Perun 734

Hvala ljudi. Mnogo znaci za volju i veru u sebe kad se pohvale dobijaju od ovakvog naroda. A i puksa je vrh (za te pare i u toj klasi). Cevka, nisani i sam mehanizam su top. Samo sto joj napravise onakav mehanizam obaraca nije mi jasno. To me izludjuje. Bio je Voja 100% u pravu kad mi je rekao da je vrlo tesko da se kod nje dobije konstantan i ponovljiv osecaj na obaracu... Malo-malo pa me iznenadi prilikom opaljenja. Kao da sama menja silu okidanja kako njoj odgovara...

Danas se vise kosilo nego pucalo.

Prvo sam probao sa oslonca na 25m one sicusne WRAB metice i nista nisam mogao da pogodim, u stvari nisam mogao da upucam. Dve dijabole u podnozje (dva) kruzica. Jedan klik gore i posle tri dijabole par cm iznad kruzica. Klik dole i ispocetka. Sledeca investicija jeftiniji Hawke umesto skoro najjeftinijeg Discovery-ja.

Posle toga 31m iz stava i dve grupe oko 4 i 6cm.

IMG_11042020_183017_(600_x_800_pixel).jpg

IMG_11042020_183101_(600_x_800_pixel).jpg

pa to je odlicno. svaka ti cast. to stvarno treba pogoditi. a frka nastaje jos kad krenes u svaku po 1 dijabolu

Izvini, ja sam jos glup za gomilu stvari pa moram da pitam, koliko si para dao za tog Discovery-ja i sta ti se ne svidja?
Meni se motaju razne kombinacije po glavi, pa sam razmisljao i o njima, mislim na taj vt-z konkretno.

Oko 100 EUR je ta optika kod nas.

Sta ne valja:

1. Fokus je neprecizan, odn. nije dobro izbazdaren.
2. Klikovi su neprecizni, barem mi se tako cini. Na 25m, na 16x jedn vertikalni klik je oko 5cm. Optika je deklarisana na 1/4 MOA (7mm na 100 jardi), verovatno na 10x. Pravi test bi bio da se stavi optika u stegu i gleda u etalon na nekoj udaljenosti.

Ostalo je ok za tu cenu.

zuxbg said:
...
1. Fokus je neprecizan, odn. nije dobro izbazdaren.
2. Klikovi su neprecizni, barem mi se tako cini. Na 25m, na 16x jedn vertikalni klik je oko 5cm. Optika je deklarisana na 1/4 MOA (7mm na 100 jardi), verovatno na 10x. Pravi test bi bio da se stavi optika u stegu i gleda u etalon na nekoj udaljenosti.

Ostalo je ok za tu cenu.

1. I mnogo skuplje optike nisu dobro izbazdarene, a vjerujem da nije svima isto i sto se tice ociju pa msm da to moze uticati. Svakako je najbolje sam sebi izbazdariti i na vecem sidewheelu ako je moguc.
2. Klik ne zavisi od uvecanja, a druga stvar, prosto mi je nevjerovatno da jedan klik na samo 25m bude 5cm?! To bi znacilo da je na 100m 20cm...

Isti odgovor ko malo pre. Nema više. Mada, probaj proveri u MP Tropic, oni su uvoznici.
Inace Perun 734 je skroz druga klasa puske u odnosu na Slaviu 620. Po jacini se ne mogu porediti.

Mislim da samo treba da se izbije ona čivija koja drzi nisan vezan za cev. Eventualno, da se na kraju odvije i onaj tockic za elevaciju.

Srecan sam sto mogu sebe da demantujem u vezi Peruna i vece(teze optike). Juce je probao na 25m po vetru, grupe blagi uzas. Stane vetar, rekoh da probam na 50m pre nego sto vratim staru optiku kad ono... Nikad bolja grupa
8dff4d58aec7185abcf67df1274138ad.jpg

dcaef3cbe3866bef421581c0aa5bf704.jpg

2f7246915182d76365e6ce87f56d52f3.jpg

e99feabcc763ea20521a75d84eda248a.jpg

Trenutna izlazna snaga je oko 10J

Sent from my iPhone using Tapatalk

Proka said:
Mislim da samo treba da se izbije ona čivija koja drzi nisan vezan za cev. Eventualno, da se na kraju odvije i onaj tockic za elevaciju.

Da, tako je. Skinuo sam.
Hvala

skorpio said:
Alexa ubija , i za pcp odlicna grupa a za springericu vrhunska 👍🏻

Čestitke Alexi ja sam imao prilike da pucam sa pcp puškama koje ne mogu ni približno tako. Ovo je odličan primer koliko dobra može biti Češka Zbrojovka.

Hvala drugari, ovo je najbolji dokaz da je kod ovog tipa pusaka snaga obrnuto proporcionalna u odnosu na preciznost.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Users who are viewing this thread

Back