PCP/springer scena u HR

Robija

New member
Ako ima nekoga iz ovog kraja (veterana) zanima me gdje je nestala pcp/springer scena. Doslovno nema foruma, stranice niti mjesta na netu o ovom hobiju kod nas. Vidim ekipu kako se okuplja i druška po ostalim državama. Ja se okupim sam sa sobom ili sa kolegom DineVk i to je to. Ostale koje znam od prije su prešli na barut. Nemaš se sa kime napucat živ :D

Nažalost je tako. Ja sam 2017 hteo da se učlanim na vaš forum airgunshr. com i posle prijave sam čekao jedno nedeljak dana na odobrenje administratora. Svašta mi je prolazilo kroz glavu što nema odobrenja, kad ugledah da zadnji postovi datiraju valjda sa početka2016.

A gledam i ja i ne vjerujem. Smatram da ima dosta ljudi koji su pokupovali pcp i springere. Barem kako trgovci tvrde. Ali isto tako tvrde da su prodavali po 5 pušaka na dan do zakona o prijavi. Nakon toga kupci se samo okrenu i odu. Kažu da su znali dolaziti sa klincima i uz sladoled kupovali springerice. Od kad su uveli prijave sve stalo. Neće ljudi da se natežu sa obavezama. A i klubovi nisu baš kao što su nekad bili. Zvao sam Pampas u Osijeku prije par tjedana. Kaže mi trener da ne pamti godinu kad je nekog vidio sa pcp puškom tamo. Za ne povjerovat.

Zar se pre par dana u Osijeku nije održao Grand prix, a i Evropsko prvenstvo za par nedelja?

Ne znam iskreno. Možda i jeste. Ali kažu da niko ne dolazi za tipa FT i takve vrste pucanja. Možda sam dobio krivi info.

U Zadru je Darko Dell Orco, on izrađuje custom magazine za PCP puške, sjajan čovek i verujem da je dobro upoznat sa airgun scenom u Hrvatskoj.

Ne znam da li probao sa ovom grupom? https://www.facebook.com/FieldTargetCroatia Oni su najavili da ce forum opet zaziveti ali mislim da zapravo i nije, probao sam opet da se uclanim, ali nista
Mozda su na FB ljudi malo aktivniji

Joca said:
U Zadru je Darko Dell Orco, on izrađuje custom magazine za PCP puške, sjajan čovek i verujem da je dobro upoznat sa airgun scenom u Hrvatskoj.

E pa znam za njega. Bio sam ga i zvao za sst. Ali zapravo sam tragao za nekim mjestom kao ovaj forum. Ali ga nisam našao. Čisto ono da su bliže ljudi. I sva ova situacija sa zabranama. Bilo bi puno lakše imati neku ekipu sa iskustvom u blizini.

Users who are viewing this thread

Back