Slavia 631 svasta nesto

Koliko je dijabola ispucano , posto kazes da je sve novo , ako nije ispucano bar 30ak pre merenja , merenje nije relevantno .

Moj kineski hroni pokazuje 15% manje. Tako da ako nemas hroni nekog pouzdanog brenda treba isti da proveris

Evo iskopao sam moja merenja sa Chrony-F1 od pre neku godinu sa puškom iz 86-te godine na kojoj je promenjena opruga i dihtung
Crosman premier 0.68g-----135 m/s
Gamo PBA 0,33g ----------220 m/s
HN spitz 0,56g-------------170 m/s
HN trophy-green 0,36g------226 m/s

Mjerili smo sa Combrom cb625 mk4, do sada je radio OK, za referencu sam ponio svoj Zoraki HP01 i sa njim daje standardne rezultate kao i do sada.

Jedino sto preostaje, odnosno moze biti problem je unutrasnjost cilindra koju nismo provjeravali...

@Skorpio: Mislim da je ispucao vec dosta vise od 30 komada...

Ispucala je preko 100 do sada, tako da je to barem rijeseno 😀
Cilindar nije djelovao ostecen e sad da li ima nesto sto ja nisam primjetio, ko ce ga znati

SMD said:
Mjerili smo sa Combrom cb625 mk4, do sada je radio OK, za referencu sam ponio svoj Zoraki HP01 i sa njim daje standardne rezultate kao i do sada.

Jedino sto preostaje, odnosno moze biti problem je unutrasnjost cilindra koju nismo provjeravali...

@Skorpio: Mislim da je ispucao vec dosta vise od 30 komada...

Aha , kolega ti si merio , nisam znao , jbg onda je neki drugi problem ali ne sumnjam da ce te naci sta je problematika 😃

Neplanirano, od danas sam postao i ja vlasnik Slavije 631. Puška je naravno polovna, rekao bih da je u solidnom stanju, međutim tek bih krajem dana trebao da je probam.
Pušku će viši koristiti otac, ali i ja ću da se ogrebem ponekad pošto sam imao želju odavno da posedujem Slaviju.
162373413e921b387fdb3e6d510bf2cc.jpg
587ad75d0c0c131c30fdbe8050e8eaad.jpg
11d5ce0fe068f2dba29108708e3de2c2.jpg
2d50c4e4c4ed92ce0907aca827a29829.jpg

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Jeste pravljen verovatno. Originalan je plastičan koliko znam, ovaj je metalni što je po meni i bolje rešenje.

Stitnik okidaca na slavia 631 je jako bitan. Na stitniku okidaca se nalazi mehanizam za podesavanje tezine okidaca i ako je on u kvaru (citaj: polomljen), neretko okidac se ne vraca u "fire" polozaj kada puska nije nategnuta. Taj mehanizam je veoma prost, ali veoma vazan, poseduje jedan sraf i jedan lim u obliku viljuske...

Iskreno, nisam toliko upućen u tematiku štitnika okidača, i nisam znao da ima toliko bitnu ulogu. Deluje mi da je sve okej, ako ne bude popravljaće se...

Rax032 said:
Iskreno, nisam toliko upućen u tematiku štitnika okidača, i nisam znao da ima toliko bitnu ulogu. Deluje mi da je sve okej, ako ne bude popravljaće se...

Na 5. strani imas sliku plasticnog stitnika

Rax032 said:

Ne brini! Kompletan nov stitnik da narucis, ili da ti neko donese iz Ceske ili Slovacke je 25eura. Samo nemoj da kupujes polovan, na 90% pusaka je to pololjeno ili ne funkcionise kako treba.

Hmm, kod mene nema uopšte ovog šrafa za podešavanje težine okidača, ali okidač je toliko mek da sam prilično iznenađen.

Mekan je zato sto nema nikakvog mehanizma, a samim tim i nikakvog otpora. Ako ti tako odgovara onda je to ok. Uzivaj.

Na mnogim 631 koje se koriste za takmicenja na 10m stav je ta opruga skinuta. Puska se onda ponasa kao da nema prvo koleno, odmah okida. Kao sto rece kolega Glock17, ako ti tako odgovara, samo udri.
Cestitke za kupovinu, odlicne su to puske.

Cestitam na kupovini! Dugo i srecno da te sluzi! Puska bas lepo i ocuvano izgleda. Da se nadovezem sto se tice obaraca Ako ti bude trebao nov ja sam nasao u Vrbasu - Univerzal.
e5501850b7ffa2aeeb79a7df9c1c2f60.jpg

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Hvala svima kolege. Korišćena je puška na takmičenjima kako mi je rečeno, i da, nema prvo koleno uopšte nego odmah okida.
Nisam navikao na ovoliku mekoću, ali mi se dopada jer volim mek okidač.
Pošto ima vas koji imate Slavije, uzeo sam RWS Training od 0.53g i SportS Match dijabole, da li je to dobar izbor za ovu pušku?

Users who are viewing this thread

Back