Perun 734

alexsasax said:
Sa druge strane, imas solidnu pusku za takmicenje u aprilu, samo ti neka optika fali[emoji846

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne izazivaj me, malo mi fali... :)
Vi ste ljudi profesionalci, dosta je to komplikovana matematika ima tu i balistike i svega. Za sada cu da pratim rezultate i da se divim.
Necu za sada stavljati optiku na nju, primio sam se na ovo na 10m. Kupim slabiju oprugu pa imam "dva u jedan".

Ako mislite da se isplati staviti slabiju oprugu a znate nekog pouzdanog ko prodaje pisite ovde ili u pp. Nije neka velika investicija...

Proka said:
alexsasax said:
Sa druge strane, imas solidnu pusku za takmicenje u aprilu, samo ti neka optika fali[emoji846

Ne izazivaj me, malo mi fali... :)
Vi ste ljudi profesionalci, dosta je to komplikovana matematika ima tu i balistike i svega. Za sada cu da pratim rezultate i da se divim.
Necu za sada stavljati optiku na nju, primio sam se na ovo na 10m. Kupim slabiju oprugu pa imam "dva u jedan".

Veze ti ja prijatelju nemam sa profesionalcima, od skora sam u hobiju.. Takmicenje je lepa stvar, upoznas ljude, zabavljas se malo.

Slazem se, mozda dodjem kao nevini posmatrac.
Ako je dozvoljeno. Mogu da pomognem, da gledam gde su rupe na metama... 😄

Ma kakvi profesionalci , makar ja nisam ni blizu , hahaha hobi je to , lep hobi i odmara zivce hahaha , prijavljuj se nema ti druge 👍🏻😀

Uh lebac vam, ce da me ubedite. Gde niste profesionalci, gle samo kakvu artiljeriju imate.Pratim postove na temu takmicenja, pa ako se uklopim mozda i banem, nakacim optiku na mog underleaver kineza pa udri.
Da ne odemo u off topic..
@Skorpio za ovo sa zivcima si načisto u pravu, primetio sam da kada dodjem iz streljane, lakše dišem.

Proko svi smo sem jednog totalni amateri. Samo volimo da se k.... mo ko ima bolji, veći, jači. Samo uživamo u ovom hobiju.Tako da očekujemo da se prijaviš :D

Stvarno hvala na pozivu ljudi, al za sada Perun ostaje bez optike. Mnogo mi se svidja puska i ovaj hobi, od deteta sam navucen na ovo.
Nego, da se vratimo na temu, sta jos na "Peri" moze da se cacka, da slozimo 5 dijabola makar u rupu i po, ne mora svih pet u jednu rupu... 😄

Evo grupa od veceras. 5 dijabola.
Kao i obicno, mora ruka da zadrhti za jednu dijabolu...
360d45d6551240c6b6696404fa7a2fbb.jpg

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Zahvaljujem. Moracu jos malo da cackam oko obaraca, nesto "secka", grebe na prvom zubu pa mi se desi da me iznenadi.

Evo par tipova za povećat precitnost.
Ako cjev nije potpuno glatka iznutra možda je ispolirati. Proguraš dijabolu kroz cjev štapom pa vidiš ako negdje zapinje ili prolazi bez otpora. U nekim slučajevima se ispalti polirati.
Ako je brtva klipa prevelika stvara višak otpora pa ju je potrebno pobrusiti.
Ako ima lufta na prijelomu cjevi potrebno je dotegnuti šaraf i možda dodati tanku šajbu između bloka i cilindra.
Spring guide, ne znam kako bi preveo, vodič opruge je željezni i često bude preuzak. Nožom ga je potrebno proširiti da bolje prione uz feder i smanji vibracje.
Nije zgorega ubaciti željeznu šajbu u klip da u nju gura feder i tako se slobodnije okreće.
Obarač možda bolje podmazati gustim uljem nego s masti da bude lakši.

Ukoliko tvoj primjerak pati od svih ili nekih od ovih defekata, njihovim popravkom možeš doboiti na prciznosti.

Obarač, na kritičnom mestu, bolje je ispolirati do nivoa ogledala i ne podmazivati uopšte. Biće verovatno za nijansu tvrđi nego sveže podmazan, ali će biti predvidiv i konstantan.

Hvala Pestivar.
Nigde nema lufta, sve dotegnuto i ne mrda. Primetio sam samo da posle nekih 40-50 dijabola hoce malo da razlabavi srafove na prednjem delu kundaka. To planiram da resim sa loctite lepkom za navoj. Spring guide je plastican i lepo ulazi u oprugu, nema lufta. Sinoc sve lepo podmazao i samo obarac zaboravio, prsnuo danas malo Balistola unutra al izgleda da slaba vajda. Samo me brine da dijabole ne "iskacu" malo zbog jacine opruge. Mada kad provuce po 2-3 dijabole skoro kroz istu rupu, ne bi trebalo da je zbog nje.

sportex said:
Obarač, na kritičnom mestu, bolje je ispolirati do nivoa ogledala i ne podmazivati uopšte. Biće verovatno za nijansu tvrđi nego sveže podmazan, ali će biti predvidiv i konstantan.
To mi je najbitnije.
Sinoc sam ga polirao al se zeznuh sto nisam prvo presao sa smirglom 400 pa onda polir. Nisam lepo skinuo sve tragove obrade.

Ispolirao sam samo deo gde opruga za stelovanje naleze na obarac. Ima li jos neko mesto gde treba malko da se trljne?

Ne pisati post za postom,koristiti dugme za editovanje. Administracija foruma

Nadji mesto gde poluga koja drži klip dodiruje okidač i te dve kontaktne površine ispoliraj.

Ipak razmisli, najbolje je možda, pre daljih radova i lepljenja šrafova, da kontaktiraš Voju i da vidiš da li ti je rešenje kvalitetan servis... da na siguran način rešiš i snagu i trzaj i vibracije i okidač.

Mudro zboris. Neka je trenutno ovako da se raspuca jos malo pa da vidimo. Mada, s' obzirom da sam i kupio pusku sa namerom da imam svoju "alatku" i da je podesavam prema sebi, vrlo moguce da cu potraziti pomoc strucnjaka da ne zas..em nesto.
Jos kad bi me neko uputio ko je Voja....

sportex said:
Nadji mesto gde poluga koja drži klip dodiruje okidač i te dve kontaktne površine ispoliraj.

Ipak razmisli, najbolje je možda, pre daljih radova i lepljenja šrafova, da kontaktiraš Voju i da vidiš da li ti je rešenje kvalitetan servis... da na siguran način rešiš i snagu i trzaj i vibracije i okidač.

Users who are viewing this thread

Back