Prodaja vazdusne puske c kategorije - licna iskustva i opažanja

kircan

Administrator
Staff member
Rekod da podelim svoja iskustva sa prodajom vazdušne puške kategorije C, ili kako to vidi notar Ispaljivač Fotonskih Torpeda sa USS Enterprise.
Pre neki dan sam prodao moju ljubimicu hammerli 850 airmagnum. Pre same prodaje sam se konsultova sa više pravnika kao i stručnjaka iz ove oblasti.
Pripremio sam ugovor, supruga je insistirala da ga ona sačini pošto je pravnik, pogledao zakone itd...
Pošto je kupac dosta daleko od mene imali smo malo vremena da obavimo sve, tako da sam pozvao mup u Zrenjaninu i čuo da za odjavu moje bivše puške, za koju je kupoprodajni ugovor overen kod notara, moramo svi skupa, puška, kupac, prodavac (u daljem teksu - Ja) da se pojavimo u Mupu. Otišao sam do Mupa da uzmem papirić sa brojem žiro računa za uplatu takse za odjavu da bih pripremio sve do dolaska kupca.
Kada je kupac došao, probao pušku, otišli smo do notara da overimo ugovor.
Kada smo došli na red, izuzetno neprijatni službenik - orijaškog tipa, me je upitao da li imam dozvolu za promet oružja.
Ja sam ga verovatno pogledao sa izrazom lica kao ovca kad vidi dron koji nosi turkmenistansku zastavu.
Rekoh, gospodine ja nisam prodavnica, već fizičko lice sa glupim izrazom lica, i prodajem vazdušnu pušku a na Haubicu Nora 155mm.
Onda je vidno iznervirani službenik rekao da je izašao novi zakon 1. Septembra i da mora da proveri sa notarom da li mi je potrebna dozvola za trgovinu oružjem!!!!.
Ozlojađeno nam je rekao da sačekamo da on priupita notara, koji je naravno zauzet, i da će onda da se pozabavi sa nama.
Onda sam rekao gospodinu kupcu, bežimo.
otišli smo do drugog notara i sve završili za 2 minuta.
Potom smo svi skupa, puška, kupac i ja otišli do Mupa gde su nam zaista ljubazne službenice, proverile formular br 1 za oružje, broj puške, ugovor i broj pod kojim je puška zavedena u kartoteci u MUPU Zrenjanin.

Koliko shvatam, svaki mup u ovoj državi ima svoju proceduru, a možda čak i različiti službenici u istom mupu imaju drugo viđenje stvari.
Notari su posebna priča.
Tako da, ako se odlučite nedaj bože da prodate oružje, prvo se jako dobro informišite da ne bi bilo raznih iznenađenja.
Ukoliko imate pitanja, slobodno me kontaktirajte. Savladao sam gradivo

Zaista si upravu kolega ,neverovatno je to, kao da ne zivimo u istoj drzavi , za pojedine sluzbenike ima samo jedan naziv nepismeni de.... da ne budem mnogo vulgaran ...

Users who are viewing this thread

Back