Prva puska i par pitanja

Pa, da iskopam temu. Uprko neocekivanim troskovima kupovine kola, u kredit je uspela da se uvuce i cifra za Peruna :)
Danas kupljen u Super Tane Novi Sad:
https://i.imgur.com/8425mZp.jpg

I uzeo sam ovaj neki test pack dijabola:
https://i.imgur.com/PXP6EeG.jpg

Lepsih slika ce biti kad malo sredim stan i nadjem neko lepo mesto za fotkanje.

Nadam se da cu se malo raspucati sad za praznike, mada obzirom da nisam nikad pucao, ne ocekujte nikakve fotke grupisanih pogodaka :lol: :lol:
Sve u svemu, jako sam srecan da sam je konacno kupio, i ne mogu da docekam da se zavrsi ova radna nedelja da malo prangijam :)

Takodje mi je prodavac rekao da se ova puska ne prijavljuje MUP-u, sto mi je ustedelo jos crvenu, which is nice.

Sad samo da pronadjem nekog iz NS gde mogu da proverim pravu V0, al o tom potom :)

Neka je.sa.srecom , samo polako dok se.upoznas sa prinovom, spremi dosta municije i ozezi ....

Srećno sa puškicom. Ja sam u NS-u i voljan sam pomoći oko VO samo da mi pojasniš šta je to :oops:
p.s. dobar info da Super tane ima JSB dijabole.

Lepa puška, da te dugo služi!! Mislim da si prvi na forumu koji poseduje Perun. Vo verovatno misli na Vmzz, tj. brzinu na ustima cevi

tasa90 said:
Ko je uvoznik jsb ? Grof il gresim ?

To ne znam , ali na sajmu od 4,5 i 5,5 Super Tane je imao vecinu dijabola iz JSBeve palete. I ubedljivo najpovoljniji. ..25 king od 900 dinara , mada ostale cene i nisu tako popularne , rekao bih cak i predu ane, ali ima dosta toga u ponudi.
Na kraju krajeva , svako ima svoju racunicu , i izbor ne na kraj.jem kupcu sta ce i gde kupiti.....ja licno volim kod Grofa da pazarim i nije mi ppredaleko....

To je sve uglavnom jeftinije kod Grofa , ali izbor je daleko siri kod Taneta. King 25 je Ceski , nije Cometa....

SandroNS said:
Imam Combro pa se možemo dogovoriti za merenje brzine dijabole.

Dogovoricemo se. Nick Sandro, jel to mozda ovaj:
ctnakcC.png

?

Obzirom da jos nisam imao prilike da pucam, i da se nadam da cu to resiti preko vikenda i praznika, da li treba nesto jos da uzmem u obzir? Tipa citao sam nesto da u fabrici podmazu visenego sto bi trebalo, pa da zbog toga hoce da bude blagog dima. Da li to utice ikako na samu pusku?
I tako to :)

Prekjuce konacno zaprasio malo. Dok sam se uhodao i pretvorio u praksu sve savete koje sam gledao po netu, evo "najveceg uspeha":
BSaOnrX.png

Sa udaljenosti od nekih ~12m:
63MleSq.jpg

Pucao sam uglavnom iz klececeg stava, levi lakat naslonjen na koleno da umanjim vrludanje.

Znam da nije nista fasciantno, ali obzirom da mi je radni staz u pucanju vazdusnom puskom 50-ak dijabola, i da sam ovo pogodio sa mehanickim nisanom bez ikakvih podesavanja, prilicno sam srecan :)
Bar znam da nisam totalni antitalent i da nisam bacio pare na pusku :p

Sto se tice same puske, prilicno lako se nateze. Kocnica je OK, ali nije mi nesto WOW. U teoriji izgleda prilicno funkcionalno tu gde je, u praksi je ne bas tako jako prakticna, al dobro. Trzaj je skoro nepostojeci, ne zveci puno, ali se cuje opruga. Sta znam, ja sam zadovoljan :)

Praksa i vezba su čudo, bice to mnogo bolje. Moj ti je savet samo da u početku pucas u papirne mete, da lepo vidis gde ti idu grupe sa tim dijabolama, korigujes nišan....a onda kreneš sa čepovima i limenkama.

Apsolutno se slazem , ostalo je trosenje dijabola i zivaca...ali svi smo to prosli pa mora i on ;)

ch1zra said:
Pucao sam uglavnom iz klececeg stava, levi lakat naslonjen na koleno da umanjim vrludanje.

Lakat na kolenu je loš položaj za pucanje, zato što povećava nestabilnost. Proguglaj malo stavove za pucanje vazdušnom puškom. Preporučio bih ti i da pogledaš ovaj video https://www.youtube.com/watch?v=9sa7ODrtWMY

beretta said:
Praksa i vezba su čudo, bice to mnogo bolje. Moj ti je savet samo da u početku pucas u papirne mete, da lepo vidis gde ti idu grupe sa tim dijabolama, korigujes nišan....a onda kreneš sa čepovima i limenkama.

I ovo što beretta napisa. Papir, papir i samo papir. Papir je jedini iskreni prijatelj u našem hobiju. Brutalno je iskren i uvek te nešto nauči.

Users who are viewing this thread

Back