Side Shot - prvi susret sa ovom spravicom

Status
Not open for further replies.
Usao je i sandro u 21 vek, a mozda postane i influenser, sad kad mu pretrcim ispred nisana postavu i ja medijski eksponiran

Poštovane kolege, evo još malo da dopišem ako uopšte neko i čita ;)

Završen je SS V3, sada sam nastavio sa redizajnom V2 i on će ovih dana biti u opticaju.

izbaciću dve slike danas uslikane sa redizajnom V2, prostor i meteo mi nisu dozvolili da malo detaljniji budem.

Nadam se da smo SS priveli kraju! ili bolje rečeno zatvaramo projekat ;)

Attachments

• 1633977950999.jpg
    1633977950999.jpg
    337.7 KB · Views: 1,524
  • 1633977951004.jpg
    1633977951004.jpg
    279.9 KB · Views: 1,524
Prati se tema , napredak je očigledan i što bi Štimac rekao ( "Sećaš li se Dolly Bel ") - Svakoga dana u svakom pogledu sve više napreduješ u unapređenju Sideshota , made in Serbia by Zex .
Bravo

Stigao zexov sidesot jos samo mk da stigne pa neko testiranje da padne. Na prvu ruku mi se bas svidja, dosta je bolji od prethodnog modela. Lako se montira telefon i dobra stvar je sto mogu telefoni sa edge ekranima, bravo za majstora 👍😄

Attachments

• 20211113_103956.jpg
    20211113_103956.jpg
    696.4 KB · Views: 1,369
  • 20211113_103946.jpg
    20211113_103946.jpg
    733.9 KB · Views: 1,369
  • 20211113_103950.jpg
    20211113_103950.jpg
    549.9 KB · Views: 1,369
Veliki pozdrav svima. Nadam se da imate citalacke kondicije. Ostanite do kraja molicu :)

Odlucih i ja da porucim taj famozni Zeksov Side Shot v3, koga svi hvale. Obicno je tako kao i sa filmovima, kad cujem da se svima svidja, da je za siroke narodne mase, obicno je taj film sranje za mene. Iako sam odavno izgubio poverenje u nase ljude i ''majstore'' koji rade sve i svasta, pocev od nekog secenja water jetom koje mi je trebalo, preko ugradnje parketa, plocica, izrade stalka za zvucnike, izrade nekog dela za motor, deo za masinicu za pecanje itd. itd. i sve na kraju ispadne veliko razocarenje, resim da iz ciste znatizelje porucim tu spravicu. Porucujem, kazem sebi pripremi se za razocarenje kao sto puta do sada i teraj dalje.

Komunikacija sa Zeksom je pocela odlicno, covek je jako ljubazan i prijatan preko telefona, kao i uzivo. Nekoliko puta sam napomenuo da ne zuri kada mi bude radio, neka bude gotovo i za dva meseca, ali neka bude kako treba i da sam perfekcionista. Cak pominjem da sam spreman i mnogo vise da platim, samo da budem ispostovan i da budem zadovoljan. Sve super, tece med i mleko u razgovoru i tako ja cekam svoju spravicu. Probija se jedan rok, pa drugi, i nista meni to ne smeta jer sam i sam napomenuo da ne zuri i da mi vreme nista ne znaci, kad bude bice. Ali problem nastaje kada mi Zeks kaze da mi je nosac gotov, a ja kazem super kad mogu da ga preuzmem, covek kaze kad dodjem sa posla ili jedan dan preko toga, na sta ja sumnjam da je moj nosac uopste i zapocet sa radom i zelim da ga namerno isecem i predlozim da mogu doci do njegove zgrade ujutru kad krene na posao, taman ja idem na pecanje, pa cu pokupiti na brzaka ispred ulaza. Tu se malo zbunio sa pitanjem pa gde tako rano, ja mnogo rano ustajem za posao itd, na sta ja kazem da ne ustaje sigurno ranije od mene, jer sam budan vec od 3. Tu se nekako dogovorimo, a ja osecam da negde skripi i da nije iskren. Nadjemo se mi u ulazu zgrade i cim mi je napomenuo da ne stezem nista do veceri, da se osusi sve lepo, meni je potpuno jasno da sam bio u pravu za sve gore navedeno i da moja jaka intuicija opet nije zakazala. Uzimam ja sve to lepo i krecem kuci. Pa da pocnemo...

