Sandbag, rest bag, bipod

Put-in said:
Ja verovatno jedini ovde Marka znam "uživo" tj kod njega sam išao da kupujem dijabole, i da vam kažem da je dečko mlad a ambiciozan po ovom pitanju, tako da svi ovi što se šale za Mileta Dragića... postoji velika verovatnoća da za 10god Marko bude Mile :) jer dečko zna kako i šta radi.
tako i treba. ima svoj proizvod, nek piči. Može da otvori SZR i da radi, našlo bi se tu i za izvoz uz malo truda. u HR se dosta više love troši na VP a trošilo bi se i ovde više samo da nije takav nakaradan zakon. ljudima se smuči kad treba da jure papire

Hvala za komentare, imam vise komada rest bag-ova, kome treba moze slobodno da me kontaktira putem privatne poruke ovde na forumu. Saljem kurirskom sluzbom danas za sutra. Uskoro ce biti i u specijalizovanim prodavnicama cije cu nazive objaviti naknadno.

Rest bag naslon za pusku je i dalje aktuelan. Uz njega ide i kutija dijabola gratis. PM za detalje

ja bih isao na varijantu "atlas" bipodova dopadaji mi se i proverena stvar za razliku od ovih drugih.
na netu sam gledao poredjene klona i original atlas bipodova i klon se dosta impresivno pokazao.

Accu tak sr-5 je takodje kvalitetan, samo nisam siguran koliko su ga kinezi dobro odradili. Isti je proizvodjac koji radi i atlas, i oni navode da je cak bolji. SR-5 je malo laksi za koriscenje. Nozice se jednostavno izvlace i vracaju se na dugme. Jedino nema mogucnost rotacije

Oba mislis... pa, nisam siguran :)
Atlas je sigurniji svakako, i tezina je priblizna originalu. sr-5 je tri puta laksi od originala ako su tacno napisali tako da mi tu nesto ne stima

http://www.airgunnation.com/topic/the-atlas-bipod-and-atlas-bipod-knockoff-comparison/

Ipak nisu isti. Ovaj sto si stavio link ima neko bezvezno kacenje, dok ovaj sto sam gledao ima normalno kao kod originala.
Sve u svemu najverovatnije atlas. Kompaktniji je i bolje ce izgledati na at-u.

neznam da li si shvatio poentu ovog linka.
na njemu je poredjenje originalnog atlas i kineske kopije.
Kacenje je quick release je za weaver sinu

Jesam, samo sam rekao da ima boljih i losijih kopija.
Ova iz linka ima los quick release. Nikako ne bi bio dobar za plasticnu sinu.
Vidi se na slici da samo malim delom kaci sinu.

http://i225.photobucket.com/albums/dd5/azccj/CIMG3140_zpsau64lozq.jpg

Dok je ova uradjena po originalu

http://i.ebayimg.com/images/g/iBAAAOSwARZXl1T9/s-l500.jpg

Mala razlika ali bitna za plasticne sine

Mala recenzija za bipod accu tac sr-5 (kopija)
Iskreno receno, spolja se nikako ne moze reci da li je original od 200e ili kopija od 30e.
Original sam video jedino na yt, ali dovoljno da mogu da uporedim.
Sve je uradjeno maksimalno kvalitetno i precizno (na CNC masini verovatno)
Zastita nije neka obicna boja jer na mestima gde kliza metal na metal se nista ne poznaje.
Jedina veca razlika je u tezini original oko 600g a ovaj je nesto malo preko 300g. Ne znam kako je to tako, jer su dimenzije identicne. Verovatno drugi materijal.
Odlicno drzi pusku, ima naginjanje levo desno, ali nema mogucnost rotiranja.
Malo rogobatno izgleda tako da mozda nije za svaku pusku.
Jedina mana ( i to bas velika ) je sto kad se sklopi stoji dosta nisko, tako da kao stalna opcija ne ide nikako.
U planu je drugacije kacenje da bude bas kako treba.

Attachments

• DSCN3874.JPG
    DSCN3874.JPG
    4.5 MB · Views: 4,961
  • DSCN3879.JPG
    DSCN3879.JPG
    4.4 MB · Views: 4,961
  • DSCN3880.JPG
    DSCN3880.JPG
    4.9 MB · Views: 4,961
  • DSCN3883.JPG
    DSCN3883.JPG
    4.3 MB · Views: 4,961
  • DSCN3884[1].JPG
    DSCN3884[1].JPG
    4.6 MB · Views: 4,961
lepo izgledaju ove nozice kao i zavrsna obrada bar na slikama.
Stoje nisko zbog svoje konstrukcije ali dobra stvar je da imaju quick release i onda to nije problem lako ih skines kada su nepogodne.
na slikama odaju robusnost i kvalitet samo jedino nisi napisao da li su one izlazece nozice podpomognute oprugama ili ne

Pa da, podnosljivo je jer imaju QR
Jesu robusne, sto bi se reklo sposobne.. luft je bas minimalan, jedva da se primeti, uvijanja nema ni malo jedino da se slome.
Vidi se na slici da su zljebovi precizno iseceni i da brave skoro bez lufta.
Funkcionisu isto kao i originalne, nozice se jednostavno samo izvuku koliko treba, a vraca ih opruga pritiskanjem na polugicu.
Ovaj deo dole sto naslanja na podlogu je od neke tvrde plastike umesto gume. To je mozda jos jedan minus

Najzad stigao bipod - kineska kopija Atlasa. Evo prvih utisaka. Zaboravio sam samo da napomenem da postoji i mogućnost rotiranja - odvije se onaj veliki šraf-osigurač i tada puška može da se pomera po pravcu dok bipod stoji nepokretno. Praktično za situacije kada gađamo različite mete i slično.

https://www.youtube.com/watch?v=cZyzJ9evmjY

Ledeni said:
Najzad stigao bipod - kineska kopija Atlasa. Evo prvih utisaka. Zaboravio sam samo da napomenem da postoji i mogućnost rotiranja - odvije se onaj veliki šraf-osigurač i tada puška može da se pomera po pravcu dok bipod stoji nepokretno. Praktično za situacije kada gađamo različite mete i slično.
Bitna stavka je i da moze da se kantuje.
Sasvim upotrebljiv bipod(za te pare) samo treba malo poliranja odredjenih delova.Posedujem isti.

Ispolirati i obavezno podmazati one dve pousfere na kojima klizi po svim pravcima. Odvrne se sa donje strane i sve se samo objasni kada se rasklopi.
Epoxy metalom zalepiti hromirane pločice za alu konstrukciju da se ne klima napred-nazad. U njih ulazi pin kada se menja ugao nogara.
Lepkom za šrafove osigurati vijke koji drže "tastere" za promenu nagiba nogara da ih ne bi izgubili ako se sami odviju. Meni se desilo na stolu pa sam našao mali vijak.
Generalno, za cenu koštanja (Ali express) fenomenalan bipod.

Users who are viewing this thread

Back