Pitanje za udruzenje

evo ovako, neka se takmicenje odrzava jednom u dva meseca u periodu od aprila do novembra (opet razmiljam naglas). Tu mogu da se uglave 3 sustreta i gde god da se održi najviše će trebati nekom eto 4h vožnje, ja sam na granici sa Bugarskom :) ali ne pravim pitanje....trosak je samo za prevoz pa eto da računamo koliko bi to opteretilo neciji budzet....okupimo se 3-4 puta u godini i to snimimo, stavimo na YT, face, instagram, oglasnu tablu :) i kad ljudi vide desetak "ludaka" da gadjaju vazdusnom na 50, 100M mora da jos neko pokaze interesovanje....

Ja sam iz Knjazevca, pa eto, igrom slucaja poznajem Darka sa DUM DUM kanala. Znam da vladaju oprecna milsjenja o njegovom kanalu, ali to sad nije tema, poenta je da mu je kanal jako gledan i da bi mogli da se ispromovisemo i putem tog kanala. Znajuci Darka kao iskrenog ljubitelja oruzja, verujem da nece biti problem da nam izadje u susret.

eto ako lupetam gluposti vi mi kazite necu se ljutiti......

izgleda da sam se zapalio mnogo oko ovoga, ali ne zamerite procice me, eto ja cesto idem gadjam i iz vatrenog oruzja i u procesu sam nabavke pistolja samo iz razloga jer mogu da odem na neko takmicenje da se oprobam sa nekim da......ovako na zalost je kao kad pricas sam sa sobom. A svi dobro znate da je gadjene iz vaydusnog oruzja mnogo sofisticiranije od gadjanja iz vatrenog, da ne pominjem troskove.......

sad moram da radim malo, sef me popreko gleda vec duze vreme jer vidi da ga ne konstatujem bas najbolje u predhodnih sat vremena :)

Moje misljenje je isto da treba krenuti od neceg realnog, sto je ostvarivo u sudasnjim okolnostima. Osnujemo klub / udruzenje strelaca vazdusnim oruzjem na 10....100m Ne mora to biti Ht / FT, posto kao sto je voja rekao ima ih 5 sa odgovarajucom opremom. . Za pocetak se orijentisemo na neki bench rest sa pravilima i propozicijama koje odsgovaraju vecini ljudi koji poseduju springerice i pcp. Napravimo neki susret da se okupimo, razmenimo ideje. revijalno takmicenje sa springericama na 10m, 25m, 50, i za ledenog na 100m. Za pcp isto , napravimo dve kategorije do 50j i preko, ovo je lupetanje i nemojte cifre uzimati za ozbiljno. Mislim da nam je ta neka vrsta susreta za pocetak mnogo bliza svima po opremi. Dosta ljudi ima pcp puske i treba da napravimo da se mizabavimo sa postojecom opremom a ne da jurumi neke EU ili US standarde. Ipak ce akcenat ovde na druzenju, razmeni ideja, ucenju, zabavi i opustanju pre svega a ne ulazak u minus u banci ili prodaja bubrega. Mozemo da ogranizujemo skup 6 JULA, da svi imaju vremena da pripreme zene i opremu i da krenemo odatle. Mozemo se naci bilo gde, prebrojimo se, popisemo lokacije odakle smo i nadjemo neku sredinu i odgovarajuce mesto. Ako uspemo da se dogovorimo da osnujemo neko udruzenje ili klub jos bolje.
Izvinjavam se na haoticnom postu, cenim da je tesko za citanje

Napravicu spisak sa lokacijama ljudi koji su zainteresovani za skup i strelista, pustite mi PM sa lokacijom pa da steknemo neku ideju o tome gde bi mogli skup da organizujemo. Voja ide po defaultu na prvo mesto.

Lokacije strelista pogodnih za skup:

1. novi sad
2. Obrenovac
3. U toku pregovori za lovacki dom kod ZR
4. Knjazevac 100m (maher bi mogao da sredi)

1. Wooyadeen - Obrenovac
2. Kircan - Zrenjanin
3. Maher - Knjazevac

Bobana stavi na prvo, ja imam samo tri stola i najveću dužinu od 85m, Boban ima 6 stolova i 200m dužine.

wooyadeen said:
Bobana stavi na prvo, ja imam samo tri stola i najveću dužinu od 85m, Boban ima 6 stolova i 200m dužine.

