Pričaonica

Status
Not open for further replies.
kircan said:
@RTI PROPHET
Da ne bih tamo spamovao temu vise, @glock17 znam da su i RTI proizvodi i fx impact sjajne puske koje nude puno toga svojim vlasnicima. Mogu da gadjaju i uzivaju u funkcionalnosti svojih pusaka a mogu da se bave i doradom istih ako naravno imaju tu tehnicku crtu. Ali ono sto me odbija od njih najvise je taj izgled koji mi vise lici na nesto iz Hilti asortimana. Malo sam staromodan, posedovao sam i bulpup pusku i shvatio da uprkos prednostima koje ima, ipak je meni klasican izgled nekako najlepsi. Naravno pricam samo za sebe i to je samo stvar (ne)ukusa.
Hahahaha , kume , sve se slazem

Hahahaha, Hilti asortiman. Kud se seti toga.. :lol:
Slazem se, lepota je u oku posmatraca. I ja sam prilicno (ne)ukusan... :D

Ma da, mi sto nas je vreme pregazilo islusamo muziku iz proslog veka nama ide taj klasican izgled,
Karirano nikada ne izlazi iz mode - bar za mene

To nam je simptomaticno,u grupi jedna drugu pokrivaju,nema veze sto idu malo u neku stranu,bitno da je grupa.Ali kad gadjam u ove pojedinacne,to je vec druga prica...nece centar pa nece.Kako ti ide pojedinacno sa tx200?

Da ne offtopicarimo vise tamo. Slabo sam imao priliku da gadjam sa tx200 na 25m. Preglasan je za dvoriste a i slabija optika mi je na njemu. Verujem da kada bih trenirao sa njim da bi islo verovatno bolje nego sa cz, ipak je dosta jaci, ali moram naci neku dobru optiku koja moze da izdrzi 16J

kircan said:
To nam je simptomaticno,u grupi jedna drugu pokrivaju,nema veze sto idu malo u neku stranu,bitno da je grupa.Ali kad gadjam u ove pojedinacne,to je vec druga prica...nece centar pa nece.Kako ti ide pojedinacno sa tx200?

Da ne offtopicarimo vise tamo. Slabo sam imao priliku da gadjam sa tx200 na 25m. Preglasan je za dvoriste a i slabija optika mi je na njemu. Verujem da kada bih trenirao sa njim da bi islo verovatno bolje nego sa cz, ipak je dosta jaci, ali moram naci neku dobru optiku koja moze da izdrzi 16J

Ubedjen sam da tx200 na 25m uz malo vezbe i truda moze da prostepa 5 dijabola u istu rupu.

pa ne bas uz malo vezbe za nekoga ko je amater kao ja. Zahteva isti hvat svaki put a ja nisam skolovan strelac nego zadrigli ucitelj. Verujem i ja jer je taj model ostvariovao fantasticne rezultate u rukama pravih strelaca.

Meni je glupo da uzmem pcp i da gađam u dvorištu metu,a nemam gde drugde.Tako da fwb od 7,5j sa oprugom ima svoje draži... :D uvek mogu da se vadim na nešto,vetar,dijabole,optika i strelac...Srećom komšijama ne smeta iako sam u centru sela.Nisam probao tx200 ali sam čuo da je to moćna sprava.Slabo nam kolege postavljaju slike pojedinačnih meta sa springericama na 25m,tako da uopšte nemam osećaj da li ovo meni ide dobro...u krajnjem slučaju,bitno je uživanje za svoju dušu.

Meni malo predstavlja problem buka koju proizvodi, tj meni ne nego komsiluku. Tako da izbegavam da je koristim u dvoristu. Ali to si kolega skroz u pravu. 7,5J je sasvim dovoljno za dvoriste. Do 25m ne treba vise sigurno. Moze covek malo da se uci i da cita vetar i da postavlja sebi neke sumanute ciljeve. Uvek se nadje neki novi izazov. Jedino sto nas koci u svemu ovome je los izbor dijabola u domacim prodavnicama.

