Pozdrav društvo, posebno moram reći da sam "Goxy" ja najviše udavio sa pitanjima, jer sam na kraju ipak rešio da sve završim legalno oko uvoza. Goxy se sam ponudio da mi pomogne, što jako cenim, i vidim da ste svi super ekipa, i nadam se da će mo se upoznati i lično. Otišao sam u Ministarstvo Trgovine, poneo očitanu ličnu kartu, oružni list, profakturu nisam imao, pa sam odneo print screen porudžbine kao dokaz odštampano sve to, i papir koji sam dobio od carine. Tamo na trećem spratu u sobi 3 je pisarnica i tamo sam se javio. Kada su čuli da je optika većeg uvećanja, poslali su me u sobu pored, gde je radila jedna fina žena, kojoj sam verovatno onako zbunjen bio simpatičan, pa mi je rekla šta mi treba i kako da to popunim preko neta i pošaljem, i vratila me u sobu gde je pisrnica, što je značilo da ću platiti taxu 1600 dinara,a ne 12500. Bio sam jako srećan i pun samopouzdanja, krenuo sam kod kuma koji drži špediciju, on mi je sastavio papir da tražim od carine da pošiljka ostane još mesec dana na carini,do carinjenja, to može po zakonu, i samo treba da se na to stavi markica od 27 dinara i to je to. Carina ti lupi pečat i novi datum do kog će pošiljka biti na carini. Zatim sam kupio Milkaču od 300g poneo taj papir od carine, i popunio onaj zahtev za dozvolu, platio taxu, i isti dan, ponovo u Ministarstvo Trgovine. Ispostavilo se da sam pogrešan zahtev popunio, jer su svi jako slični, pa je ta divna žena uzela na sebe da mi sve završi, i da ja samo čekam da me pozovu iz pisarnice kad bude gotova dozvola i da tada moram da potpišem taj papir i izjavu da napišem i potpišem. Izjava je da ću optiku koristiti za ličnu upotrebu u streljani, tako sam napisao. Sve u svemu nisam čekalo dugo, od 12 tog do 17 tog decembra. Uzeo dozvolu, i pravo na carinu, gde su je ocarinili 11745din. Optika je 349 dolara + 1600 taxa+11745 carina i pdv, stim što sam ja mogao i taxu da platim 12500, a imao sam sreće ili šta već. Optika će biti na karabinu 3006, mislim da ovde nema da se kupi optika koja može da izdržava taj kalibar a da ima to uvećanje i takvu končanicu. Bar nisam video takvu ispravite me ako grešim.