Side Shot - prvi susret sa ovom spravicom

Status
Not open for further replies.

Ledeni

Active member
https://www.youtube.com/watch?v=dhvkNjuHUQo

Juče je stigao SS od kolege Zexa i evo prvog snimka. Naravno, uspeo sam da zabrljam :D . Kada se telefon ubaci u nosač i uključi snimanje, slika se uvek poveća (zumom telefona) dok pun krug ne ispuni veći deo ekrana i zatim se uključi autofokus. Ja sam to zaboravio da uradim i slika je ostala mala, pa sam je kasnije veštački povećao u programu za obradu videa, zbog čega je pogled kroz optiku izgubio na kvalitetu. Osim toga, nisam "okrenuo" snimak, pa izgleda kao da vetasr duva s desna u levo, a zapravo je suprotno, jer je u pitanju severac - košava na našem "strelištu" duva s leva u desno. Ispraviću to već sledeći put. Izvinjavam se zbog ovog propusta.

svaka čast kolega na pogodcima, što se tiče ove spravice volelo bih da sledeći put to podesiš da baš vidimo kako to izgleda jer gledajući snimak izgleda mi mnogo loš vid kroz ovo, moja kineska optika za ovaj snimak je...., al opet tebi svaka čast na trudu i snimku, uvek uživam da gledam tvoje snimke 💪

Odlicno kolega Ledeni,sad ce snimci testiranja i uopste gadjanja biti jos zanimljiviji

https://youtu.be/WJOzRM6uEsI

Potrebno se malo poigrati, u ovom snimku se vidi da tu ima mogucnosti za dobrim kvalitetom snimka.

Kolega @ZEX, svaka čast za SS, lično ti zahvaljujem što si uspeo da privoliš Ledenog da proba SS i time svoje filmoće učini još zanimljivom gde ćemo moći da vidimo i akciju iz prvog lica 👏👏👏
Ja uživam u njegovim filmićima i ovo će tek biti interesantno za gledanje.
Što se tiče kvaliteta snimka, apsolutno se slažem da je dobar telefon odnosno kamera na njemu veoma bitna za kvalitet snimka.

Ipak si me poslušao i kupio spoter durbin iz Lidla. Nama za proveravanje pogodaka mislim da je stvarno super stvar, pogotovo za 3600 dinara i 5 godina garancije.
No da te ponovo pohvalim za pucanje i grupu pogodaka, sviđa mi se kako izgleda prvi snimak sa side shotom a biće i bolji kad podesiš sve kako treba.

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

KLAP KLAP KLAP
opet zanimljiv snimak, ako si po ovom vetru napravio takve grupe, kako bi bilo da nema vetra?
verujem da je SS sposoban za bolje snimke ali se treba igrati sa tim naravno, ko ima volje za tako nesto
mada ako neko postize rezultate kao ti trebao bi to i da snimi na odgovarajuci nacin da ne bi neko posle dovodio u sumnju, mada koga briga

:shock:
ZEX said:
https://youtu.be/WJOzRM6uEsI

Potrebno se malo poigrati, u ovom snimku se vidi da tu ima mogucnosti za dobrim kvalitetom snimka.

:shock: :shock: :shock: ovo je već bezobrazno dobro!

@_Ra Jesam. Kad sam sasvim slučajno naleteo na njega pomislio sam da je bilo suđeno da ga pazarim. Uzeo je i kolega Kircan i zaključak nas obojice je da vredi više nego što košta.

Što se grupe tiče, koliko sam do sada primetio, vetar naravno zanosi i slagove, ali drugačije nego dijabole. Ne znam da li bih umeo da objasnim to, ali čini mi se da kad se puca slagovima vetar pomeri grupu u stranu i eventualno je malo proširi, dok dijabole u takvim uslovima (vetar 3-4 m/s) udaraju svuda po meti i grupe postaju mnogo šire. Možda to i nije tačno, ali sam ja došao do takvog zaključka jer sam i po vetru od 4-5 m/s slagovima pravio u najmanju ruku solidne grupe koje su samo bile pomerene u stranu u koju vetar duva. Sa dijabolama to je nemoguće. Ali, svemu tome treba dodati i činjenicu da moja cev po svemu sudeći više voli slagove, jer su mi grupe i na manjim distancama u poslednjih par nedelja bolje nego sa dijabolama.

Evo pre odlaska u tazbinu na brzaka probao ponovo i mnogo je bolje, ali mislim da ću morati da montiram ipak drugi telefon. Ovaj je star 3-4 godine i izgloeda da mu kamera nije dorasla ovome. Problem je u tome što sam ja ovaj telefon namenio za SS i računao sam da ću moći da ga držim nacentriranog uvek na SS-u i kad hoću da pucam samo ubacim ceo uređaj ubacim u ležište, zategnem i gotovo. A ako budem koristio druge telefone, moraću svaki put da ga skidam i nanovo montiram. Tek od 1,00 min se vidi prava slika.

https://www.youtube.com/watch?v=w6huwyoitEA

Joca said:
O ljudi moji, još ćete i mene navući na ss... :lol:

... :lol: ..bata@Joco šta bi ti falilo... :)
Uopšte nije to loša ideja, razmišljam i ja da sebi nabavim jedan SS. :cool:

Btw: Svaka čast kolegi @Ledenom na fleksibilnosti, a pozdravljam i podržavam nesebičan gest kolege @ZEXa, zaista respect za obojicu.
Iskren da budem, ja se ko malo dete radujem kad kolega @Ledeni objavi neki klip, baš sa zadovoljstvom odgledam. Ustvari, ja se radujem kad bilo ko objavi i podeli na forumu video ili fotografije i to zaista treba ceniti. 👍

Odakle odjednom tolika pomama oko snimaka sa side shoot a niste se slagali kolege???
Gosn Ledeni samo nastavi,za to smo se i borili
Za sledeci korak ocekujem reklame u video na yt pa da se naplati sav tvoj trud.
Svako dobro i samo napred.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Pa legli na rudu kao i ja 😂. Jbga, jeste zanimljivo, a verujem da će biti i korisno u smislu uočavanja grešaka. Pogrešio sam, priznajem.

Hvala ti.

:D :D :D

Sad tek kad sam ponovo odgledao od kolege @Ledenog prvenac klip sa SS, shvatio sam da su u klipu pored SS korišćeni i specijalni efekti. :cool:
Naime, pored već legendarnog neizostavnog pevca, u klipu se čuje i "kupujemo staro g'ožđe, stare šerpe i lonci, akulumatori stari kupujemoooo..."
Jednostavo komercijalni deo je tako lepo diskretno i profesionalno ukomponovan u video klip, a ne ko ovi indijanci sa YT kada ubace reklame ko da mi neko opali šamar... :D

Jeste, p... im m... baš me iznervirali 😂. Ja stvarno ne znam kako da postanem drugi Met Daber. Em sam ćelson, em petao, em staro gvojze... :lol:

Status
Not open for further replies.

Users who are viewing this thread

Back