Pričaonica

Status
Not open for further replies.
:) Neznam kako je kod tebe ali ovako ide na Kometi 220.Kad izbiješ štift,ostaviš šrafciger u rupi,pritisneš zadnji deo na pod,izvučeš šrafciger i oslobodio si oprugu,klip...

Ma moracu da probam kad dodje vreme za to... Oduvek sam zeleo da sam servisiram prelamace. Kazite mi, jel postoje jos neki delovi koji su potrosni materijal, osim opruge, djona klipa i onog dihtunga cevi? Da porucim ja to odmah nekoliko komada, pa nek stoji...

Cela kometa je potrošna, to kupiš par komaTa pa kad nešto rikne, a riknuće sigurno, da imaš da prepakuješ.... :D

Hahahaha, pa sta ti mislis, zasto sam ja uzeo tri? :D E bas me zanima sta ce da bude i sta ce da rikne sve, posto ja mnogo rokam...

Licno znam za postojanje jedne komete oko 3 godine i sigurno 10ak hiljada dijabola a i dalje radi bez greske , da li je slucajnost ili pravilo pojma nemam ...

Ja koliko sam čuo, navodno se ne kvare toliko koliko sam i ja očekivao, inače 10000 dijabola godišnje je neki prosek koje meni pioniri opale sa zastavicama,generalno mu dođe računica da su klubske zastavice opalile najmanje 300000 dijabola, a i dalje rade kao prvog dana...

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Da zastavice sa 130 m.s. ali da zastavica (koja je po meni vrh puskica) ima 200+ m.s. pitanje bi bilo koliko bi trajala ...

Nije joj to ni namena ni potreba da ima preko 200m/s kao i nijednoj springerici, a pritom moje su tu negde u proseku na oko 150m/s

Ne radi se ni o nameni ni o potrebi , samo konstatacija da je pitanje sa 200 + m.s. koliko bi trajale a ako su tvoje 150 m.s. sa 0.5 grama dijabolom znaci da pojacane u odnosu na fabriku ...

Moje kad su pojačane su između 160 i 165m/s, ove od 140 do 150 su samo dobro servisirane i odrzavane. Realno za takmičenja sve od 130 do 150 je taman, preko je nepotrebno.
A koliko bi izdrzale da su preko 200 nisam probao, ali zarad "nauke" mogu i to probati, samo sto Puška koju sredim da bude 200 je u startu stara 30-40 godina...

Nisam siguran da bi potrajale sa tom brzinom - snagom , ako imas volje probaj , ja sam probao i raspala se jadna zastavica veoma brzo , ne bih to radio ali posto me je drugar molio i molio , resih mu to ali okidac kao nakovanj i preciznost ne postoji a krajnji ishod je bio pucanje okidaca i raspad klipa na 2 dela , svakako probaj pa javi 😁
Fabricki su zastave imale 135 m.s. sa 0.5 g dijabolom ...

Pa videću, kad budem imao vremena da se igram, mada je generalno tu problem zapremine samog cilindra u pitanju, recimo pojačane na 165m/s rade godinama bez problema u klubovima i uglavnom se koriste u školi streljaštva gde su i najteži uslovi korišćenja, ali kažem to je neki maksimum da sam ja probao, a da Puška nema problema, sve preko toga je previše. I tu dolazimo do toga da je Zastavica kvalitetnija od većine jer za onu brzinu koju je napravljena radi preko 40 godina, znači da bi i puška koja ima 200 metara trebala isto tako, jer je konstrukcijski predviđena za to, ili ne? Ipak verovatno ne, jer se danas ne prave stvari da traju, nažalost.
A m56 fabrički dolazi sa brzinom od 118 m/s, mada verujem da je svaka iz fabrike imala više u startu.

Glock17 said:
Koliko sam shvatio, Cometa je ipak kvalitetnija i bolja puška od Zastave!?!? :shock: @#$%₩ :x
Iskreno sumnjam u to, jer nijedna neće trajati 50godina, a da se koristi stalno, bez obzira na brzinu...

Niko nije rekao da je kometa bolja ali nipodastavati nesto sto licno nije probano pre svega nije korektno a nije ni kulturno ...

Nemoj tako bata @skorpio!
Niko ne podaštava. Imam svoj jasan i nedvosmislen stav o Cometi, složio se ti sa tim ili ne.
Ja, ono što sam video i držao u rukama u Lovcu u Novom Sadu, tačnije Cometa 220 u niklovanom mat finišu ako se to tako zove je blagi užas.
Puška deluje veoma jeftino, uopšte ne uliva poverenje, štitnik obarača ko da su deca pravila na času tehničkog, loša završna obrada, korozija koja probija po graviranom serijskom broju i imenu brenda a puška nova još u prodavnici, a cev..imam utisak da bi cev mogao vezati u mašnu koliko mi deluje tanka i neubedljiva...
Izvini, ali Zastava je za Cometu ozbiljna puška i tačka.

skorpio said:
Niko nije rekao da je kometa bolja ali nipodastavati nesto sto licno nije probano pre svega nije korektno a nije ni kulturno ...
Kolega ako misliš na mene, imao sam tu čast da probam famoznu kometu više puta i moram reći za te pare pre bih uzeo Zastavicu. Kundak i i izrada istog uzas, zamalo ne isekoh ruke na rukohvatu, okidanje užas, precizna solidno,uglavnom po mojim kriterijumima ispod proseka.

Sve se slazem sa oboicom , evo da vas pitam , sta je bolje a da je novo i da nije skuplje , naravno da zanemarimo kriteriume ?

Status
Not open for further replies.

Users who are viewing this thread

Back