Podesiva obrazina

SteffAirguns

Well-known member
Pozdrav drugari.

Koliko-toliko sam sredio moju HW97KT i moram priznati da sam sve zadovoljniji njenim napretkom. Dodao sam metalni AirJoe grip na polugu za zatezanje, montirao Mambin zaštitnik sa integrisanom šinom za UT šinu za „hamster“, dodao SubMoa hamster, podesivi Bisley butt-plate, AJP rajzer, pristojne Vector Optics podesive nosače i Falcon T50i+ optiku. I sada to već polako liči na ozbiljnu spravu. Još samo da stigne TBT Maxi Pro 16 J sa short-stroke-om , i da zaokruži celu priču i biće baš kako sam zamislio.

2ce1d40ec52be58ebb01d69651592208.jpg

Međutim, jedna stvar me baš nervira i želim da je rešim kako treba. Sa novim rajzerom i nosačima optika je sela fenomenalno i prezadovoljan sam… Ali očigledno je da mi sada fali podesiva obrazina da bi obraz i oko sedeli u savršenoj liniji sa optikom. Razlika se vidi i oseća odmah.

Zato imam jedno pitanje za vas koji ste već prolazili kroz sve ove akrobacije sa kundacima:

Da li neko zna kako je najbolje rešiti podesivu obrazinu baš na ovom „thumbhole“ modelu?
Postoji li neko u Srbiji ko može profesionalno da iseče i ugradi podesivu obrazinu tako da izgleda kao fabrički posao, bez „domaće radinosti“?

Primera :

23f08cbc7d2899366b6442f4ce78fc77.jpg

893393019f1724573ed1637e14e12902.jpg

d9730174f2facaaeb0c15803552ae2fc.jpg

9fe290aeae2e58101dc7810c758298a9.jpg

23a60481971ab320192ca9ca731cfa79.jpg

Ili je možda pametnije da jednostavno ušrafim gotovu podesivu obrazinu direktno na kundak i završim posao, bez nepotrebnog sečenja i komplikovanja?

Primer :

ea0ca0068b580498c3eb9899952f1f3e.jpg

08d69519970b57e4641530ef665de035.jpg

Svaki savet, iskustvo ili preporuka majstora mi znači mnogo, jer bih voleo da ovo uradim jednom, ali kako treba.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Za sečenje nemam pojma, ali za ovu plastičnu varijantu možda za početak probati samo zalepiti duplom lepljivom trakom iznutra? Duplo lepljive trake su obično dobre i ne pomeraju se na smicanje.

To je neko pomoćno rešenje da vidiš koliko ti visine fali a da ne narušavaš kundak odmah... Druga varijanta zahteva dosta zezancije možda i podrazumeva neki oblik 3d skeniranja i da se odštampa nešto slično kao ono što sam ti dao za daisy, samo da bude ozbiljnije :)

Plus što ove druge varijante dozvoljavaju pored podešavanja visine, verovatno i do nekog nivoa podešavanje nagiba.

Bio je u Mužlji gospodin Joška Firten,čovek je bio izuzetno skroman i u svakom smislu reči umetnik i sa drvetom i sa metalom,na žalost umro je pre par godina. Bio je jako povoljan sa cenama ali si morao da čekaš da dođeš na red tj. inspiraciju. Nudili su mu posao u Bereti ali nije hteo da ode.

Bio je u Kniću majstor Žikica,kundačar. Majstorčina. Čuo sam da je pre par godina planirao da se trajno preseli na nemačko govorno područje,šta se desilo ne znam. Meni je radio orahov kundak i podkundak za jednu Ferlah položaru. Nisam lovac i zaista volim životinje i to ne samo one koje se jedu,ali volim dobre puške i iz iz lovačke kategorije i imao sam ih nekoliko. Orah je bio malo iznad proseka,ja sam tako hteo,finalni produkt je bio impresivan,a ja sam poprilična picajzla,čekiranje je bilo neverovatno precizno i tačno.
Svim šrafovima je je..o mater,preznojao sam se kad sam video... Delimično je moja krivica,ja sam sredio šrafove i ostatak pre izrade kundaka,a on čovek mora to da zbog upasivanja montira i demontira 300 puta,ali sa druge strane šrafcigeri za oružje se ne koriste za popravku sudopere,štemovanje i kirnerisanje nego se čuvaju sakriveni od žene,dece,tašte,tasta...
Ugradio mi je Beretin plastišni potkov kundaka koji sam posle zamenio sa potkovom od ebonovine i ružinog drveta,sam sam ga napravio i napasovao na finalisan kundak što je gimnastika sama za sebe.

U NSu živi Toza Paroški,odličan majstor,viša klasa,stara škola. Zatvorio je radnju pre par godina jer ga je uništio državni harač. Video sam ga pre jedno godinu dana,bio je do firme u kojoj radim da mu se dopravi neka alatka da odradi nekom prijatelju nešto prijateljski.

