da bi edukacija dece u osnovnim skolama o naoruzanju, bezbednosti, i slicno , skolski obilasci streljane itd pomogla , podigla stanje svesti, bila preventiva protiv ovakvih groznih dogadjaja...ali to teoretski u praksi mozete da okacite macku o rep ali bukvalno.
Pocinioci ovih krivicnih dela dolaze iz disfunkcionalnih ili defektnih porodica, kucno vaspitanje nula, skole odavno nemaju ni autoritet ni poluge i mehanizme vaspitanja takvih jedinaca, socijalne sluzbe su slovo na papiru, pa uzmite takvih deset pojedinaca vodite ih u streljanu, drzite casove bezbednosti rukovanja naoruzanjem, pa vidite da li nece prvom prilikom da urade isto sto i ove spodobe iz novinskih naslova. Znam da zvucim grubo ali istorija je pokazala da gde nema straha od kazne nema ni reda. Tako da da, samo drakonska kazna i za pocinioce i za roditelje. Neko je pomenuo dozivotnu, pa sto da ne, pa cekaj, zar ovo nije pokusaj ubistva iz niskih pobuda, pokusaj oruzane pljacke, i jos iks tacaka i dela naseg krivicnog zakonika ? Danas ta baka, sutra necije dete , ali ajde nemoj strogo da ih kaznjavamo ?
Tek kad se takve spodobe (apsolutno nema veze sto su maloletne, treba menjati KZ za puno toga ), oderu od kazne za primer a onda i njihovi roditelji , ovo nece stati.
A to je preventiva za potencijalna buduca zlodela, kad znas sta te ceka kakva kazna i plasis se od iste.

Jos jedna budala. Mada se ovaj modernizovao, puca iz PCP puske.
https://direktno.rs/vesti/hronika/408090/beograd-14-gimnazija-manijak-uhapse-pucao-vazdusna-puska.html

Današnji prilog RTS-a o nebezbednom korišćenju V. Oružja

https://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/drustvo/4940872/oruzje-tinejdzeri-.html

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Users who are viewing this thread

Back