Pričaonica

Status
Not open for further replies.
Mi malo stariji bi trebali da razumemo te situacije, da su to mahom dečurlija sa neistreniranim poštovanjem. Fora je u bezobrazluku nekih naših vršnjaka, koji misle da, pošto se ne poznajemo, imaju bezuslovno pravo da obezvređuju. Meni se lično sviđa način na koji @Glock u zadnje vreme iskazuje mišljenje. Bolje je da nas vozi kratak humor nego duga polemika :idea: .

@Glock ja sam se par puta tamo upecao da prokomentarišem neke stvari tamo u koje sam iz ličnog iskustva upućen. Naravno sve kulturno sa dozom sarkazma kada naiđem na otpor, a evidentno je da Cometa ne poseduje takmičarske cevi, da Nikko Stirling ima modele koji se prave u Japanu... Znači uvek iz dobre namere i sve što sam imao da kažem pisao sam tamo. Problem je kod nas na forumu nastao kada ta doza sarkazma prerasla u ismevanje i cinizam. Lično smatram da nisam sujetan čovek i volim kada nešto novo naučim, pa makar i kada odvalim neku glupost.
Ja razumem da ljudi nekada nisu u mogućnosti ili pak ne žele da potroše veću svotu novca na ovaj hobi pa se odluče za neke,, jeftine"modele vazdušnog oružja. Ja sam kao klinac rasturio jednu zastavicu i nauživao se sa jednom Slavijom. Napravio pauzu 25 godina i impulsivno kupio Swiss arms tac1. Sa tom puškicom ponovo zaplovio u ovaj svet i nauživao se za sve pare. Ali moja očekivanja su bila da mogu na 15m da pogodim čep od piva skoro svaki put i nisam želeo gasni klip i veću snagu od onih 8-9 dzula. Nisam ugradio gasni klip 80kg sile natezanja :D i imao želju da pored lonca probijem zvučni zid. Znači tada u tom stadijumu mogao sam i ja da se hvalim po FB da imam vrhunsku pušku koja ima vrhunsko okidanje da pravim sa njom jednu rupu kao grupu na xy metara, a nema ih... Opet neko voli da buši lonce, vrata od fiće i da bilduje sa jakim klipom svoje mišiće. Ja sam poželeo nešto bolje i uplovio sam u pcp svet. Apetiti su mi vremenom porasli i želeo sam sve uže grupe na papiru. Realno pošto imam uslova za 25m skoro svakodnevno, a do 50m povremeno shvatio sam da mi je najveći izazov u 4.5 kal i do 16j.Opet imamo kolegu Ra koji želi 150-200m.Ili Ledenog koji preferira,, golaće". Znači svi smo različiti i imamo različite afinitete.Opet jedno nas spaja, a to je ljubav prema vazdušnom oružju.Jbg promašio sam temu :mrgreen:, ali shvatićete poentu. Nije Cometa loša za taj cenovni rang, loši su ljudi koji iz interesa ili pak ne znanja predstavljaju babu kao devojku.

P. S. Otprilike ovako nekako:
http://cikajovazmaj.iz.rs/ciganin-hvali-svoga-konja.aspx

Ja npr volim da imam reddot pored optike na springerici I na pcp I mk. Optiku sam upuco na 32 m. Negde do 15 m gađam na dot. (glumim diopter) a preko optikom. Ali sam svestan da je to za vp budalština I nebih nikad savetovao nekom I predstavio kao vrhunsku mudrost. Btw jel zna neko da li je to u opšte u Ft dozvoljeno?

Uvek treba ukazati na glupost, laž, dezinformaciju, pogrešne savete... jer u našem sportu se greške skupo plaćaju. Ne samo materijalno, već potencijalno i životom. Na takve stvari uvek treba reagovati i ukazati početnicima i iskusnijima šta je pogrešno, a šta ispravno. Zašto bacati novac, gubiti vreme ili dovesti zdravlje u pitanje zbog kojekakvih "mudraca" koji su dočekali svojih per minuta slave misleći da su jako bitni i samouvereno i nekritički dele javno svoje "mudrosti".
Konkretno, mi smo na ovom forumu i našoj FB stranici više puta ukazivali na greške, uz jasne savete šta je ispravno. Naravno, doza sarkazma je dozvoljena, čak poželjna, ali ako se pretera i krene u ismevanje i vređanje, onda se stvari menjaju. Kod ljudi se javljaju inat i sujeta, pa postižemo kontraefekat.

