Evo, čekamo goste koji nisu došli juče na slavu, ali kad su slagovi već stigli i kad je ovako lepo vreme bez daška vetra, ko će da izdrži neizdrž :lol: . Ali, razočarenje!
Pre neki dan sam proveravao upucanost i posle pet komada u 20 mm na 50 m zaključio da je sve super. Sa takvim podešavanjem (upucano na Heavy na 50 metara) krenuli smo Aleksa i ja od 50 metara grupe po pet komada.
Prva grupa (Aleksa) - 40 mm. S tim što su četiri u oko 20 mm, ali nisam siguran da to nešto znači :? .
Druga grupa (ja) - 26 mm. Šta znam, po meni je to mnogo za 50 metara, ali hajde da vidimo šta će da kažu na 100 metara.-
Treća grupa (ja) - 37 mm. Tri su u manje od 10 mm, ali jbga...
Zatim meta na 100 metara. Prva grupa - 80 mm

Doduše, četiri su u oko 40-45 mm i odstupanje ta četiri po visini je svega 20 mm, ali jbga

I onda još tri komada u malo preko 50 mm.
Gledaću sutra da im izmerim brzinu, ali ja sam više ništa ne mogu da pojačam. Jedino da čekam da Skorpio sredi plenum i ostale stvari koje smo planirali. Zanima me kako će grupisati na 280-285 m/s, ali možda bi valjalo i ovako probati na 150-200 metara. Moguće je da će se "ispeglati" malo na tako velikim distancama.