Na prvi pogled i kada se nosac uzme u ruke, deluje ''onako'' nit smrdi nit mirise. Kada se malo dublje zagleda i posmatra, kao i neka resenja koja su koriscena, dolazim do zakljucka da je u pitanju sprdnja i da je nosac generalno los. Da je sve jos u fazi ispitivanja, testiranja i da jos nije smeo ugledati svetlost dana, a kamoli biti prodat krajnjem kupcu. Kome se ovo svidja i radi mu posao, onda ima po meni vrlo niske standarde i kriterijume, ili nije video i koristio bolje. Ne zelim nikoga da vredjam, ali tako je.

https://ibb.co/gPY4NjF

Prvo sto uocavam da je ovo kod oka pocelo da se lista, kao lisnato testo. Tu dolazim do dva zakljucka, od kojih se ne zna koji je gori. Prvi da je spakovao nas Zeks ovo, a da nije ni proverio, ili drugi da je pocelo da se raspada sve, a da nije ni pocelo da se koristi. Hajmo dalje...

https://ibb.co/8jw4Jcy

Stakla uzasno prljava, prasnjava i musava i to sa unutrasnje strane, sto znaci da mora da se otvara. Naseg Zeksa je mrzelo i da mi obrise stakla pre pakovanja. Hajmo dalje...

https://ibb.co/tbYg0vw

Stakla su secena katastrofalno, nema pravilnog oblika. Okrnjene ivice koje se vide itd.

https://ibb.co/DD8K5pD

Kada se gleda kroz staklo, na sve strane neko crno trunje i vlakna, i to ne moze da se ukloni bez otvaranja, jako aljkavo uradjeno sve generalno. Pola stvari, kamera ne moze ni da uhvati, a vidi se. Znaci moram da budem sam svoj majstor po ko zna koji put, pa da krenemo sa otvaranjem...

https://ibb.co/DbLJDq1

Otvorim sve lepo, ocistim, pocupam gluposti unutra do kojih se ne moze doci, sastavim i posto vec kapiram da je sve jako nezno, srafcigerom samo pipnem ove srafice, i od cetiri komada, plastika kod dva zvekne kao prutic. Glava srafa na samoj ivici, mesa nema ni pola milimetra, materijal upitnog kvaliteta, vrlo krt i naravno da je moralo do ovoga doci.

https://ibb.co/7p57mLt
https://ibb.co/19Pz7F5

Steznik za tubus optike ne radi kako treba, na slici se vidi da plasticni deo prakticno ne moze lepo da dodje do druge povrsine i ustine kako treba, vec lebdi na pola. Razlog je lose obradjena rupa, kao sto se vidi na drugoj slici i tu dolazi do kocenja. Kod jednog je dobro uradjeno, kod drugog od 30mm je lose uradjeno, prakticno neupotrebljivo.

https://ibb.co/09nQfbY

Ravna povrsina ovog streznika na okruglu sipkicu, a pritom povrsinom zahvata jednu cetvrtinu sipkice, znaci bukvalno bez komentara...

https://ibb.co/QCnJycX

Stavljena dva veca srafa sa jedne strane, i jedan malecki sa druge strane gde zapravo sistem trpi veci stres i gde u toj tacki treba da budu takodje dva komada vece velicine i glave duzeg navoja, a ovaj malecki ima tri kruga navoja u toj plastici... Takodje bez komentara.

Eto, tu bih se zaustavio, ima jos, ali me mrzi da piskaram. Prostite na pravopisu, kucam brzo jer imam neke obaveze. Neko ce sada pomisliti, pa to je to, koliko para toliko muzike. Idi kupi za 250-300e neki preko neta. Ovaj vrsi posao solidno kada se nezno koristi itd. Sve ja razumem i kapiram. Da neko ne zna, da neko nema alat, da se neko tek uci... Ali ne kapiram da nekoga mrzi da za 70e obrise stakla i izvadi crne opiljke iz unutrasnjosti. E TO NE RAZUMEM I NIKAD NECU.

Koristim Zex-ov SH već nekoliko meseci i za sada nisam imao ni jedan problem, tako da sam ja prezadovoljan odnosom uloženo-dobijeno.

Meni je stigao pre par nedelja i ja nemam takvih problema. Sve na svom mestu svi srafici drze nigde nista nije puklo a staklo je sasvim okej i nema nikakvih pukotina :/

https://ibb.co/JvM2QS3

E moj Zeks, jel sam ti rekao da cu staviti telefon deset puta u nosac i da ce se reciklirati sam od sebe? Jel vidis da sam postao cak i vidovit? Zeks, dzabe dva srafa, kada si ovo pokusao da lepis na smesan nacin. Preko 90 posto vrsta plastike ne saradjuje ni sa jednim lepkom ili drugim povrsinama od drugih materijala. Skoro sve mogu samo da se vare i nista vise. Vidim ja postala mi mutna slika na telefonu, kad imam sta i da primetim. Pocelo ovo da se pomera po sini i na kraju ga izvucem rukom sa pola atoma snage. Za sve sam bio u pravu moj Zeks. To je to ogromno iskustvo koje imam, a jako malo godina. Dovoljno mi je da uzmem nesto u ruke i znam otprilike koliko ima sati. Ne moram ni da ga upotrebljavam. Ako se Zeks udostoji, bilo bi lepo da vrati novac. Nikakve popravke i verzije mi ne trebaju. Ako pak nece, ko zeli dobice ovu igracku na poklon. Sa posvetom.

