Pričaonica

Status
Not open for further replies.
Možda ja jesam pomalo staromodan, i možda me je vreme pomalo pregazilo i to je verovatno tačno, ali ljudi moji da li je normalno da jedna puška prelamača ima ovakvu budževinu od cevi!???
Em budževina, em plastika, a navodno čuveni italdizajn... 😭😭😭

carabina-de-pressao-beretta-rx20-s3-suppressor-5-5mm-nitro-stoeger-airguns-m3.jpg

Ta budževina , služi da umanji vibraciju na cevi ( kako mi je rekao developer iz berete vertikalnu i radijalnu vibraciju (ali ću preciznije reći i potvrditi tek kad ih izmerim ) , i da snizi zvuk. Takodje ta budževina služi da se cev ne dira znojavim rukama i ima dizajnersku iulogu i bolji balans . Meni je ovo jako lepo dizajnirano i ta puška mi je jako lepa dizajnom podseća na beretine sačmarice . Takodje stoeger je dobio nagrade za dizajn ( ne bereta nego baš stoeger) i to mislim čak za s3 . Ta budževina a kako je oni zovu S3 je njihov patent za umirivanje vibracije cevi i moderaciju praska i twanga koji se prenese na cev , i verujem da ti inženjeri iz benelija bolje od mene znaju šta rade . Koju ti novu entry pušku D kategorije predlažeš za 15000 rsd ili 23000 za C ? Nosio sam cev rx20 kod kolega mašinaca u rafineriji da mi provere kako je uradjena i oni su mi rekli da je obrada i untrašnja i spoljna dosta dobra ( hemijska analiza da dao sammalo da ostružu sa cevi) i da je cev skoro pa idealno prava i balansirana . Zaista mi je ok što prozivaš Daraka i dum dum, nemam problem sa tim ,sam je davao razloge za to . Zamolio bi i kircana pošto i on ima rx5 da da sud da li vredi ili ne tih 15 k dinara za entry level . Neće svi da daju 80k+ dinara za springericu pogotovo ne u početku . Ja mogu i to lako , ali mi ne pada na pamet , isto kao što ne želim da dam 19 k dinara za air maks patike ( granica za patike mi je 10k) . Brno2 u 22 lr danas možeš da nadješ za oko 200 e , a evo neka Filee kaže kolko ta puška može , a može mnogo više i od ozbiljnih pcp pušaka , tako da sebi ne mogu da opravdam toliku cenu za springericu . Ja lično nisam toliko kvalitetan strelac da mi je neophodan valter ili waichrauch i nemam nameru da u ovaj sport ulazim toliko ozbiljno ( mislim da je kasno ) i za mene su cometa400, stoeger, , solidne puške za cenu pa i GSG . Da ne može to da se poredi sa lgu/lgv , hw i slično ali ponavljam da ja nisam strelac kvaliteta koji može da izvuče potencijal potonjih . Da napomenem da RX20 volim više nego artemisa M16 .

Ljudi, mi pricamo o 15k dinara, ili eventualno 16k za koliko ce vam dati Cometu 220 na popustu. Ja se stvarno izvinjavam, ako nekoga uvredim, ali u 2021 godini 15k dinara je bedna para i nikakva kupovna moc. To vam je ono, hajmo u Tempo ili Lidl da nakupujemo namirnice za kucu i porodicu jednom nedeljno... Stavimo neko meso, ulje, dva korneta jaja, nesto zamrznuto, mleko, sok, toalet i prasak. Mislim, razumete sta hocu da kazem. Smesna para, koliko je generalno zivot postao preskup. O racunima i raznim izmisljenim porezima koji skidaju kozu sa ledja necu ni da pricam. Zimus gledam racun za struju od 14.500 i dodje mi da zaplacem kao malo dete. U tom racunu citam razne stavke koje placam, pola ni ne znam sta je, a televizor nemam u kuci 15 godina!! Ispao racun za struju 68 procenata, a ostalo budalastine. O cemu mi ljudi pricamo, pa ko je napravio te puske za 15k i kako se to nekome isplati. I verujte da su jako precizne. Neka traju dve godine koliko je zakonska garancija za fiskalni, ja cu prvi da ih bacim u kantu ili naravno poklonim nekom detetu i kupim drugu, pa sve jovo nanovo.

Da li su svabske puske koje Glok i jos neko od nas ima bolje i kvalitetnije? Naravno da jesu, to ne treba ni porediti. Da li su te puske ipak precenjene, kao sto je FX od 2 soma evra, a danas brdo nekih kineza, turcina, spanaca isto prave 1cm na 50m i to sve za oko 500e, sigurno da jesu precenjene itd. E sad ima i druga strana medalje, ako je Glokova svabska W. puska da kazemo vecna i za sva vremena uz menjanje potrosnih delova, onda je moguce da je cak i jeftinija solucija na 25-30 godina, nego kupovati ove jeftine na par godina itd. Itd. Avaaj, ima tu mnogo stvari i treba gledati iz mnogo uglova.

