Puska na gasni klip ili oprugu

Poštovani administratori,

Primetio sam da se u temi "Puška na gasni klip ili oprugu" diskusija prirodno preusmerila na konkretnu popravku vazdušne puške Zastava, pri čemu mi se čini da je kolega ipak odustao od ideje sa gasnim klipom i odlučio da popravku izvede na način koji njemu najviše odgovara.

Kako tema više nema mnogo veze sa poređenjem gasnog klipa i opruge, već se više tiče konkretnih saveta i iskustava u vezi sa popravkom Zastave, želeo bih samo da predložim – ukoliko smatrate da bi bilo primereno – da se tema eventualno prebaci ili spoji sa već postojećom temom o Zastava puškama. Čisto radi bolje preglednosti i organizacije foruma.

Naravno, vi najbolje znate kako treba, moj predlog je dobronameran i iz poštovanja prema sadržaju koji se deli na forumu.

Da stavim tacku na ovu moju skarabudzevinu posto su neke kolege izrazile zelju da vide sta ce na kraju da bude. 😁 Gasni klip ne moze na zastavu i tako sam se odlucio da zadrzim oprugu posto je bila po mom skromnom misljenju u dobrom stanju. Zamenio sam dihtung klipa i cevi. Stavio neki za koji prodavac kaze da je silikonski a jedan kolega da je poliuretan pu70 ili pur70 , meni licno sve jedno. Ocistio podmaz'o sastavio, kundak presmirglao nauljio i evo na kraju slika puske i neke grupe nesto sa gamo nesto sa sports nekim spicastim dijabolama, Sport vise voli. A i ja sam nikakav strelac pa kad vezem 3-4 dobra par obavezno profulam 😁. Tako da otprilike sprem svetca tropar/sprem strelca puska. Hvala na podrsci i savetima.

Attachments

• 20250529_163934.jpg
    20250529_163934.jpg
    449.6 KB · Views: 36

Users who are viewing this thread

Back