Ja sam video nekoliko komada zexovih ss i radili su ok. Treba da razumes da su materijali koji se koriste za 3d stampu nezni i da to nije komad vojne opreme. To nije polipropilen koji se obicno brizga u ogromnim masinama. Ovo je delikatna sprava i treba je tako tretirati.

Molio bih vas da dalju diskusiju nastavite u kulturnom tonu da ne bi doslo banovanja. Neki postovi ce biti obrisani.

Poštovane kolege,
trudiću se da budem kratak ali zato neću se truditi da odogovaram na Filee-tovo pisanje koje nisam ni pročitao do kraja (da li je to korektno ili nije ail ne mogu da čitam bljuvotine NAMERNE) jer čovek nije tačan za mene a vi procenite dalje.

Pre nego šta ću da uradim SS i predam filee-tu, dobio sam na par mesta info da čovek nije pri sebi i nije siguran, zbog toga sam odlagao isporuku SS. Ja nisam verovao 100% u te priče da je sklon da izvinete na rečima zajebu, naravno da sam POGREŠIO.

(NAPOMINJEM: ono šta sam saznao, da je poručio dijabole, dobio ih na adresu i nije ih preuzeo, vratio ih nazad bez da ih je i otvarao. Poručio optički nišan sa foruma pa otkazao itd.. nažalost i to mi nije bilo dovoljno, moja greška).

Šta se tiče SS, kao prvo da napomenem, svim kojima sam uradio SS stojim na raspolaganju u slučaju da se nešto polomi ili pokvari da ću uraditi besplatno, da taj korisnik ne ostane oštećen po bilo koju cenu.

Da je čovek normalan (filee) ne bi došao u 5:30h a ja još ludji koji želi da ispuni takve želje što normlan čovek ne radi, ali ja sam hteo da izadjem u susret njegovoj želji koja me košta samo nerviranja zato šta se čovek prestavlja u superlativu a ovamo na kurvanjski način zabija nož u ledja, u prevodu ima nas još BRANKOVIĆA.

Da nastavim dalje, SS nisam ništa doterivao ka perfekciji koju je Filee tražio, radio sam ga kao svaki drugi, elem ujutro sam mu pokazao kako se isti postavlja, kako se postavlja telefon i sve dalje šta treba, pojasnio mu da SS može da ide sa desne strane optike kao i sa leve, okretanjem okulata bira se koja je strana da li leva ili desna. Filee u daljem razgovoru mi objašnjava kako njemu pare nisu problem, tipa bitcoin, grafike i sl... šta mene uopše ne zanima.

E sada da navedem samo neke detalje izmedju našeg kasnijeg dopisivanja, okular je pokidao jer nije znao da ga skine, ima caka ko ne zna, ja to nisam hteo da mu kažem reko uradiću ti drugi, pa File kaže stakla su musava, slika sa telefonom opcija macro, a ko se razume u macro zna koje su mu namene i sl.. Dalje ja ipak nastojim da budem korektan, reko donesi SS sve nedostatke koje stvarno želi da otkloni da mu odradim, ne on po meni namenski rastavlja i pravi bauk kao da je dao 700evra, ja opet nastojim da budem korektan do kraja, kažem mu kao svakom kupcu donesi rešićemo, medjutim to njemu nije namera. Sada se vidi tj. Ja vidim koja mu je bila namera, naravno da je uspeo u svojoj nameri.

Ne bi da vas davim dalje sa glupostima, ko je normalan skontaće, ko nije on će i dalje sudi itd..

Da vas pitam, da li bi ste vi svome detetu dali da puca od svoje 5 godine, ja svome nisam davao a iskreno od 5 god ne može da ni nišani ili neke druge radnje da radi, medjutim naš kolega Filee puca od 5 godine i ja mu na to skidam kapu.

