Prismatic scope pitanje i dilema

SandroNS

Member
Zbog načina bravljenja, pozicije šine i ubacivanja dijabole u FWB 601 klasičnu optiku je komplikovano montirati. Kolega GLale je monirao optiku sa oba nosača postavljena između okulara i tureta i to mi je da kažemo poslednja opcija i verovatno jedina ako se ne snađem drugačije.
Plan je da sa paklenih 7.5J, brzom promenom umesto zadnjeg dioptera stavim tako neku optiku i gađam do epohalnih 25 metara možda malo dalje.
Kolega Fric mi je pokazao ovaj model: https://www.opticswarehouse.co.uk/mtc-swat-prismatic-12x50-rifle-scope-cs i evo ne spavam dobro par noći...
Dolazi sa nosačem, tri komada različite dužine i štelovanjem visine odnosno ugla od dosta MOA, tureti kao na pravoj optici, uvećanje fiksno 12X, paralaksa od 6 metara i izuzetno mali "eye relief" od 1,5cm su neke od karakteristika pored strava nepovoljne cene.
Da li se neko sretao i kakva su iskustva sa takvim optikama?

U prvi mah liči na nišan za AR platformu, ali zbog malog eye relief verovatno je PCP. (Uvek se setim kako me je poluautomatska sačmarica lupila par puta po čelu - 89mm eye relief.)

Što se javljam kad ne znam ništa o ovom nišanu?
-Možda može drugačiji pristup. Pošto je teško montirati klasičan optički nišan, da li bi nešto značilo da probaš sa pištoljskim/revolverskim nišanom? Oni imaju eye relief oko 20 inča. Svojevremeno je u SAD bila popularna scout puška - karabin sa ovakvom optikom montiranom na pola puške.
02-ruger-gs.jpg

Problem je sto puska ima kratak nosac od valjda 10cm ispred koga se otvara gate za punjenje puske koji je visine 5cm ali to moze da se resi stavljanjem nize "kapije".
ali kada se normalna optika stavi tako pozadi onda lice mora da dodje na kraj kundaka i pozeljan je vrat zirafe

scb2 koncanica po meni odlicna,lepa ,tanka....kod mtc optika nema promasaja,uvelicanje x12 top,ja sa tim uvecanjem mogu da gadjam na 50m bez problema,paralaksa je super precizna naravno nije u pitanju ista stvar moja optika i ovo ali mogu reci da vredi svaki dinar dat za mtc,toliko od mene koji sam jos uvek laik za te stvari,svrati u peloponez,imaju po nesto od mtc pa ces videti da vredi kolko para tolko muzike za njihove proizvode

Users who are viewing this thread

Back