Problemi sa registracijom

zuxbg

Active member
Mozda nekom pomogne...

30.4. Kupih VP u C kategoriji, u prodavnici 100km daleko, jos je vazio policijski cas. Pojavio sam se u 8h ujutro kad su otvorili radnju, uzeo pusku i jos par potrosnih artikala i zapalio kuci.
11.5. Prvi radni dan saltera u policiji posle vanrednog stanja, dolazim da registrujem VP sa svim papirima, i uplatnicom naravno. Gleda sluzbenica papire i kaze "Gospodine ne slazu se serijski brojevi na pusci i papirima". Nisam ni osetio kako mi rastu magarece usi, samo da su otezale jedno 10x. Odmah mi je bilo jasno sta se desilo. Zovem odmah prodavnicu i pitam ih za drugi primerak VP sto im je ostao u radnji koji je s/n. Naravno zamenili su papire i kutju sa jedne i puske sa druge strane. Navodno ne oni nego ljudi u ZIZ-u kada su zigosali. Isti dan saljemo, ja postom, oni D Expresom papire na zamenu.
12.5. Zovu me iz kurirske sluzbe da mi isporuce papire, ali u skroz drugom delu grada. Prodavac pogredio adresu.
Sledecih dana zovemo kurirsku, ne javljaju se ili uveravaju da ce bas taj dan isporuciti.
22.5. Eto mene u Borci u sabirnom centru kurirske sluzbe da uzmem svoju posiljku posto nisu u stanju da je isporuce. Pravac policijska stanica da zavrsim registraciju. "Gospodine, pa nemate blok racun." Zovi prodavca, insistiram da mi odmah donesu oba racuna, i fiskalni i blok. (Ako bi opet omasili sa kurirskom eto mene van zakonskih 8d za registraciju.) Tu se dogovaramo da mi u ponedeljak 18.5. donesu papire kada budu isli u moje mesto drigim poslom.
18.5. Prodavac isporucio licno papire.
19.5. Predao zahtev za registraciju. Cekam potvrdu.

I dalje zivim u ubedjenju da je prodavac kriv 99%, a ja 1%. Verovatno se neko ne bi slozilo sa tim.

Poruka je jasna.

U najmanju ruku jedno izvini bi bilo na mestu.
Kako kaza kircan, iznervirah se citajuci.
Nadam se da ce sve biti ok sa registracijom.

Uh, mogu misliti kako bih se ja osećao. Pogotovo što je u pitanju puška koja se nosi i prijavljuje policBaš neprijatno. Ali, na sreću, sve se dobro završilo na kraju.

Bigami je stresna situacija. Mislim da imate rok od 15 dana zato sto ste kupili pusku u vanrednom stanju.

Users who are viewing this thread

Back