Pričaonica

Status
Not open for further replies.
Ja bih to rekao ovako , zavisi od namene puske , zavisi od zahteva strelca , recimo moj dobar drugar ima norkoniju i sa njom gadja limenke i spinere na 20ak metara i prezadovoljan je , neki od vas kolega vole stav i 10 metara neko voli 50 metara neko 100 i vise , nekome je bitna sto veca snaga , nekome kalibar , misljenja sam da tu nema ko je u pravu a ko nije , ako neko ima budzet od 15ak crvineh naravno da ne moze kupiti vrhunsku pusku ipak to ne znaci da ne treba da se bavi ovim nasim hobijem , postoje i ljudi kojima je streljastvo sport i profesija i oni moraju imati ( i imaju ) vrhunsku opremu , opet mi koji pucamo iz hobija ne moramo ali to ne znaci da ne treba da izvucemo maximum iz opreme koju imamo ...

Pa neka ljudi kupuju sta zele posle ce videti da li im to valja ili ne. Moja je prica u vezi vazdusnih pusaka ta da sam ceo zivot imao dve zastavice i da sam uvek sa njima gadjao neobavezno u neke limenke i nesto iskreno da kazem pre me neke grupe pogodaka nisu zanimale. I uvek mi je nesto padalo na pamet da bi bilo dobro imati neku vecu, jacu i bolju pusku ali se nesto preterano sa tim nisam opterecivao. Skoro sa drugarom svratim u prodavnicu oruzja da kupimo neku municiju i vidim tamo izlozene vazdusne puske, pri tome nisam imao nekog znanja o vazdusnim puskama (do duse ni sada ne znam puno ali mi je ovaj forum mnogo u medjuvremenu pomogao da popravim to svoje znanje). Kao svaki seljo ;) znao sam za dianu, zastavu i slaviju i to bi bilo to. Pucao sam i sa drugim puskama ali nisam obracao paznju koje su. I tada se zalepim za walther terrus koji je bio cini mi se oko 35 hiljada( a imao sam toliko para u dzepu) I tu krece prica i ubedjivanje drugara u fazonu jesi li ti lud da bacas tolike pare ispucaces dve kutije dijabola i posle ce da ti skuplja prasinu, na sve se to ubacuje i prodavac koga poznajem i govori mi "ma sta bre da bacas evo ti ovaj gsg jeftin je dobar je" i tako dalje. I kupim tada tog GSGa, mom odusevljenju nije bilo kraja, puska sva u crnom plastika svuda, teska velika, busi svasta nesto, nisani veliki fluorescentni ja prescercan. Malo posle toga se evde uclanjijem i citam do besvesti vase postove gledam grupe pogodaka i pocinje to sve vise da me privlaci. Naravno koliko se ja god trudio da sa mojom gsg puskom, to sto vi pogadjate da uradim jednostavno ne ide, tada je i moje odusevljenje splasnulo i shvatio sam da ako zelim da imam stvarno dobre rezultate moram pored vezbanja da imam i stvarno dobru pusku. A ovaj forum mi je u mnogome pomogao da shvatim neke stvari i stvarno je za mene bio prava enciklopedija. Da sam mozda otisao na neko drugo mesto verovatno bi i ja podlegao uticaju nekih marketinskih trikova ugradjivao razne klipove u pusku, kupio verovatno neku pusku naziva asteroid i slicno i ziveo u zabludi da je to vrh i da bolje nema.

Potpuno tacno , moze i taj gsg da se dotera , ne u rang pusaka od 70 i vise crvenih ali moze verujem i 30 % da se poboljsa

Ma niko nikog nije vređo zbog neznanja I budžet opreme (I moja nije baš zlatna niti mi je znanje vrhunsko) , samo su se ismejavali likovi koji samouvereno lupetaju gluposti I dele apsurdne savete. Na AGS to nije lako, jer će neko odma da se javi I poklopi argument ima, tamo toga ima mnogo više, ima opskurnih likova jbg fb je to, ima svakojakih, iako se admin trudi zaista da zadrži kvalitet. Ali što kaže kineska poslovica uzdaj se use i u svoj artemis... A drugi kako hoće