Nisam mislio da ti navucemo celu bandu kod kuce , nego tebe kao zacetnika ovog posla na prvo mesto, strelista su gore navedena. Ima da stavimo tvoju sliku iznad krematorijuma kao maratonci.

Nego, nevezano za FT/HFT... Koliko ovde ima raspoloženi za razne varijante pucanja vazdušnim pistoljima (pistol field target, ipas...)? Mislim, da ne zapostavljamo i kraće cevi.

Sent from my Tesla_SP3.3 using Tapatalk

Hteo ja, prvo kupio CZ200 da sečem i cev i cilindar i da napravim pištolj za FT.
IMG_3356-1.jpg
Međutim, žao mi bilo da sečem dobru cev, ne ide to, greh je...

Posle kupim Steyr LP10 i tek tu uđem u ludilo long eye relief optika... Ubrzo provalim da za FT na pištolj stavljaju normalne optike (ove za pušku)... saberem se ponovo i odustam. Proćiće FT za pištolj bez mene... a ću tu energiju i sredstva da usredsredim na "budženje" HFT puškice po svetskim standardima :)

kircan said:
Nisam mislio da ti navucemo celu bandu kod kuce , nego tebe kao zacetnika ovog posla na prvo mesto, strelista su gore navedena. Ima da stavimo tvoju sliku iznad krematorijuma kao maratonci.

:ugeek:

Naravno da nisam mislio da eliminisemo vazdusne pistolje, samo sam ih smetnuo sa uma...

Da se malo uključim i ja, možda bude korisno. Elem, nekoliko godina sam bio aktivan član jednog auto-foruma (Cars. rs), na kome sam zaista mnogo naučio o automobilima, do te mere da sam se čak osposobio da prilično dobro procenim neke polovnjake u smislu vredi li ih pogledati ili ne. Ali, mnogo je važnije od toga to što sam tamo stekao neke dobre drugare sa kojima sam i danas, 5-6 godina otkad nisam aktivan na forumu, u kontaktu. ne znam da li to i dalje rade, ali u to vreme običaj je bio da 2-3 puta godišnje pravimo "samite", odnosno da se okupljamo u nekom restoranu. Jednom u Zrenjaninu, potom u Jagodini, pa u Beogradu, Nišu itd. Onaj ko organizuje "samit" ponudi nekoliko lokacija, najčešće restorana, mada je bilo i druženja u prirodi, članovi glasaju i napravi se lepo dešavanje. Takođe, glasali smo i kada je reč o terminu, kako bi se odabrao onaj koji većini odgovara. Ja sam u to vreme najviše radio vikendom, ali sam nalazio vremena i energije da odvojim taj jedan dan u pola godine za druženje, pa čak i za detaljan izveštaj dokumentovan fotografijama, o čemu se posle pričalo/kucalo nedeljama. I tako, dovezemo naše čađave mašine, malo im se divimo, posle odemo na ručak (trošak se naravno podeli na ravne časti) i uvek od toga ispadne super proveden dan. Možda bi ova diskusija o osnivanju kluba/udruženja/organizacije mogla tokom leta da se nastavi na taj način, da se makar upoznamo lično i razmenimo mišljenja uživo.

Potpuno se slazem sa ledenim, ja sam taj datum dao proizvoljno, posto je subota u pitanju ako neki drugi datum vise odgovara i to je ok, hteo sam smao da imamo nesto za sta da s euhvatimo u celom planiranju.

Slazem se i ja da da se bar upoznamo za pocetak. Pa tet a tet da se dogovoramo o daljim planovima. Naravno bilo bi dobro da se okupino negde gde mozemo i da gadjamo malo........

Verujem da sam jedan od retkih ljudi na planeti kome je puška sa kojom puca skuplja od automobila u kom vozi decu.

wooyadeene, dobra ideja! i ja bi tako ali objasni, kako to da prodje kod zene?! :lol: :lol: :lol: ;)

Upravo tako,
Ni za živu glavu ne priznaj da je više, kaži to je sirotinjska sport, radi na vazduh, a karabin, barut, e to je skupo!
🤗😇🥳😂

sash said:
Upravo tako,
Ni za živu glavu ne priznaj da je više, kaži to je sirotinjska sport, radi na vazduh, a karabin, barut, e to je skupo!
🤗😇🥳😂

ahahahahhaaaa, bravo! :lol: :lol: :lol:
ja mislio da se posvadjam, kupim, i kad se izmirimo, nema smisla odma se opet svadjati. :D

Users who are viewing this thread

Back