Fileee said:
Ljudi, mi pricamo o 15k dinara, ili eventualno 16k za koliko ce vam dati Cometu 220 na popustu. Ja se stvarno izvinjavam, ako nekoga uvredim, ali u 2021 godini 15k dinara je bedna para i nikakva kupovna moc. To vam je ono, hajmo u Tempo ili Lidl da nakupujemo namirnice za kucu i porodicu jednom nedeljno... Stavimo neko meso, ulje, dva korneta jaja, nesto zamrznuto, mleko, sok, toalet i prasak. Mislim, razumete sta hocu da kazem. Smesna para, koliko je generalno zivot postao preskup. O racunima i raznim izmisljenim porezima koji skidaju kozu sa ledja necu ni da pricam. Zimus gledam racun za struju od 14.500 i dodje mi da zaplacem kao malo dete. U tom racunu citam razne stavke koje placam, pola ni ne znam sta je, a televizor nemam u kuci 15 godina!! Ispao racun za struju 68 procenata, a ostalo budalastine. O cemu mi ljudi pricamo, pa ko je napravio te puske za 15k i kako se to nekome isplati. I verujte da su jako precizne. Neka traju dve godine koliko je zakonska garancija za fiskalni, ja cu prvi da ih bacim u kantu ili naravno poklonim nekom detetu i kupim drugu, pa sve jovo nanovo.

Da li su svabske puske koje Glok i jos neko od nas ima bolje i kvalitetnije? Naravno da jesu, to ne treba ni porediti. Da li su te puske ipak precenjene, kao sto je FX od 2 soma evra, a danas brdo nekih kineza, turcina, spanaca isto prave 1cm na 50m i to sve za oko 500e, sigurno da jesu precenjene itd. E sad ima i druga strana medalje, ako je Glokova svabska W. puska da kazemo vecna i za sva vremena uz menjanje potrosnih delova, onda je moguce da je cak i jeftinija solucija na 25-30 godina, nego kupovati ove jeftine na par godina itd. Itd. Avaaj, ima tu mnogo stvari i treba gledati iz mnogo uglova.

Saglasan u kompletu . :D :D

I jos nesto Glok bratijo silna. Da nije tih jeftinih puskica, 99 posto danasnjih klinaca ne bi nikada ni dijabolu provuklo kroz cev. A posto se ne bi naprzili kao mladi, kasnije ne bi ni uleteli ozbiljnu lovu na nesto bolje i to je zacaran krug. Tako da je dobro sto su napravili neke prve svoje korake u ovom lepom sportu, i koliko god se sprdali sa svima dobro poznatim kanalom na YouTubu, danasnji klinci barem neko znanje imaju i sto je najvaznije bili su u direktnom kontaktu sa nekom cevi. Ja kad sam bio klinac, 99 posto njih je imalo smesne lazi iz filmova, serija, igrica. Kad sam sa 10 godina u kraju drzao predavanje cak i tinejdzerskim mangupima kako pumparica sa nekim standardnim patronama ne moze da probije pancir i kako prigusivac nije produzetak cevi i puska nije preciznija, hteli su da me lincuju i presele u drugi kraj. Jer kako je to u nekom filmu, nekom tipu pola noge otpalo, a ne moze pancir da probije, ili kako smo to mnogo precizniji u kanteru sa emkom kada se stavi prigusivac sto je stvarno istina bila u igrici.

Dakle mislim da ide na bolje, ali jos uvek jako malo znanja ima. Mi sa jedne strane pricamo o deci, dok sa druge strane moj bivsi kolega u Sokolovima snajperista, meni se smeje i prica da su gluposti kako se moze na zrnu videti perfektno trag zljebova, ako naravno zrno nije izdeformisano. Mozete misliti kakvi nam likovi rade u muriji i vojsci u nekim smesnim jedinicama.....

Tako je . Mislim da 12tica sa brenerom ili pepejcem (pp čak i ako ima u magnum verziji nisam siguran) ne može da savlada standardnu 3a pancirnu zaštitu a kamoli neku vojnu veću i kostimizovanu . Naravno kad bi udarila nekog u pancir verovatno bi mu polomila rebra i bacila ga par metara ali proboja zrna/saćme nebi bilo , ako ne grešim .

TexWiller said:
Glock17 said:
Bata @Willeru ubedio si me... 🤗
Evo sutra oma zovem DexyCo. da vidim imaju li na stanju... 😎 :D

Glok :D :D :D :D e sad si neozbiljan neću više da se igram

Ajd' na stanu to što su to jeftine puške, al' što sve one na 25m prave grupe manje od jednog santimetra sa sve flajerima, ma fantazija, moramSiji kupiti jednu...🤗

Šalu naStranu, ova plastika kojom je obložena cev Stoegera zaista nije samo šminka kako sam isprva mislio, ovo očigledno radi posao, izvinjavam se na ishitreno donetom zaključku... 🥸

Evo i grafičkog prikaza gde se može sve lepo videti:

980c_new-suppressor-s3-fr.jpg

Kako nisi znao da je to kalas i radi na pozajmici barutnih gasova, u ovom slucaju vazdusnih. 😁 Sve to treba poskidati i napraviti detaljan test preciznosti i glasnoce na recimo 30m. Pa da vidimo sta je sminkica i marketing, a sta realnost.

Nemoj bata @Fileee tako, Stoeger je uz Benellia pod okriljem Berette, a Beretta je ime koje nosi određenu težinu u svetu oružija i kome se veruje...

https://ibb.co/tzk2SX0

Nek mi neko konacno otkrije misteriju da li ovaj najlon promera 0.62 koji koristim za predvez soma moze nakon nekog vremena ostetiti krunu cevi? Zgodan mi je za 4.5mm pa bih voleo da dzaram malo... Za neke vrste kanapa znam da mogu biti ostri kao zilet i nezgodni, e sad ne mogu ni to sto posto da tvrdim da moze celik i krunu usta cevi poremetiti godinama upotrebom...

https://youtu.be/UooLd_TmiyE

https://youtu.be/iwFaPXJ5m-8

Kvalitetna i prelepa puška, prava klasika u svetu springerica, ali za moj ukus ipak previše jaka...🤗

Status
Not open for further replies.

Users who are viewing this thread

Back