@kircan,nisam znao šta su lepe dijabole dok mi bata Seba nije doneo express i exact.Zna čovek da izabere :D .Sve ko jedna.Ali mislim da mi je ipak naj preciznija puška ili možda naj manje uticaja ima vetar sa heavy-jem.Jeste da dijabola leti ko da bacaš pikado ali uvek na isto mesto pada.. :D Nagovoriću bata Sebu da nam nabavi Maccari opruge i da dignemo snagu na 10-12j,mislim da bi onda i heavy letela mnogo bolje

Ja sam razmišljao da spustim tx na negde 10j. Mislim da bi onda bila mnogo bolja za dvorišne aktivnosti. Samo treba oprugu srediti novu

kircan said:
Ja sam razmišljao da spustim tx na negde 10j. Mislim da bi onda bila mnogo bolja za dvorišne aktivnosti. Samo treba oprugu srediti novu

Bata Seba mi je doneo iz fabrike nove opruge..20200914_102512_copy_1200x1600.jpg
Ali fwb ima sistem recoil ili rekoil amortizaciju,tako da kad stavim dijabolu na kundak,nemrdne prilikom pucanja.Taj sistem mi dopušta da ubacim jaču oprugu i da zadržim mirnoću pri opaljenju.Ali opruga mora biti baš kvalitetna.Probao sam pravljenu oprugu od 22cm,posle 10 natezanja,sabila se na 18cm :(

Ma sekretaru ništa bez gasnog klipa.
Kada uradiš od mene dobijaš na dar vrata od lade žiguli.

Pošto nemam baš da se pohvalim nekim grupama iz vazdušnih , ajde makar da se pohvalim sa grupom na 15 m lukom i strelom . Recurve Kap 24" sa kracima od 20lb + cartel k fokus nišan . Ni puškom ne radim bolje :D

Attachments

• grupa bolja 15m.jpg
    grupa bolja 15m.jpg
    347.5 KB · Views: 1,349
Eee, ovo je cool. Vidjao sam ljude kako gadjaju lukom i strelom. Ja ne bih mogao ni kucu da pogodim. Ne znam ni kako bih nisanio sa ovim..

Proko veruj mi da bi . Psihološki pristup je manje više isti . Takodje sve je u stavu , radu tela i tehnici , tako da što je moguće više ponavljaš isti položaj tela ( jer je nišan jedna tačka , nemoš da podesiš paralaksu :) ) . Mislim da je ova disciplina jako komplementarna sa vazdzušnim oružjem i lepo se dopunjuje , barem za nas rekreativce. Malo springerica malo luk i strela malo pcp , malo mk i tako .Ruku na srce morao sam da počnem da treniram streličarstvo jer sam pre trenera šarao po meti a da nemam pojma kako da popravim . Jednostavno neko mora da ti pokaže .Compaund lukovi su lakši naravno i imaju i optike i dotove i sve , ali rekurve je poseban doživljaj tako da sam se odlučio za tradicionalno streljaštvo i nisam pogrešio

Streličarstvo je predivan sport.
Da li je bilo vetra kada si potezao ?
Biće to sve bolje i bolje, samo vežba i ništa na brzinu. I naravno, mnogo znači oko imaš nekog pored tebe da ti govori gde grešiš i šta se treba ispraviti. Ili ako si sam i snimanje mobilnim može delimično pomoći. Kao i u ovom sportu, ponovljivost je ključ dobrih rezultata, ali na prvom mestu opuštanje koje ovaj sport pruža, naročito u prirodi.
P. S.
Koliko se dugo baviš lukom?
Mislim da bi trebao da uzmeš jače lrake, 20 je poprilično malo, to je više za tinejdžere i devojke . Sa 26 do 30 se može lepo pucati i vežbati pravilan stav, zavisno od konstitucije. Ja sam imao od 28 ili tako nesto,, ali sam prestao da se bavim streličarstvom zbog problema sa ramenom. Nedostaje mi ponekad 😊

Status
Not open for further replies.

Users who are viewing this thread

Back