Da razumeo sam te , radi se o tome da 99 % ljudi niti ima niti hoce da da velike pare za v.p. velika vecina 3 puta godisnje pogodi par limenki i to je to , u tom slucaju mislim da ni ne vredi davati neke ozbiljnije pare , ako me razumes 😁

Pozdrav za kolegu Glock17 i da mu porucim da se na vreme izvukao jer sam se vec spremao da ga tuzim zbog rasne...to jest gasne diskriminacije ostalih clanova foruma koji u pojedinim puskama imaju gasne klipove. :D :lol:

Ma to je bilo samo malo humora, nije tu bili zle namere :D a i jeste li primetili kako je forum do sinoc bio ziv, a nocas kao da je policijski cas :lol:

Dobro, forum lako može biti živ, ali pitanje je šta se piše. Ja lično, uvek sam za kvalitet ispred kvantiteta.

:D dobro vece dobri ljudi,kako je u kafani veceras? https://www.youtube.com/watch?v=IytYAovbm60&list=RDp4zRaJn40X0&index=24

motokultivatorrrr said:
Pozdrav za kolegu Glock17 i da mu porucim da se na vreme izvukao jer sam se vec spremao da ga tuzim zbog rasne...to jest gasne diskriminacije ostalih clanova foruma koji u pojedinim puskama imaju gasne klipove. :D :lol:

Meni kolega na primer intelekt ne dozvoljava da ne ismejem nekog ko savetuje citiram:
"Onda fino ubaciš u Cometu 220 Galaxy gasni klip, ali slabiji tako da ne prelazi 175m/s da bi mogo ući u streljanu".

E pa ne može u streljanu ni tako!
S gasnim klipom nikako!
A pogotovo ne može u streljanu s ekserom u glavi i tačka!
Eto, takve sam bisere ismevao i onda se našli uvređeni i oni koji su ih podržavali, dobro, evo izvinjavam se još jednom... :roll:

Joca said:
Dobro, forum lako može biti živ, ali pitanje je šta se piše. Ja lično, uvek sam za kvalitet ispred kvantiteta.

Tako je bata@Joco, tu se slažemo u potpunosti.
Sličan efekat na forumu imamo i ti i ja.
Verovatno si imao ponekad utisak da kad si pisao nadugačko o naširoko i trudio se ne bi li nekom nešto objasnio, da te taj neko nije ništa razumeo, pod uslovom da je uopšte i pročitao šta si mu pisao.
Tako da, nekad sarkazam ima sličan otrežnjujući efekat kao i edukativno naširoko pisanje, to se zove "šok terapija".
E sad, postoji i posebna kategorija ljudi koji ne shvataju sarkazam ni u jednom obliku, ali njih i njihove intelektualne sposobnosti već ne bih želeo komentarisati, žao mi je ali ja im ne mogu ni na koji način pomoći...

VasilijeDedeic said:
Ma to je bilo samo malo humora, nije tu bili zle namere :D a i jeste li primetili kako je forum do sinoc bio ziv, a nocas kao da je policijski cas :lol:

Ma da, dramoproseravaju se, mislim na one u "komta grupi" .
Umesto da nešto nauče i izvuku pouke, vređaju se tamo ko neke strine, al dobro, ja tu više ne bih ništa diro, jer što bi reko brat Rambo "trvda glava je urođena mana..."
Pozdrav i svako dobro.

Bata Glock, sve je jasno i sve razumem. ;) Ljudi ima ovakvih i onakvih. Uvek treba ukazati na glupost, pogotovo na samouvereno prosipanje gluposti i širenje dezinfomacija. Ali sa merom. Ovo pišem uopšteno, za sve.

:D Lep dan,ajmo čika Joco malo pucati.
P.S.
Zenče sam odvezao kod njenih a kad mačke nema,miševi kolo vode.Treba iskoristiti momenat :)

Status
Not open for further replies.

Users who are viewing this thread

Back