Hvala na lepim reÄima. Kircane, mislim da kod mog AT-a ne postoji taj problem sa oscilacijama, jer mi Heavy biju uvek isto, kad je toplo, kad je hladno, kad puÅ”ka stoji mesec dana... zavisno od temperature, bude nekih malih odstupanja u odnosu POA/POI, ali je preÄnik grupa uvek manje-viÅ”e isti ili vrlo, vrlo sliÄan.
Danas sam bio kod drugara koji ima preciznu vagicu i u njegovoj radnji premerio 30-ak KO slagova. Deklarisana težina je 1,645 grama (koje pros... na tri decimale!!!), a stvarna je 1,62 g, 1,63 g, 1,64 g i 1,65 g, pri Äemu na 1,63 i 1,64 g ide bar 70%. Plan je da u sledeÄoj i poslednjoj fazi testa pucam grupe po težinama, dakle da ne meÅ”am slagove razliÄitih težina. Kako bih izbegao bespotrebno troÅ”enje municije, pucaÄu u karton 1x1 m na koji Äu polepiti mete. nadam se da Äu u narednih par dana uspeti da odradim sve to, a onda na red dolaze H&N slagovi.
InaÄe, isprobao sam NSA slagove odavno, pretpostavljam da sam bio meÄu prvima koji su ih nabavili, ali nisam bio zadovoljan. Za sada, ubedljivo najbolji za moju cev su FX Hybrid slagovi. Iako su mi grupe sa njima na 50 m poÅ”iroke (proseÄno 25-30 mm), na 150 metara bez obzira na broj ponavaljanja uvek pet komada spakujem u 60-90 mm (najÄeÅ”Äe 70-80 mm). Nažalost, ovi projektili su (pre)skupi. S obzirom na to da se Å”tancuju vrlo lako, smatram da je FX bezobrazno drzak u pogledu njihove cene. Po meni, normalno bi bilo da su možda 50% skuplji od recimo JSB Heavy dijabola po komadu.