Side Shot - prvi susret sa ovom spravicom

Status
Not open for further replies.
Obavezno pročitajte tekst na početku - svetlo je veoma loše, kvalitet snimka bi bio još bolji da je kamera kvalitetnija. Još jedna napomena - u videu kažem da treba "pomeriti optiku", a zapravo samo malo treba korigovati položaj nosača telefona. Kada se to uradi, kružno vidno polje je jasno i čisto (bez zatamnjenja) i pri maksimalnom uvećanju optike, što se nakratko i vidi. Po meni je ovo odlično.

https://www.youtube.com/watch?v=ZiSgWvgTVF0

@Ledeni sve je super, slika je izvrsna, imate HD sliku 1080p, autofokus, digitalni zoom, sve je savršeno. Samo nacentrirajte kameru :)
Dobro bi bilo, ne i obavezno, ako možete na kameri da namestite snimanje iz ogledala L-R. Možda fabrička aplikacija za kameru nema tu opcju ali ima drugih na Play Store. Ima čak aplikacija kojima možete da podesite centranu tačku "zuma" i fokusa koja bi se poklapala sa centrom končanice da bi digitalni zum i fokus automatski pratili centar sa optike.
Pozdrav.

ja sam na yt gledao da ameri placaju za neki app ne znam kolko za iphone i onda procacko telefo i video da sva ta podesavanja ja imam i bez app u opcijama,inace telefon je mate 20....

Imao sam problem sa montažom mog telefona na Zexov sajdšot. Kako god da postavim "šapice" koje ga drže, uvek jedna pritiska neki od tastera i j... me u zdrav mozak. Prosto, takav je raspored tastera. Sa drugim telefonima nemam taj problem, ali od sina i supruge ne mogu uvek da koristim, a jedan koji koristimo kao rezervni ima slabu kameru, pa sam problem po savetu kolege Sasha rešio tako što sam demontirao originalne "šapice" i iskoristio čvrstu plastičnu masku za moj model telefona. Iz nekoliko pokušaja sam je pažljivo nacentrirao i ubeležio tačnu poziciju na nosaču telefona, a zatim sam je zalepio i sada to zaista dobro funkcioniše. A da bih sajdošt stavio u pogon ne treba mi više od minut vremena.

Ne znam što u komentaru nema slike videa nego samo stoji link, ali da znate da je tu i kratak video-klip na kojem je prikazano postavljanje sajdošta i jedna brzinska grupa na 100 metaraaaaa...

https://www.youtube.com/watch?v=pd_lmjMYqi8

Osećam obavezu da ovo napišem. Imao sam pogrešno mišljenje o sajdšotu. Smatrao sam da je to glomazna skalamerija koja otežava gađanje i potrebna je samo pravim jutjuberima i promoterima poput svih onih koje redovno gledamo već godinama. Bio sam ubeđen da je takva stvarčica potpuno besmislena za obične rekreativce. I bio sam u zabludi. Sajdšot jeste dodatak sa kojim morate da rukujete pažljivo, ali se vrlo lako i brzo montira na optiku i veoma je korisna stvarčica za svakog strelca. Ali, mislim da je od svega toga najvažnije to što je vrlo zavavno koristiti ga! Da kolega Zex nije došao na ideju da mi pošalje jedan, i dalje bih živeo u pogrešnom ubeđenju, tako da su u pravu bili i on i kolege koje su me ubeđivale da prihvatim poklon, a ne ja.

E moj ledeni zamisli da si ga platio 300 e iz usa prije tri godine
Do sad bi bio No1 na net.....dje bi ti bio kraj....

Gosim Ledeni, videćeš još kada ti dodje bolja optika i staviš bolji telefon (nisam mislio da nemaš dobar telefon, al u biti je sočivo kamere ključ za kvalitet snimka).

Zex, o ovome sam pisao u temi o AT44. Kada su svetlosni uslovi bolji i slika je znatno bolja, a kao što svi znamo mnogo zavisi i od kamere. Moj telefon je Galaxy J6 koji nema baš neku sjajnu kameru.

https://www.youtube.com/watch?v=N_CKOZXKnj8

Evo kako sajdšot radi sa novom optikom.

https://www.youtube.com/watch?v=yL-0EnvDItk

Ovo je sada fenomenalno. Bravo Ledeni za izbor optike (u tom cenovnom rangu), bravo Zex za sajdšot.

Zaista sve ovo deluje čisto i bistro, baš lepi radi optika u kombinaciji sa sideshotom, svaka čast. 👏

Btw:Gledajući ovaj video, stalno mi na pamet padaju reči nekih naših članova, a mislim da su to bata @Jocine i bata @zvezdanove reči, mada nisam siguran, al' evo pokušaću da inerpretiram:
"Uvećanja nikad dosta..."
Mišljenja sam da su potpuno u pravu. ;)

Upravo tako jer gledajuci video i uvecanje meni je to za 50m idealno a za sve dalje fali jos uvecanja.

Glock17 said:
mislim da su to bata @Jocine i bata @zvezdanove reči, mada nisam siguran, al' evo pokušaću da inerpretiram:

Da. Znam da se neki neće složiti, ali iskustveno se pokazalo (meni) baš tako - uvećanja nikad dosta.
Mada... Ledeni je pronašao svoj stil pucanja i sa manjim uvećanjima i odlično mu ide. :)

Glock17 said:
Zaista sve ovo deluje čisto i bistro, baš lepi radi optika u kombinaciji sa sideshotom, svaka čast. 👏

Btw:Gledajući ovaj video, stalno mi na pamet padaju reči nekih naših članova, a mislim da su to bata @Jocine i bata @zvezdanove reči, mada nisam siguran, al' evo pokušaću da inerpretiram:
Mišljenja sam da su potpuno u pravu. ;)
moja želja je marč 80 x

Status
Not open for further replies.

Users who are viewing this thread

Back