Pričaonica

Status
Not open for further replies.
Knife said:
Pardon!
Bog nije stranačka već verska ličnost. I kao takav je univerzalan za sve koji veruju, bez obzira na sitno religijsku orjentaciju (tj. Kojoj Verskoj stranci pripadaju).
Politika je ljudska tvorevina i ne treba je mešati!

😁😁😁😁

Svi bogovi do danas izmišljeni su ljudska tvorevina i sve je to politika.

Mene samo cudi sto se Ledeni przi na te price, kao i nas Jovicki. A smatram ih za veoma, veoma, inteligentne ljude. A prica o veri je smesna kao crtani film. Od koga su svi ljudi na ovom svetu, bas svi, prvi put kad su bili mali i poslednji put za zivota culi o tim perfidno i namazano smisljenim stvarima? Samo od drugog coveka. A coveku ne verujes po difoltu i cica mica i gotova prica.

Pricu o majmunima takodje covek plasirao. Sustina price jeste da ne verujem coveku, sta god to bilo u pitanju. Ljude delim iskljucivo na DOBRE i LOSE. Ni jedna druga podela. A koliko sam samo losih i rdjavih ljudi upoznao koji ne izbijaju iz crkve, a tek parice sto vole iihaaa... :lol:

wooyadeen said:
Knife said:
Pardon!
Bog nije stranačka već verska ličnost. I kao takav je univerzalan za sve koji veruju, bez obzira na sitno religijsku orjentaciju (tj. Kojoj Verskoj stranci pripadaju).
Politika je ljudska tvorevina i ne treba je mešati!

😁😁😁😁

Svi bogovi do danas izmišljeni su ljudska tvorevina i sve je to politika.

Marksistički pristup, nema šta 😁. Još ako kažeš, ..."da je to produkt feudalističko-kapitalističkih proizvodnih odnosa, koji je stvoren da bi ljude držauli u pokornosti vlasnika sredstava za proizvodnju i time ih zaslepljivao da ne preuzimaju stvari u svoje ruke i dižu rebolucije", posumnjaću da si neomarksista i budući revolucionar.

:D :D :D

Ovo nije o politici ovo je o Marksu ;)

Fileee ne izbijaju iz crkve jer nemaju mira pa traže oprost i umirenje svog zla!

Uh, nema tu nikakvog prženja. Ja se, recimo, pržim na Steyr, Walther, FWB, Daystate, FX.... a to je neuporedivo sa ovom temom.

Slazem se, ishitreno sam se ulicarski izrazio i to nije u redu. Ali poenta je tu. Ja se licno ne podsmevam nikome, niti sam se ikada sa nekim prepirao oko svega toga. Jednostavno ne verujem jer je to prica od coveka. Postujem te stvari, krsten sam, slavim slavu. Ali se radujem jer mi dolaze gosti, zato sto cu se druziti, pricati, jesti sa njima, smejati se. Volim okupljanja dragih ljudi, pa je to onda neki drugi smisao svega.

Velika većina ljudi veruje zato što ih je plašila baba kad su bili mali. To nije vera to je verska indoktrinacija. U kog će boga neko verovati, ne zavisi od toga koji mu se bog javio već od toga gde se rodio i da li mu je baba (ili okolina) bila musimanska ili hrićšanka... Svejedno, obe religije su ovde došle sabljom i ognjem (prisilom) a ne bogojavljanjem.

Prestanite vise sa religijom ili ce moderator da se javi pa ce biti banojavljanje

wooyadeen said:
Velika većina ljudi veruje zato što ih je plašila baba kad su bili mali. To nije vera to je verska indoktrinacija. U kog će boga neko verovati, ne zavisi od toga koji mu se bog javio već od toga gde se rodio i da li mu je baba (ili okolina) bila musimanska ili hrićšanka... Svejedno, obe religije su ovde došle sabljom i ognjem (prisilom) a ne bogojavljanjem.

A te što je plašila baba da ne jedu pekmez, možemo nepogrešivo prepoznati po tome što reč "bog" isključivo pišu velikim slovom... :D

Glock17 said:
A te što je plašila baba da ne jedu pekmez, možemo nepogrešivo prepoznati po tome što reč "bog" isključivo pišu velikim slovom... :D

Pa pisanje velikim slovom je pravopis. Osim kad se pišu ustaljeni izrazi tipa; i onda je nešto nešto, bože me sačuvaj. Ne znam za vas, ali ja sam vjernik. Vjerujem da ću svaku 3. dijabolu zajebat. I stvarno tako bude. Ima tu nešto.

@Robija:
Nisi me razumeo. Znam ja kad se piše malim a kad velikim slovom, nego ovi što ih baba plašila pišu velikim slovom uvek i u svakoj situaciji, što je sigurno sigurno je... ;) :D

E tako i mi. Vjerujemo da nikad dosta pušaka. I svaka koju pikiramo je; sad ili nikad! Također vjerujemo da je baš to prilika koja se ne propušta 😂😂

Manite se te price , ima nas koji smo iskreni vernici i rec Bog nije samo rec i da uvek ali uvek se pise velikim slovom , za ateiste je verovatno nebitno , ne radi se tu samo o veri vec o primeni vere na nacin zivota ...

Izvini bata @skorpio, ali ne radi se tu o veri nego o čisto praktičnoj primeni pravopisa koja se uči u osnovnoj školi. To što ja pišem reč bog malim slovom a u pojedinim slučajevima velikim, ne znači da sam manji vernik, vać prosto samo da znam pravila pravopisa, al' dobro nećemo više o tome, nek' piše ko kako hoće, voli i oseća, sve poštujem. 🙏😇

skorpio said:
Manite se te price , ima nas koji smo iskreni vernici i rec Bog nije samo rec i da uvek ali uvek se pise velikim slovom , za ateiste je verovatno nebitno , ne radi se tu samo o veri vec o primeni vere na nacin zivota ...
Ma jasno. Sve pet. NHF! Malo se zekam sa Glockom. Znam da bude napiso dobar komentar ;)
Over&Out!

Pravila pravopisa kažu da ukoliko želi da se iskaže poštovanje imenica/zamenica se piše velikim slovom . Tako npr pišemo Vi Vaš , Vama , Tvoj , Tebi , Bog , Gospod.... ja ga uvek pišem velikim slovom iz pomenutog razloga .

Status
Not open for further replies.

Users who are viewing this thread

Back