Savet oko kupovine.

Pošto sam ispoštovao vatreno krštenje foruma, pretpostavljam da mogu pisati dalje.
Dakle treba mi ideja šta kupiti.
Kao što sam u predstavljanju rekao, imao sam Zastavu malu. Nakon nje Crosman Benjamin Titan NP, što me čudi da o njemu nema ništa na forumu, ne pominje se uopšte.
Probao sam Hatsana mislim da je mod 85 ili tako nešto, plastikaner prejaki od kojeg zvone uši,
Probao 125 u kalibru 5.5

Sad kontam šta da ganjam,
Najradije bih uzeo opet Benjamina ali ne znam šta da radim ako mi se ponovi problem oko lufta na zglobu, inače košta 300 e u kalibru 4.5 , za 5.5 ne znam da li nabavlja iko u Bosni.
Dalje u razmatranju je Hatsan da li 125 ,1000x ili 55s.
Iz nekog razloga me više zanimaju kalibri 5.5 ali nije nužno.
Razmišljao sam i o Slaviji ili Perunu ali su šta znam, kontam da su na slabijoj strani, puca bi bila korištena za uništavanje limenki flaša i kojekakvih zajebancija.
NIšta živo ne brigajte, bavim se na neki način zaštitom životinja tako da su one sigurne 100%

Budžet bi bio max 300 e, mada bi mi draže bilo potrošiti manje, tipa 200 :lol:

i samo da kažem da me forum uništio duševno :lol: treba mi dobitak na lotu pod hitno, ovo što čitam šta radite sa pcp puštkama i kako to sve izgleda je perverzija živa, govorim o Artemisima. Ali definitivno su van budžeta malo reć, a plus što ih u Bosni ni ko ne prodaje, tako da mogu izaći samo još skuplje

Ne bih optiku, Benjamin je imao i pojela mi je živce, doduše problem je bila puška, ali sama pomisao da imaš optiku a gađanje je kao ona stvar izluđuje, Tako da optika samo ako ikad budem u mogućnosti za pcp

Mozda Diana 250....
U stvari ja cu da posmatram iz prikrajka.. Nemam nesto iskustva sa raznim puskama pa da ne unosim zabunu.. Al ja bih ipak Perun... :lol: :lol: :lol:
Sala mala...

alexsasax said:
A kakav ti je izbor sto se tice kupovine, daj neku listu zelja pa da polemisemo

Sent from my iPhone using Tapatalk

Napisah u postu ono sto mi je trenutno ideja, sad da li dobra i zasto ne, ne znam 😂

Поздрав колеге, потребно ми је мишљење искуснијих.
Која спрингерица има по вама најбољи окидач или код које пушке би се окидач могао наштеловата на што је могуће лакшу тежину?
Врзма ми се по глави да кренем са мојим дугогдишњим пројектом да направим једног Франкенштајна.
Можда нисам требао да поставим питање овде али нисам хтео да отварам нову тему.
Ако желите ви искуснијји отворите нову тему и дајте неке савете нпр. када би правили спрингерицу по вашој мери и жељи, од којих би пушака узели рецимо цев, од којих бисте узели окидач, од којих кундак итд.?

Ako nadjes puskicu, springericu, sa dobrim okidacem, msm da si nasao vec OK sve i da ne treba nista prepravljati. Nisam probavao Dianin T06 npr., ali HWov Rekord jesam i odlican je.
Ako odes dalje i pogledas standardne puske, stare 20-30 i vise godina, springerice, okidaci su perverzija za vecinu danasnjih normalnih PCP pusaka.

Ajde da probam opet ali mozda sa boljom opisom.
Posto ocigledno ne moze precizno+snazno=300 e, sta moze za taj iznos😅
Znaci ne mora dijabola u dijabolu ali da na 25 metara mogu pogoditi kutiju cigara.
Dok sam imao puske gadjanje je stojeci ili eventualno sjedeci, nikad nisam koristio oslonce kojekakve. Jednostavno mi nije zanimljivo.
Najprije bi isao na 5.5 al nije pod moranjem.
Cisto sumnjam da cu gadjati mete. Obicno razbijam kojesta 😅
Najcesca zajebancija mi je bila gadjanje dezodoransa na nekih 20-25 metara. Poredam par komada pa se zajebavam s tim.
Crosman Benjamin koji sam imao je bio dosta jak, na tu daljinu probija krovni lim, od minimum 2 mm. Ali ga je sahranilo luft na prelomu cijevi.
Ako sam dobro shvatio ne preporucujete Hatsana?!
Ostalo sto se nudi u Bosni su:
Gamo
Norica
Ecol
Crosman par modela
Diana od koje samo 240 ulazi u budzet
Remington expres
Browning x blade
Perun

Napomena koja sigurno ne olaksava pomoc, je da je drvo pod must 😅
Valjda nisam pretjerao s pokusajem

Znaci ima sposobnost da se na pomenute daljine ponesto unisti 😅?
I kolega Joco, posto vidim u potpisu da se nalazi pomenuta puska. Kako se pokazala na gadjanjima 20+?

Evo, ovde smo se igrali sa daljinama od 25-30m. Bez greške. :)

https://www.youtube.com/watch?v=CsY0uYkWawI

Bas sam danas pregledao kanal i bas taj snimak. I kolege sa foruma koji gadnja sibicu.
Usput
Kolege smo i po stapu.

Btw imao sam takvu zastavicu, nekih 15 godina. I dan danas zalim za njom

Users who are viewing this thread

Back