Slavia 630 CZ - dobijena kao poklon, koji su dalji koraci?

icen

New member
Pozdrav,

Nedavno sam nasledio pusku Slavia 630 CZ, odnosno dobio sam je kao poklon od oca (prvobitno je pripadala mome dedi).

Sa puskom sam dobio i oruzni list. Kod notara smo evidentirali da sam sada ja vlasnik puske.

Da li mozete da mi kazete, da li je potrebno da promenim podatke u oruznom listu, da li treba da je prijavim u policiji (po specifijaciji je kategorija D) i slicno?

Isto tako, kada nadjem odgovarajucu streljanu u blizini, da li mogu slobodno da je nosim (u kutiji naravno) do streljane i nazad?

Hvala unapred na odgovorima!

Trebalo bi prvo kod nekog oružara ili u streljani - raspitaj se ko to radi, da dobiješ potvrdu o kategoriji (za svaki slučaj iskopiraj potvrdu o kategoriji) pa onda sa njom u MUP kako bi je skunuli sa evidencije (jer imaš stari oružni list) zbog D kategorije. Posle možeš da je nosiš u streljanu , naravno uvek je nosi u futroli (y)

Mozda me ostali clanovi foruma napadnu zbog ovoga, a mozda i ne, ali...ništa ne moraš da radiš.....D kategorija se ne prijavljuje u policiji, važno je da imaš papir na kojoj piše da je D kategorija ( u tvom slučaju oružni list). Da li si vlasnik ili nisi, potpuno je nebitno, poreklo puške je bitno. Džabe si plaćao notara, izvaćario te...deda jednom deda uvek, dakle nisi ukrao, ...idi u streljanu, pucaj i uživaj...

E tu može da bude kvaka 22, oružni list bi vratiti u stanicu da ga ponište i odjave pušku, uz kategorizaciju od oružara naravno, i tu nastupa onaj deo Srpchetove poruke D kategorija se ne prijavljuje... idi u streljanu, pucaj i uživaj...

Da li neko moze da mi preporuci puškara u Novom Sadu? Na netu mogu da nađem samo dva, a obojica više ne rade...

E tu može da bude kvaka 22, oružni list bi vratiti u stanicu da ga ponište i odjave pušku, uz kategorizaciju od oružara naravno, i tu nastupa onaj deo Srpchetove poruke D kategorija se ne prijavljuje... idi u streljanu, pucaj i uživaj...
Ne poništava se oružni list, bar ne u PU Kragujevac
Meni je rečeno da je po automatizmu izbrisana iz evidencije i da oni nemaju na osnovu čega da izdaju bilo kakvu legitimaciju za oružje D kategorije a da stari oružni list sačuvam kao dokaz porekla.

Sent from my moto g(60) using Tapatalk

Ne znam ni kako bi se to poništavao oružni list... pretpostavljam da je samo nespretno izabran termin. Puška koja ima oružni list je "B" kategorija, po automatizmu može samo da dođe patrola da proveri da li se drži u sefu. Da bi se ista obrisala iz evidencije, mora da se donese potvrda o "D" ili "C"kategoriji.
Naravno uvek postoji šansa da neki službenik pogrešno tumači pravilnik.

Users who are viewing this thread

Back