Reximex throne 2 ili kral knight

Petar021

Member
Pozdrav ljudi,

Dvoumim se između ova dva modela, znam da Knight nema regulator, ali ima mogućnost ugradnje, no I bez njega po rivjuovima puška se pokazala dobro. S druge strane dizajn kao iz igrice i gomila podešavanja plus regulacija na strani reximexa. Kvalitet izrade mislim da je identičan, a možda i gresim....Ima li neko iskustava ili ih je držao u ruci ili bilo šta pametno rec iskreno o ovim modelima, ili čak predlog za nešto polovno u rangu do 800tinjak € ... Ali da lepo izgleda :)

Kolega Petre, kao i svakom novom clanu pozeleo bih vam dobrodoslicu, a zatim bih pitao za sta bi koristili pusku?
Tokom nekoliko godina na ovom forumu, (koje deluju kao decenije) shvatio sam jednu stvar a to je da namena odredjuje koju pusku uzeti i koliko ce korisnik biti zadovoljan.
Na primer imam pusku u 7,5J koja je fantazija ali do maksimalno 50m i to bez vetra. A imao sam i pusku od 120J sa kojom nije bilo svrhe gadjati na manje od 70m.
Zatim, da li zelis da gadjas stojeci, sa stola ili mozda neki sexy stav kao za field target.,
Kada odgovoris na ta pitanja sebi znaces i koju pusku uzeti

Kral...svaki Kral je prelep, kundak turski orah, kad uzmes u ruke deluje tako mocno,prosto ga pozelis odmah... Srecom, popricah sa Vojom,a malo je falilo..
Reximex...ne nadjoh postove ovde o njemu...bilo nesto malo pistolja,al bas nesto malo...

Kad procitas, kad razmislis,
Kaz'ce ti se samo!"

Sent from my SM-A336B using Tapatalk

Ako mogu malo da pripomognem a da ne doprinesem glavobolji...do skoro sam isto tako nesto do te cene trazio i za sebe, imao slicne dileme ( jos uvek neotklonjene ) i u uzu selekciju su mi bile upale Throne 2, Kral Longhorn i MK3 FX , Longhorn trenutno nisu imali u prodavnici pa je nisam probao ali Throne 2 mi neverovatno dobro lezi u rukama , balans puske ili sta ja znam vec.... MK3 mi u rukama nije lezala nikako, kao lopata hirurgu otprilike.
Sad, lepo ti rekose, sve zavisi za sta trazis pusku. Ja sam od sve tri opcije odustao cekam i dalje neku cetvrtu.

Hvala drugovi članovi na odgovorima,
PCP bi koristio za bench uz vince 50ak do 100m max, naravno probao i ustati, ali za stojeci za podruma i pivo s nogu imam golfa (anshutz 355) a za plinking neki po stanu ;) planiram siga p320 m17.
Ma valja izgleda taj reksimaks za te pare neki osecaj imam ali jos se troumim ... presudice ponuda i azurnost panima, koja nije na nekom zavidnom nivou jos cekamo kolega i ja odgovor, ne znam kakva su iskustva ostalih, ili da iskopam gazdin privatni broj pa dogovorim sa covekom licno.

Kral...svaki Kral je prelep, kundak turski orah, kad uzmes u ruke deluje tako mocno,prosto ga pozelis odmah... Srecom, popricah sa Vojom,a malo je falilo..
Reximex...ne nadjoh postove ovde o njemu...bilo nesto malo pistolja,al bas nesto malo...

Kad procitas, kad razmislis,
Kaz'ce ti se samo!"

Pitanje, kolika bi bila zajebancija nabavljati duzu cev za onog tvog fx - a sa oglasa ako nije otisao, i koliko kosta uopste njihova cev od 60-70 cm u 5,5 kalibru, ova kratka mi tako para oko na njemu da ne mogu :) izvini jbg ...

Moze na njega i cev od 15m, ali cemu,ako filozofski postavimo stvari...da je trebala duza (da izvines), stavili bi je u fabrici
Btw meni je svaki Kral 10x lepsi od svakog Fx, al nesto se ne zanimam za lepe puske,ako necu samo da ih gledam..

Moze na njega i cev od 15m, ali cemu,ako filozofski postavimo stvari...da je trebala duza (da izvines), stavili bi je u fabrici
Btw meni je svaki Kral 10x lepsi od svakog Fx, al nesto se ne zanimam za lepe puske,ako necu samo da ih gledam..

cek ovo je na tvojoj standardna duzina nije ona kompakt jer 3 duzine mogu da se pakuju kako ja skontah.
Znam da ta duzina i nema neki velik uticaj realno, ali ... standard je 500cm jel ta na tvojoj ?
Ma razumem drug sve, al kad volim i da gledam jbg, nasao joj lepo mesto kad se ne koristi :)
Jel i dalje aktuelan oglas ?

Ima uticaj ali za vece kalibre. Koliko je meni poznato, a mozda i gresim, kompakt se odnosi na formu kundaka, cevi nadoknadjuju duzinu tako sto idu do potkova kundaka,pa su opet dovoljno dugacke,ne idu od rukohvata...ali ima drugih koji to bolje znaju od mene

Ima uticaj ali za vece kalibre. Koliko je meni poznato, a mozda i gresim, kompakt se odnosi na formu kundaka, cevi nadoknadjuju duzinu tako sto idu do potkova kundaka,pa su opet dovoljno dugacke,ne idu od rukohvata...ali ima drugih koji to bolje znaju od mene

Izvinjaavam se ali jos nisam provali imaju li privatne poruke ovde, pa sad nastavljam pisaniju ovako, ali ako ne dogovorim sa panimom trgovinu, javim se ja pa probamo nesto smislit za ovaj tvoj fx.
Kako ide sa polovnim oruzijem, dodjemo skupa kod serifa sa puskom i samo se prebaci vlasnistvo, ili ima neki zajeb moguci, ipak Srbija je ovo.

Što duža cev to je potreban niži radni pritisak regulatora za istu brzinu određenog projektila , što znači tiši i rasterećeniji rad same puške ( manje buke ) , više pucanja po punjenju .
Što duža cev veća dobit naročito ako planirate pucati slagiće veće težine .
Preciznost nema veze sa dužinom cevi ako te to buni .
Mnogima izgled nije bitan (a i ukusi su veoma različiti), ne spadam u tu grupu i jako mi je bitno da mi sve bude potaman koliko to finansije dozvoljavaju
Teško ćeš iz prve uzeti ono što želiš naročito ako te boles' ovog hobija zaposedne.
Srećno u odabiru prve igračke 🤞

Users who are viewing this thread

Back