Slug zrna, slug cevi - teme i dileme

Da obavestim kolege koje ova priča intreresuje da sam preko prijatelja poručio NSA slagove i to jednu "sample pack" kutiju sa po 25 komada promera .217 u težinama 19, 21, 23 i 26 grejna i jedno pakovanje od sto komada slagova od 21 grejna, promera .218. Tako sam uradio zato što Nielsen sam kaže da u Lothar Walther cevima (a moja je turska kopija LW)bolje funkcionišu slagovi .217 (pa sam za probu uzeo sve četiri težine), a na osnovu iskustava jednog kolege iz SAD znam da AT44 lepo nosi .218 slug od 21 grejna. Očekujem ih nažalost tek za nekoliko meseci, kad prijatelj bude dolazio u Srbiju.

sash said:
U srbiji ne mozes (na zalost) kupiti pusku koja ima navoj predvidjen za "moderator", Zastava takodje proizvodi model MK puske koja ima navoj na kraju cevi , ali samo za izvoz........ a ima nas dosta koji razmatramo o nekoj MK .... ;)
Stari je post ali da dam neko moje misljenje oko MK.

Ja sam isao na MK i na kraju sam kupio PCP. Sta je problem kod MK, jednostavno nemas gde da pucas sem na strelistu, ona ima pucanj i cuje se i te kako dobro, u svakoj sumi, livadi za 30 min bi dosla policija ili lovo cuvari. Ne smes da je vozas kolima kao PCP..
MK se vodi kao i karabin a zakon je veoma striktan kod nas. Dozvola moze da se dobija kao i nabavna, dosta lako ali.. nema svrhu jednsotavno, a da idem na streliste da pucam i nije mi neko resenje. Zato PCP gde god hoces, necuje se....

Je li to polovno ili? Nesto su mi prejeftine, a vidim i navoje na cijevima... :D
Ta predzadnja mi je interesantna, a i zadnja... :oops:

SMD said:
a vidim i navoje na cijevima... :D

U svetlu poslednjih dešavanja a posebno novinskih tekstova o onom paramecijumu iz jabukovca i njegovom rukotvorinama, biće veoma nezgodno kome nađu navoj ili nedaj bože nešto konkretnije. Mišljenja sam da ovako liberalan zakon o oružju i municiji mora da ide u kompletu veoma rigoroznim inspektorima za oružje na terenu (ako su već hteli da kopiraju evropu). Ja se nadam da će po završenoj preregistraciji (početkom sledeće godine) inspektori za oružje krenuti u kontrolu, ko, šta i kako čuva.

To što sam napisao ne znači da se ne slažem sa postojećim liberalnim zakonom o oružju... naprotiv, ja bih prepisao od amerikanaca i zakon o vatrenom. Ali uz prava moraju da idu i obaveze. Ljudi se bez kontrole opuste i zaborave.

Maločas ih dobio. Nažalost, nema nikakvog testiranja dok je regulator u ovom režimu. Zato nisam hteop ni da spominjem da su stigli, ali kažu mi kolege da treba da se pohvalim. Možda je ovo čak i prva tura NSA slagova u Srbiji.

Attachments

• 20190901_112144.jpg
    20190901_112144.jpg
    455.7 KB · Views: 1,984
eto
odlično
sad kreni uz konsultacije sa svim i svakim ko može da pomogne
znam da pani i ja ako išta možemo ćemo pomoći

Hvala ti mnogo, ali teško, makar ovako preko poruka i telefona. Ja sam velika kukavica za te stvari. Mogu sad da idem na Amazon mesec dana sam, mogu da hvatam krokodile, da idem u rat (već sam bio), šta god, ali da rasturam pušku sam nema teorije. Meni je noćna mora kad kupim nov telefon, pa sve ponovo moram da instaliram. Šta da ti kažem, ja sam do pšrošle godine na PC-u imao Win XP, valjda poslednji u Srbiji, a kad mi je kum instalirao Win 10 bolovao sam mesec dana dok se nisam navikao. Jbga...

Vidi ovako
Ja sam zbog valve seat na royalu a svi znamo šta je valve seat upalio kola i 1000km zipio
Vidio sam jednom kako se impakt koji je 10 x složeniji od royala rastura i sad ću ga sam rastaviti sastaviti sa sve rastavljanjem i sastavljanjem regulatora
Zato nađi nekog ko zna da rastavi i sastavi tvoju pušku i eto veselja svaki dan da radiš na njoj

Zašto bi rastavljao i sastavljao pušku? Kod hatsana se sve potrebno za modifikacije nalazi u cilindru (i ventil i regulator).

wooyadeen said:
Zašto bi rastavljao i sastavljao pušku? Kod hatsana se sve potrebno za modifikacije nalazi u cilindru (i ventil i regulator).

Zar vadjenje cilindra i njegovo rasturanje sa podešavanjem regulatora ne spada u "rastavljanje puške"? Možda u stručnom smislu i nije, ali za mene su to španska sela. Kada bih jednom pažljivo gledao dok to neko stručan radi verovatno bih se sledeći put usudio i sam, ali ovako, prvi put, nema šanse.

Ledeni said:
Kada bih jednom pažljivo gledao dok to neko stručan radi verovatno bih se sledeći put usudio i sam, ali ovako, prvi put, nema šanse.

Sve ima na YT a i uvek možeš svratiti kod mene. Kod hase je najveći problem prvi put otvoriti cilindar a to je kod tebe već urađeno.

Ledeni said:
Možda je ovo čak i prva tura NSA slagova u Srbiji.

Čestitam Ledeni, i jedva čekam da pročitam izveštaj. Kad gledamo video?

Steta sto sam dao onu hatsanovu cev uz pusku kad sam je prodavao, bolje da sam dao Ledenom za slug da je isproba, jer je cev bila katastrofa za dijabole...Ali nazalost, ledeni je tad slabije pisao na tu temu pa se nisam setio da ponudim :)

Kao sto Voja napisa u drugoj temi , ovo je nivo komunikacije kakav treba da bude .
Ne bi se slozio da se jedine modifikacije na Hatsanu rade na cilindru , t.j. ja sam radio na vise mesta .
Gurac dijabole recimo stanjio , prosirio putanju vazduha (transver port) , rupu na cevi (putanja vazduha) prosirio ali u konus da ne utice na dijabolu , polirao cekic , polirao vrh cevi (krunu) , naravno izmenjao gumice (o ringove) , poradio na opruzi cekica , naravno i na cilindru , ventil , regulator ...
Dobio sam mnogo i po broju korisnih pucanja a i po preciznosti .
Slazem se i sa konstatacijom da vecina stvari postoji na jutubetu .

Sve se slažem ali modifikacije koje si naveo baš i nisu da ih preporučimo ledenom da ih sam radi.

Da , da naravno , to mi nije bila ni poenta , prosto za vlasnike Hatsana informacija sta moze da se poboljsa .
Nakon modifikacija koje sam naveo dobije se potpuno druga puska :cool:

Users who are viewing this thread

Back