Sajam lova i ribolova Novi Sad 2016

tasa90

Member
Danas sam bio u NS, usput sam svratio na sajam da vidim sta ima od PCP pusaka kao i ostalih vazdusnih.
Naspram proslogodisnjeg izbora sad je 30 puta veci..
Od PCP sam video sledece modele: cz 200 s color 16j, hatsan hercules 5.5mm, hatsan at44, gamo coyote, walther 1250 dominator, hatsan bt 65.. moguce jos neka da se nemogu setiti.. primetio sam da slavie 634 i 631 nema nigde ali 630 ima.
Zapala mi je za oko Carabine Stoeger A30S2 dolazi sa optikom i nosacima 3-9x40 39.399 din, neznam kakva je to puskica, lepo izgleda i masivna je i deluje kvalitetno.
Ko zeli kupiti novu puskicu najbolje da poseti sajam i vidi sve puske.. dosta pomaze kad uhvatis nesto u ruke nego preko slike.

I ja sam danas bio ceo dan na sajmu. Što se ne javi Taso, rekao sam da možemo da vidimo ko kada ide na sajam i da se uklopimo? :D Počeo sam da pišem u drugoj temi, pa da nastavim ovde. Moram prvo da pohvalim štand Top Gana, koji je ove godine prvi put na sajmu. Imali su odlično uređen štand i veliki izbor Dianinih pušaka. Stigli su i novi modeli među kojima su AR8 (mehanizam od 350 N-Tec stavljen na Blaser R8 Succesful kundak), Diana 250, Raptor CO2 revolveri itd... Ono što mi je posebno zapalo za oko je Diana 54 Air King, model sa fiksnom cevi koji se nateže preko poluge sa strane. Impresioniralo me je kako je urađen mehanizam za ublažavanje trzaja na njemu i kako je stavljena debela cev na ovaj model. Moram da spomenem i ubedljivo najlepšu vazdušnu pušku na sajmu, Dianu 340 N-Tec Anniversary, koja je urađena povodom 125 godina postojanja fabrike i ima predivan lakiran kundak od vrhunskog oraha. Na štandu Peloponeza je bilo standardnih Walther Springerica, koje sam takođe gledao i koje su ostavile odličan utisak na mane, ali je ovog puta bio i model Dominathor sa plastičnim kundakom. Na Grofovom štandu mi je za oko zapao izbor Hatsanovih PCP pušaka, koje je tasa spomenuo. Video sam model Hercules u kalibru 5.5mm (inače ovaj model u kalibru 9mm ima maximalnu energiju od 198J), BT 65 QE Big Bore Carnivore i neki PCP pištolj. PCP pištolja Cometa je bilo i na štandu MP Tropica. Sve u svemu, lepo je bilo na sajmu, bez previše gužve. Bilo je dosta popusta i veliki izbor robe. :)

Bio sma u nekoj zurbi javio bih se :)
I meni je zapala za oko Diana 54 Air King, prelepa masivna i kvalitetna puska sto se vidi.
Da spomenem i herculesa, to je puska ogromna znaci pravi top, nema vece puske na sajmu :D
Moj izbor je i dalje isti cz 200 s color ili cz 200 s hunter.

Sviđa mi se i Čezetka, ali bih ipak radije jednu Dianu P1000 i 54 Air King (ogromna ljubav na prvo pogled). Taso, jesi li se možda informisao oko cena Hatsan Herculesa i BT 65 Carnivore? Ja sam zaboravio da pitam, a baš me zanima... :)

Bas sam mislio da cu videti p1000 ali nista od toga.. neznam cenu hatsana..pitao sam samo za cz200 col mislim da bese 70.000 din... naz pa vidi..

tasa90 said:
Bas sam mislio da cu videti p1000 ali nista od toga.. neznam cenu hatsana..pitao sam samo za cz200 col mislim da bese 70.000 din... naz pa vidi..

taso, to li "gola" cz200 70000 din. ima li neki posput tamo, ili jok?

gola :D moras da je obuces..
za popust neznam, mislim da nema.. i da dobijes mislim da nebi vise od 5%, sto je smesna cifra na ovu cifru.. video sam samo na jednom mestu je bilo napisano "popust vazdusne puske" .....

Tražio sam svuda dijabole 4.5mm jsb exact heavy. Nigde ih nema. Sve moguće su uvezli, najbolje u kalibru 4.5mm nisu. Šta reći, a ne pogrešiti....

I ja sam svuda tražio te dijabole, ali bezuspešno. Video sam da je Grof imao najveći izbor JSB dijabola, ali ni oni nisu imali Exact Heavy.

Ja sam pre mesec dana uspeo da kupim tri kutije preko ebay-a. Posle peripetije sa carinom sam ih dobio. Toliko su ih istumbali da je tek svaka druga upotrebljiva, sve su se iskrivile. Ako neko ima uticaj na uvoznike da sugeriše da i te uvezu.

Nisam video dijabole od 9mm na sajmu. Video sam uživo 7.62mm, a 9mm dijabole sam video na sajtu Magnuma Jagodine. Čije su bile te dijabole? Hatsan Hercules u kalibru 9mm ima 192J (poređenja radi kao HV metak kalibra .22lr), a model BT 65 Carnivore ima 128J u kalibru 9mm.

Na štandu Grofa su bile, ali ne gde i ostale, već prekoputa izloženeog Herkulesa 5.5mm i 65 itce 9mm, neko plavo pakovanje, ne znam koji proizvođač...

Users who are viewing this thread

Back