promena zakona

kircan

Administrator
Staff member
http://www.lss.rs/vesti/odgovor-na-pismo-predsedniku-republike-srbije/
Po novim izmanama zakona za koje kazu da ce biti februara, mi smo izbegli metak ali crni baur i staro oruzje prelaze na kategoriju b2. To znaci da ce trebati nabavna dozvola ali ne i razlog za nabavku.
Imam utisak da se kod nas zakonima bave iskljucivo ljudi koji su znali nesto o materiji pre 40 godina a sada su totalno neobavesteni i da ima je na umu samo kriminal i zloupotreba.
Kao da je neko isao da pljacka banku sa revolverom na crni barut.
strasno

Dobro je sto nama nisu nisu menjali ništa u ZOM, ali i dalje ima dosta nejasnoća i prostora za razna tumačenja načelnika MUP vezano za vatreno oruzije. Videcemo kako će sve ovo izgledati na kraju, a kako će se tumačiti u praksi.

Nije mi jasno samo gde je ovde oruzje na crni barut? Čini mi se da, kada sam čitao trenutni Zakon, prošle godine, da je oružje na crni barut bilo jasno definisano a sada ne mogu da nađem......

Jedina dobra stvar ovde je što se predviđa, smanjenje taksi, da lekarsko uverenje važi 10 godina umesto 5 i i ukidanje terenske provere za svaku sledeću nabavku lovačkog oružja (osim prvog), i drugi.

Kod nas kad se pisu zakoni prvo se misli kako ce ljudi da zloupotrebe zakon. (valjda nas dobro znaju) pa se tek onda misli na neke postene, normalne gradjane koji se drze zakona i kome on predstavlja vodilju vezano za hobi, zivot...
Mislim da to sto gradjani imaju oruzje nema nikakve veze sa stopom kriminalan vec socijalnim uslovima i uredjenjem zemlje. U svajcarskoj su svi naoruzani pa nemaju problema (dosta liberalno) a imamo i primer engleske gde niko nije naoruzan a imaju kriminala za izvoz.

Australija je nekih godina razoruzala gradjane, ispostavilo se da je kriminal skocio za 44% a samoubistva iz vatrenog oruzija 18% i to odmah sledece godine.

Auuu , jeste li pogledali ovo , od 16og minuta , dijabole iz C kategorije oruzja moci ce se kupiti samo uz ispravu o prijavi , porucivanje da zaboravimo , kakvo sranje od zakona ....

Kolega sa dum duma (po običaju) komentariše nešto što slabo poznaje. Deo o kupovini municije je nepromenjen u odnosu na stari zakon iz 2015 god. Dijabole se ne računaju u municiju, ne treba dozvola za nabavku ili uvoz i ne moraju se čuvati kao municija.

4-5000 je kolicina koju ja ispucam za jako kratko vreme..ako izuzmem zimski period.Jedan prosecan dan na strelistu po lepsem vremenu zna da potrosi 500-750 kom pa ti vidi koliki je to ozbiljan stek 🤔
Danas po ne tako dobrom danu je otisla velika kutija i kusur u 6.35 i stotinak komada 5.5..

Ja kada nadjem vremena, pucam nekih 50 -ak koamda, custo da vidim da nisam zaboravio. A kada ona ide tamo gde ja hocu, onda mi i nije puno zanimljivo, nemam vecih daljina od 50m sada, leti i mogu da nadjem..

fritzns said:
4-5000 je kolicina koju ja ispucam za jako kratko vreme..ako izuzmem zimski period.Jedan prosecan dan na strelistu po lepsem vremenu zna da potrosi 500-750 kom pa ti vidi koliki je to ozbiljan stek 🤔
Danas po ne tako dobrom danu je otisla velika kutija i kusur u 6.35 i stotinak komada 5.5..
Ti izuzmi nas ludake koji trosimo oko 11 kg olova godisnje😂😂😂

Po svim relevantnim vojnim analiticarima najneosvojiva drzava (kopnenom invazijom) na planeti jeste USA. Ne zbog svoje avijacije, ne zbog nindza odreda, ne zbog Dzona Ramba, ne zbog nuklearnog arsenala i modernog naoruzanja vec zbog naoruzanosti civilnog stanovnistva. Ono sto jake kolonijalne sile rade jeste da preko svojih lobista, bankarskog kartela ili marionetskih vlasti razoruzavaju gradjane malih i ,,slabih" zemalja kako bi otklonili svaku pretnju (osim vojne). Argument koji se koristi za ovakve zakone nije neadekvatan vec je jako neozbiljan jer ljudi sa one strane zakona ne cine krivicna dela redovno registrovanim vatrenim oruzjem. A pogotovo sto ih sama statistika demantuje (Kako rece kolega ,,Drivee")Ja licno nemam afiniteta ka posedovanjem vatrenog oruzja, ovaj hobi me potpuno ispunjava i zadovoljava, medjutim frustrira me i zabrinjava cinjenica da se interes stranih sila sprovodi u Srbiji kroz zakonske i podzakonske akte.. Bilo kako bilo, sreca te nas olovne ne diraju ni izmenom zakona, te nesmetano mozemo da i dalje uzivamo u onome sto svi ovde volimo..

Users who are viewing this thread

Back