Nisam ja nikoga lično vređao!
Sreen shot sam namerno odsecao da se ne vidi ime, jer mi nije bilo bitno ko piše nego šta se piše, a i nisam ja jedini screen shotovao, dosta nas je to isto činilo, moja jedini greh je izgleda što sam ja prvi počeo, a drugi se rado priključili... :D

Drugo, potpuno se slažem da se u ovom sportu greške mogu debelo platiti, kao na primer ovo:

FB_IMG_1615802475964.jpg

A neke pojave su potpuno imbecilne, ko na primer ovo:

20210325_183045.jpg

Glock17 said:

Uh... ja sam pisao uopšteno, nisam konkretno na tebe mislio. Napomenuo sam to.
Po meni, uvek treba ukazati, ali uz jasno obrazloženje gde je greška i kako je izbeći.

@goxy kako ja vidim od 150 m nema nista sobzirom da je jedino streliste gde mogu gadjati 100m max alpha,u mom slucaju preorjentacija na 100m i sto uze grupe,bar za sad...ako neko ne smisli neko legalno streliste i na vece daljine

@glock17 ma meni je i sad 100m izazov,ja lukom gadjam do 65m zvanicno,u pcp svet sam usao da bih gadjao i na vece daljine ,a pritom da dodam da me bolest zvana pcp hvata sve vise :)

Joca said:
Glock17 said:

Uh... ja sam pisao uopšteno, nisam konkretno na tebe mislio. Napomenuo sam to.
Po meni, uvek treba ukazati, ali uz jasno obrazloženje gde je greška i kako je izbeći.

Ponovo sam pročitao i sve je ok bata @Joco, potpuno delimo mišljenje. ;) 🍻

Glock ja isto nikog nisam etiketirao. Svi smo grešni :mrgreen:

Glock17 said:
Sreen shot sam namerno odsecao da se ne vidi ime, jer mi nije bilo bitno ko piše nego šta se piše, a i nisam ja jedini screen shotovao, dosta nas je to isto činilo, moja jedini greh je izgleda što sam ja prvi počeo, a drugi se rado priključili... :D

Drugo, potpuno se slažem da se u ovom sportu greške mogu debelo platiti, kao na primer ovo:

FB_IMG_1615802475964.jpg

A neke pojave su potpuno imbecilne, ko na primer ovo:

20210325_183045.jpg

Ja priznaj em da sam se smejo I sprdo. Evo klečaću na dijabolama u ćošku pola sata

Ma kolega Glock ja se zezam...niti sam se nasao uvredjen niti ima potrebe da se kome izvinjavas a pogotovo meni. Ja sam objasnio zasto sam strpao gasni klip u pusku a i gamo huntera koristim samo kada hocu da se izivljavam na vecim daljinama i da lupam neke blesave mete koje se raspadnu...paradajz,razne komade crepova,upaljace i milion drugih gluposti.Kada hocu precizno gadjanje tu je stara slavia 620 i hunter moze samo da sanja da ima preciznost kao ona.Imam to jest dobio sam na poklon i malu IZ 22 ali je raspadnut kudak pa to treba srediti.Cev joj je u odlicnom stanju.Tako da samo opusteno...veruj mi i ja sam procitao one komentare sa facea i pogledao tvoje postove i slazem se sa onim sto si pisao i stvarno su pisali more nebuloza...to su vecinom pocetnici i nalozili su se na tu grupu na faceu i nasao se lik koji im prodaje bombone a oni kupuju i sve traze jos...na ovome forumu bi bar nesto naucil,ali skontace i oni to kad tad.Daj boze samo da se niko ne povredi jer mozes misliti kada tako komentarisu kako tek i gde sve pucaju.Tako da samo opusteno a i skonto si i ti sam da se ja zezam. :lol: I da probam da postavim sliku mog huntera i famozne no name optike za 30 evra sa sve nosacima koju hunter nije pokidao...kako....ne znam.

Attachments

• IMG_20140428_231022_188.jpg
    IMG_20140428_231022_188.jpg
    893.9 KB · Views: 684
Ma nema problema kolega al da mi javno obecas da ako negde naletis da neko prodaje gasni klip sa vise od 90 kg natege da mi obavezno javis.Ocu da kupim pa da metem u pusku. :cool: :D

Ma nema problema kolega. Ili još bolje, kupi od mene Dianu N-tec 350 i kao iskreni fan gasnih klipova dabićeš od mene lep popust. :D

Ma nisam ja fan gasnih klipova...jednostavno ga strpo u pusku i to je to ne hvalim ih al ni ne kudim ih al da sam trebao staviti slabiji u pusku trebao sam...Moj prvi izbor je bila Diana ali ih nije bilo u 5.5 pa kupio huntera...a ne bih uzimao sad dianu jer stekam za Artemis m16 a ustedeo sam oko 7 % vrednosti artemisa...taman kad sakupim prestace da se proizvodi. :lol: :D

Status
Not open for further replies.

Users who are viewing this thread

Back