Pričaonica

Status
Not open for further replies.
Danas smo probali hvatač dijabola iz kućne radinosti koji pravi naš drugar sa foruma @Meda
Izuzetno je kvalitetno urađen, neverovatno kompaktan i robustan. Unutar hvatača je postavljena metalna ploča pod uglom koja bez greške hvata dijabole ne samo iz pušaka od 7,5J, već ima dovoljno snage i za značajno jače puške. Za kućne uslove skoro idealan hvatač.

IMG_20240221_173940.jpg

Ево стигла нова справица, дајрект фром ПРЦ! 😁
IMG_20240225_133422_773.JPG
Намонтирано и на брзину тестирано, три врсте по три дијаболе. Све из RWS кухиње.
Пушка Баикал МП512.

IMG_20240225_133756_782.JPG

Резултати:
Геко 0,45g просек 165,4m/s
Brzina Geco.jpg
RWS Meisterkugeln 0.53g просек 142.7m/s
Brzina RWS Meisterkugeln.jpg
RWS Superdome 0.54g просек 146m/s
Brzina RWS Superdome.jpg

Da li neko ima iskustva sa kineskim rezervoarima za vazduh? Aluminijumski me interesuje, karbonski nisu bas jeftini.
58dc9b2fa43ac31ff124cc6ea6289ee4.jpg

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Da li neko ima iskustva sa kineskim rezervoarima za vazduh? Aluminijumski me interesuje, karbonski nisu bas jeftini.
58dc9b2fa43ac31ff124cc6ea6289ee4.jpg

Ja sam pre nekih mesec dana poručio karbonski od pola litra, prezadovoljan sam kvalitetom i brzinom dostave ... Stiglo za 4 dana ! FedEx šiping je plaćen 1800 i carina 860din.... Pretpostavljam da je i kvalitet aluminijumske boce isti, ali u svakom slučaju moraš gledati reputaciju prodavca ...

Attachments

• Screenshot_20240301_133228_AliExpress.jpg
    Screenshot_20240301_133228_AliExpress.jpg
    240.4 KB · Views: 37
Da li neko moze da mi pojasni na fx wildcat-u ali onom koji ima bocu za rezervoar, gde se nalazi regulator? Da li se regulator nalazi u adapteru za bocu sa donje strane?
b264bb5142c8a3f962b770ebf14f9fe9.jpg

df0ad87c1fd2f08c5e2c57a1bdc652a8.jpg

I sta se onda nalazi u rezervoaru izmedju bloka puske i adaptera za bocu? Jel to sve onda plenum? Ili sta?
1264551a1c540154571f001f518f4758.jpg

Све сам ја правио. Струг, глодалица, бушилица, ручни алати, штап, канап...
Имам доста слика из процеса производње, само да дођем до мало времена да их обрадим, па ћу накачити.

Jedno blago filozofsko pitanje - recimo da imate pušku koja fabrički nije predviđena da nosi optiku, nego samo mehaničke nišane. I vi odlučite da je izbušite i stavite nosače optike na nju. Koliko bi to uticalo na njenu krajnju cenu?

Naravno, pitanje je u vezi moje drage M48 sa FN oznakama :D

pa to mislim da je posao za kvalifikovanog oruzara koji zeli da udje u taj poduhvat. postoji vise nacina da se montira optika na te stare puske. nekolicina drzava je imala svoje varijante. u svakom slucaju mislim da nije pametno u kucnoj radinosti busiti metal i urezivati navoj ili sta je vec planirano.
te puske nemaju takmicarsku preciznost sa otvorenim nisanima, ali su dosta dugo koriscene i kod nas na takmicenjima u diciplini "vojnicka puska" tako da ako se strelac navezba...

Znam da postoje verzije sa ostavljenim rupama u sanduku, pri tom postoje razlicite verzije raspona tih rupa. Provjeri, ako ih imas, za ne prevelike pare se kupi celicna py sina.

pa to mislim da je posao za kvalifikovanog oruzara koji zeli da udje u taj poduhvat. postoji vise nacina da se montira optika na te stare puske. nekolicina drzava je imala svoje varijante. u svakom slucaju mislim da nije pametno u kucnoj radinosti busiti metal i urezivati navoj ili sta je vec planirano.
te puske nemaju takmicarsku preciznost sa otvorenim nisanima, ali su dosta dugo koriscene i kod nas na takmicenjima u diciplini "vojnicka puska" tako da ako se strelac navezba...
Podrazumeva se kod oruzara, nije to Umarex od 100e i posao za brusilicu od 100e :D

Prvenstveno bih malo za lov na divlje svinje i streliste, nista ozbiljnije od toga, max 100m. Zato i razmisljam sta mi je ciniti, verovatno cu da odem u lov prvo sa njom, pa sta bude.

Status
Not open for further replies.

Users who are viewing this thread

Back