Slavia 620 - prednji nišan

airmax

New member
Nedavno sam dobio slaviu 620 u očajnom stanju i prilično lepo je sredio. Zamenio sam dihtung na klipu, dihtung na ustima cevi, oprugu, napravio na strugu plastičnu vođicu za oprugu i "top hat", sredio kundak, skinuo tonu rđe sa nje i ostaje mi samo još da nabavim prednji nišan. Za prvu pomoć sam napravio neki u svojoj režiji, dosta je precizna puška ali to nije to, hoću da nabavim original. Ako neko ima ideju gde da ga nađem neka javi, biću mu zahvalan :D

Kada uhvatim vremena rastaviću pušku i malo detaljnije napisati šta sam sve odradio uz slike i to sve u posebnoj temi, u slučaju da nekoga zanima...

Drago mi je što sam nabasao na ovaj sajt i forum, pozdrav svima i toliko od mene za prvo javljanje ;)

verovatno će ti neko od forumaša pomoći. nego podseti nas slikom kako izgleda taj prednji nisan? jel tebi treba samo ona prekrivka musice ili?

U suštini treba mi mušica, ako nađem i onu zaštitu još bolje :)

images

to garant ima svaki drugi oružar negde u otpadnim delovima, samo ne zna. evo verujem da će se neki od nas raspitati

Auuu...
Moraces malo vise da se potrudis da nabavis ovaj deo...
deo kao deo ne verujem da je skup ali niko nece da se potrudi da ti nabavi isti...
nemoj da te ovaj post obeshrabri samo nastavi sa potragom ako nesto nacujem javljam

Guglam stalno ali ne ide :)
Verovatno ima negde po streljačkim klubovima od rashodovanih pušaka ili kod nekog oružara samo ih treba naći. Za prvu pomoć sam napravio mušicu, dosta je dobra ali me nervira jer se iz aviona vidi da to nije to... Ako nekom iskrsne neka varijanta neka javi ;)

https://www.gunspares.co.uk/products/24501/625/

OS033
Foresight hood, Obsolete no longer available.
Price: £4.50 - znači prekrivke nema u nabavci više

OS108
Foresight
Price: £5.42

mušica ima tričavih 5.42 funti

poštarina ti je do 5 funti nije više...

Stefane, više sam se bazirao na pretragu na domaćem terenu :)
Slavia su bile dosta popularne nekada, negde mora da se zaturio koji nišan.... Poručivanje iz inostranstva mi se čini dosta komplikovano i to će biti neka poslednja opcija. Hvala na linku u svakom slučaju ;)

Можда је стара тема али треба ми мишљење од неког ко се боље разуме.Добио сам Славиу 620 не баш у сјајном стању али се да средити.Е сада,имам погодке око 6,7 цм ниско на даљини око 10 метара.Колико год да подигнем задњи нишан ниско у погодци.Не знам да ли је ишта рађено на њој али је доста јака и јача је од моје Заставе м81А на којој су нове дупле опруге и ђон.Не знам више шта бих могао да урадим.Погодци су лепо груписани али ниско и доле мало десно.Хајде правац ћу да поправим са предњим нишном али не знам за висину шта и како да решим..Има ли неко предлог?

Milanb84 said:
Можда је стара тема али треба ми мишљење од неког ко се боље разуме.Добио сам Славиу 620 не баш у сјајном стању али се да средити.Е сада,имам погодке око 6,7 цм ниско на даљини око 10 метара.Колико год да подигнем задњи нишан ниско у погодци.Не знам да ли је ишта рађено на њој али је доста јака и јача је од моје Заставе м81А на којој су нове дупле опруге и ђон.Не знам више шта бих могао да урадим.Погодци су лепо груписани али ниско и доле мало десно.Хајде правац ћу да поправим са предњим нишном али не знам за висину шта и како да решим..Има ли неко предлог?

Slican slucaj sam imao na zastavi koju sam opravljao.
Vlasnik puske je zbog problema na obaracu vrsio prejak pritisan na samu cev nebi li obarac proradio.
Samim tim doslo je do krivljenja cevi ( na dole) .
Nakon toga sam bio u potpunu istu situaciji kao i ti.
Ispravio sam cev i vratio u prvobitno stanje.

Proveri samu cev ima li kakvog deformiteta.

Samo me interesuje imas li bar male promene nakon podizanja zadnjeg nisana?

A ne bi bilo cudo da postoji problem i u bravljenju

Da bi utvrdio imas li poklapanje cevi i nisana mozes proveriti na prost nacin.
Odbravis cev , postavis pusku tako na nekim predmetima da se ne pomera.
Usmeris je, ako si u stanu , prema prozoru i odaberes neku metu na daljini od 1 do 2 km
Bilo to, bio neki repetitor ili neki dalekovod nebitno.
Pogledas kroz cev pronadjes tu metu i potrudis se da metu vidis kroz samu cev npr. vrh repetitora.
Ne pomeras nista , onda lagano pridjes i pogledas na nisam i ustanovis ima li nisan poklapanje sa samom cevi.
Daljina od 1 do 2km je bas bitna .
Ne moze se ovo testirati na 10 metara jer je manje pouzdano.
To je prvi i jednostavan nacin
A postoji jos mnogo pouzdanijih nacina poput lasara i jos nekih alata.

I zaboravio sam da kazem, provera svih srafova koji stezu kundak za telo puske.
Ovo se odnosi na loze rezultate tokom gadjanja.

Хвала на одговору.Е то је проблем јер не видим да се погодци подижу када нишан дигнем.Али је група јако добра али у доњем десном углу (на 4сата )Проверавао сам гледајући кроз цев на неких 15 метара и већ ту се види одступање нишана рупе тј.погледа кроз цев.Е сада видим да је поприлично јака и јача у односу на моју заставу са новим опругама,тако да контам да је нов ђон.Нисам је још отварао,немам искуства са њом никаква а можда ћу однети некоме стручном.Урадићу што је до мене.Буни ме да се погодци не дижу када подигнем задњи нишан

Milanb84 said:
Хвала на одговору.Е то је проблем јер не видим да се погодци подижу када нишан дигнем.Али је група јако добра али у доњем десном углу (на 4сата )Проверавао сам гледајући кроз цев на неких 15 метара и већ ту се види одступање нишана рупе тј.погледа кроз цев.Е сада видим да је поприлично јака и јача у односу на моју заставу са новим опругама,тако да контам да је нов ђон.Нисам је још отварао,немам искуства са њом никаква а можда ћу однети некоме стручном.Урадићу што је до мене.Буни ме да се погодци не дижу када подигнем задњи нишан

Sta da ti kazem kolega,
Da sam blizu sigurno te ne bih odbio i problem bi bio resen bez ikakvih ulaganja.
Sve najbolje.
Zaborav fa pitam jel se kod te slavije prednji nisan steluje po visini.
Da tu neko nije nesto petljao?

Milanb84 said:
Хвала у сваком случају,решиће се некако

Zaborav fa pitam jel se kod te slavije prednji nisan steluje po visini.
Da tu neko nije nesto petljao?

не,само по правцу може.Она је јако дуго стајала и колико знам нико ништа није петљао пар деценија.

Users who are viewing this thread

Back