Imaš u Rumi majstor Špicu,čuo sam da je on spretan oko svega i svačega i mislim da mu žena radi čekiranje,ali ne znam kako radi. On je u par navrata pravio kopije Peracijevog mehanizma za podesivu obrazinu,funkcionalno vrlo dobro/jako,estetski katastrofa. Kombinacija čelik i aluminijum,ja sam od jedne njegove napravio "apoteku" jer je momački masivna pa je bilo mesa za doterivanje i ugradio je na svoju pušku.

Ne radim privatno,ne reklamiram se,samo pokušavam da pomognem.

Prijatelju, ti sve ove koje navede, il' su mrtvi, Bog da im dušu prosti, il' su pobegli negde da im se ne zna traga...jedini ovaj iz NSa je tu, al' njega ti nahvali tako lepo, da teško da će iko hteti mu poveriti nešto milo na rad :):):)

Hvala svima na predlozima.

[mention]srDŽan [/mention] Tvoj komentar me je baš nasmejao, a [mention]Trifke [/mention] tvoj odgovor još više!

Iskreno, nisam ljubitelj tih lepljenih i kožnih improvizacija. Najviše bih voleo da to isečem i odradim kako valja sa nekim podesivim i trajnim rešenjem. Ovu pušku nikada ne bih prodao, tako da mi uopšte nije bitno da kundak ostane u fabričkom stanju.

Dodatno, dobio sam preporuku za jednog majstora, i to ni manje ni više nego iz mog kraja (Zemun). Planiram da ga kontaktiram pa da vidim šta može da se uradi i kakve opcije imam.

U najgorem slučaju, uvek mogu da ubacim neku Kydex obrazinu kao privremeno rešenje… ali nadam se da neće biti potrebe.

Last edited:
Trifke,nisi dobro pročitao šta sam napisao za majstor Tozu ali si svakako u pravu,biće da sam dinosaur-junior.
[automerge]1764515020[/automerge]
IMG-2dd5eb2a4051c6a2fca40018293115e4-V.jpgIMG-447f3783eec3dad1d5a762ffb519dfd8-V.jpgIMG-b1b415f2e12b78cfdc51f259e7e27f9a-V.jpg

Last edited:
Drugari napokon je stigao kundak za HW97KT.

Brzinski da podelim par slika, čisto da vidite kako izgleda uživo.

Iskreno deluje kao da je fabricki odrađen. Svidja mi se kontrast izmedju drveta i crne obrazine.

Podesiva obrazina i podesivi potkov prave ogromnu razliku, i vizuelno i u ergonomiji.

Veoma sam zadovoljan kako je sve ispalo.
Uskoro ću u Weihrauch sekciji detaljno slikati, predstaviti kundak kako treba i sklopiti pušku do kraja.

Mislim da Weihrauch treba ovo da fabrički radi za sve Kt kundake. Čim se stavi malo veća/viša optika ova njihova obrazina više ne završava posao

fe7ef3aef2f421e6c3be2daae74bd1c8.jpg

edbad4f9e627dd81b64d4810e5ce94eb.jpg

cde5acc7223d0ccf486644a60320f621.jpg

d502945c7d515e254b18c4fe5625d6b3.jpg

Sad mi je izasla tema na redditu pa sam se ulogovao ovdje da kazem da izgleda odlicno. Sve cestitke majstoru, a tebe neka dobro posluzi.

Drugari napokon je stigao kundak za HW97KT.

Brzinski da podelim par slika, čisto da vidite kako izgleda uživo.

Iskreno deluje kao da je fabricki odrađen. Svidja mi se kontrast izmedju drveta i crne obrazine.

Podesiva obrazina i podesivi potkov prave ogromnu razliku, i vizuelno i u ergonomiji.

Veoma sam zadovoljan kako je sve ispalo.
Uskoro ću u Weihrauch sekciji detaljno slikati, predstaviti kundak kako treba i sklopiti pušku do kraja.

Mislim da Weihrauch treba ovo da fabrički radi za sve Kt kundake. Čim se stavi malo veća/viša optika ova njihova obrazina više ne završava posao

fe7ef3aef2f421e6c3be2daae74bd1c8.jpg

edbad4f9e627dd81b64d4810e5ce94eb.jpg

cde5acc7223d0ccf486644a60320f621.jpg

d502945c7d515e254b18c4fe5625d6b3.jpg

Ovo je ispalo vrhunski ja sam sam odradio na mojoj m16 nesto slicno ali nemogu da postavim sliku kaze preveliki fajl

Kolega monster, molim te da se, shodno pravilima Foruma prvo predstaviš u sekciji Novi članovi pozdravljaju pre daljeg učešća. Takođe, veličinu fotografije je neohodno smanjiti kako bi se mogla postavii na Forum, ili okačiti je na neki spoljašnji sajt za hostovanje fotografija pa je odande linkovati na Forum.

Kolega monster, molim te da se, shodno pravilima Foruma prvo predstaviš u sekciji Novi članovi pozdravljaju pre daljeg učešća. Takođe, veličinu fotografije je neohodno smanjiti kako bi se mogla postavii na Forum, ili okačiti je na neki spoljašnji sajt za hostovanje fotografija pa je odande linkovati na Forum.
Izvinjavam se nov sam na forumu pa neznam kako funkcionise

Users who are viewing this thread

Back