Poštovane kolege, molio bih vas da ovo pažljivo pročitate, sada šta pišem, (mimo filee-ta) znate od kada sam krenuo da radim SS, bilo je tu raznih faza, cilj mi je bio da ga uradim kako valja, Stavio sam neku cenu da ja ne radim za dzaba a da bude i kolegama dostupan. Neke sam i poklanjao jer nisam pao pod uticaj kolege Rame da skinem cenu, na druženju sam bio "donator" sa SS, jer eto želeo sam da neko dobije i da snima. Opet napominjem, svima kojima sam uradio ako se šta pokvari popravljam i održavam taj isti koji sam ja uradio besplatno (to korisnici već znaju), takodje bi da napomene za one koji ne znaju ova plastika nije ista kao kod orginala a i orginal će pucati ako nesavesno rukujete sa njim u smilslu pada, nagnječenja itd.. Još jedan detalj da napomenem, meni nije ovo primaran posao eć hobi, ne bi želeo da se poput Flee-ta nerviram i sl. nastojaću da i dalje budem maximalno korektan kao i do sada.

JA do sada nisam čitao postove i komentare od Filee a neću ih čitati ni dalje, čak ni na ovu temu, on je svoj zadatak ispunio a nadam se da je nalogodavac sada možda i sretan.

E moj Zeks. Jel vidis kako su u lazi kratke noge i kako si pao na glupu foru, kada sam ti rekao da cu ujutru kad krenes na posao pokupiti nosac? Pa ti poceo da mucas preko telefona, jer ga nisi ni poceo raditi, a meni rekao da je gotovo. Pa onda u hodniku, nemoj da stezes nista nek se osusi do veceras... :D

Samo ti i ja znamo Zeks sta je istina. To mi je dovoljno. Znas ti da sam ja u pravu. Ovo pominjanje nekih dijabola, iskreno zamalo da se zagrcnem od smeha, pojma nemam o cemu pricas. Riton optiku sam otkazao i to posle 5 minuta, nisam cekao vise, da bi covek opet naveo da je optika na prodaju. Ne zelim nikoga da ostetim. Nije samo lepo od njega sto je preko telefona tvrdio da ima neke japanske krvi, da je skoro kao sedmica, a u stvari cist kinez, kad sam se malo bolje raspitao. I ta moja rezervacija opet ponavljam je trajala pet minuta.

Komad koji sam ja dobio prosto nije za upotrebu, nije u voznom stanju sto se kaze. Pola stvari vec skrseno. Tvoja krucijalna recenica ''Ako bilo sta zafali i poremeti se, javi sredicemo imam delove'' je po meni dovoljna da pametan covek skapira sta je pisac hteo reci i koliko ima sati u celoj prici. Ja nisam znao da otvorim i polomio? Hahaha, u pravu si, nosac je interdisciplinarna klinička grana nauke :D O perfekciji nema ni govora, druze nisi se udostojio ni stakla da mi obrises. A lepo sam ti rekao i molio te da uradis da bude pristojno i da lici makar na nesto. Naravno sve moje navode, nisi makar ni pokusao da demantujes. Ah, da. Ni ne citas moje postove :D :D :D Opet ponavljam, znamo oboje ko je u pravu.

Takodje se sada ne javljas na telefon, da se dogovorimo oko povrata novca i daljeg procesa. Odbijas poziv kao tinejdzer, a ne ozbiljan covek u godinama i plus vrlo obrazovan. Nema nikakvih problema, postoji i drugo resenje.

Ovi navodi da imam nalogodavca i da sam na nekoj misiji, pa kao trebam tebi neku reputaciju da urusim, necu ni da komentarisem. To mi je podjednako smesno kao i ono gore za neke dijabole.

Slusaj dečko nemoj da me uzimaš u usta više. To što ti ne znaš ništa o optikama je tvoj problem. Jasno sam ti rekao da po informacijama koje ja imam, optika ima japanska sočiva a sklapa se u Kini, ali da tu informaciju ne znam sa sigurnošću.
I da te naučim, ta X7 optika nema japanske krvi nego je full napravljena u Japanu. Takođe hvala što nisi kupio mog čistokrvnog Kineza, dosta mi je lakše kad vidim s kim imam posla.

Naravno da ću ponovo da je oglasim kad si odustao, da neću možda da ti poklonim što si se uvredio. Sad ovde prozivaš, a u poruci se izvinjavaš što si otkazao, nemoj te fore.
Ja ću tu optiku prodati čiste savesti, svakog mogu u lice da pogledam.

Izvinjavam se za off topic, ali ne želim da me neko blati ovde kao da sam ja sklopio optiku u šupi iza kuće.

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

Tema će biti do daljeg zaključana, jer ide u pravcu u kojem ne treba da ide. Takođe su dva poslednja komentara obrisana, jer veze nemaju sa temom.

Status
Not open for further replies.

Users who are viewing this thread

Back