Prvi AGS Field Target skup - Arizona, jan. 2023

:) Sekretaru,još samo da napišeš(zbog vežbanja) koje veličine su krugovi na kojim daljinama.Ako ti nije teško :)

Za tebe glale od 5mm do 15mm na razdaljinama od 10-50m.

:lol: Naravno,u stojećem stavu će za mene da naprave slona umesto onih pacova i veverica :lol:

15mm do 20m, 25mm do 35m, 40mm do 40m -to su veličine "kill zone" za slobodne stavove, a to je najčešće sedeći.
40mm je standardna mera, 15 i 25mm su takozvane "reduced" ili ti smanjene "kill zone".
Pri tome 15mm se ne stavlja kod obaveznih stavova, a to je stojeći i klečeći, već idu 25mm maksimalno do 20m, a 40mm maksimalno do 40metara. Dakle iz stojećeg i klečećeg stava se puca do 20m u metu od 25mm (ili 40mm,), a do 40m u metu samo od 40mm. (Ovo smo preuzeli iz bugarskog vodiča za osnovne mete i daljine). Mislim da je tako i u engleskom modelu.

Eto Srba je sve lepo objasnio. Malo to sve deluje konfuzo ovako na papiru ali na strelistu je mnogo jasnije.
U varijanti gde se koriste puske d 7,5J, koja je isto jaaaako zanimljiva, mete su malo blize.
Moramo jednom probati i varijantu sa 7,5J, mislim da bi to moglo da bude jako interesantno.
Pogotovo za nas sa fwb 601 i 300

:) Kako sam skontao,čep od flaše u stojećem stavu do 20m treba da pogađam u većini pokušaja.Još jedno pitanjce.Da li je ograničeno uvećanje optike na 16x?

kircan said:
Moramo jednom probati i varijantu sa 7,5J, mislim da bi to moglo da bude jako interesantno.
Pogotovo za nas sa fwb 601 i 300

Moramo, jer svi potencijalno zainteresovani treba da znaju da je probmem sa puškama od 7,5J što nemaju dovoljno snage da obore teg, pa strelac ne zna da li je pogodio kill zonu ili telo siluete (face plate). U ovo sam se lično uverio na Arizoni, pa sledeći put pravimo i varijantu za 7,5J da probamo. Bar dok ne nabavimo svi puške 12-16J, što je izvesno :D

glale said:
:) Kako sam skontao,čep od flaše u stojećem stavu do 20m treba da pogađam u većini pokušaja.Još jedno pitanjce.Da li je ograničeno uvećanje optike na 16x?
Bata glale, da bi ti se računao pogodak, moraš pogoditi kill zone iz prvog puta. Optika nije ograničena, ali smo pronašli da su za pucanja iz ruke čak bolja nešto manja uvećanja.

:) Bata Joco,ja to odmah kalkulišem kolko pogodaka u stojećem stavu(procentualno) je zadovoljavajuće.Zato kažem "većinski"

Aha, to. :D Ma i ja svašta kalkulišem, ali slabo i pogađam. Ovi momci su me razvalili. Pogađaju kao iskusni. Doduše, ja se vadim na slabu pušku :D

:) Zapitkujem jer kad zazimi moraću pucati iz garaže i onda ću imati svega 18 metara na raspolaganju.Već skupljam čepove...moram da skontam kako se kleči i sedi.FWB 300S i 601 su 7,5j ali imam i top CZ200S je sad podešen na nekih 15,5j

Evo, OVDE ima dosta korisnih i zanimljivih informacija: raznih fajlova, meta, linkova...

glale said:
:) Zapitkujem jer kad zazimi moraću pucati iz garaže i onda ću imati svega 18 metara na raspolaganju.Već skupljam čepove...moram da skontam kako se kleči i sedi.FWB 300S i 601 su 7,5j ali imam i top CZ200S je sad podešen na nekih 15,5j

Strelci obično iz FT završe na BR zbog zamora materijala na zglobovima. Ne ide da menjamo princip 🤣

Moram da se pohvalim da je razvojno odeljenje mog domacinstva uspelo da ostvari neverovatan uspeh i proizvede prvu ft metu u mojoj ulici i sire. ovaj iskorak je ravan sletanju na mesec ili izumu kamena za kupus.
predstavljam vas pacojla mk1
https://www.youtube.com/watch?v=JNq7qp-Whcc

materijal koji je upotrebljen je uglavnom metal i ivcerica od starog namestaja i nesto srafova.
face plate je isekla ovdasnja firma koja se bavi cnc secenjem
njima dugujem posebnu zahvalnost, a izreklamiracu ih malo kada budemo pravili skupove.
sportski pozdrav - zdrao

Users who are viewing this thread

Back