Slug zrna, slug cevi - teme i dileme

Bravo!!
Odličan video kao i uvek!
Rezultati su fantastični, prosto ne verujem šta vidim 😲
👏👏👏

Ja sam mislio da smo na ovom forumu svi prijatelji, bar po hobiju i ljubavi prema njemu. Zato hvala Ledenom što deli svoje klipove sa svima nama.

Sash, i ja sam jedva poverovao kada sam video. I još se pitam da li je možda slučajnost u pitanju. Inače, ovaj AT sada sa hibridima ima malko preko 40 džula, ali kada Skorpio završi sa njim biće blizu 60 J! :cool:

I još nešto. Vidi se pri kraju klipa kako izgleda slag kada udari u čelik na 250 metara. Čak i na toj daljini takav projektil može da bude veoma, veoma opasan i zato treba biti oprezan. Aleksa bi svakako bolje video onih par promašaja da je bio bliže, ali smo se dogovorili da se udalji bar 45-50 metara od mete, zbog mogućih rikošeta.

Da ne pišem ovde svašta, ali ovakav slag na toj daljini može veliko zlo da napravi. Čak i ono najgore. Verujem da će ljudi to imati na umu, ali ovo i dijabola su nebo i zemlja.

Ledeni, bravo, veliko bravoo!!

Može jedno pitanje? Da li se možda sećaš, kada sam ti pričao moju priču o Hatsanu i 205m, sa dijabolom Grizzly, koja je po izgledu Hybrid slagu!
Kada sam pričao, a i pisao na forumima neki su bili u neverici i mislili da izmišljam toplu vodu, iskreno i sada se kajem šta sam prodao mog Hasu, ali nikad ne reci nikad, možda on dodje ponovo u moje ruke, a ako dodje e onda će da bude svašta!

Attachments

• IMG_20190210_103031.jpg
    IMG_20190210_103031.jpg
    234.4 KB · Views: 1,618
Odlican video opet. Muzicka podloga je ok ali sam nekako mislio da ce istrcati satanisti iz sume. A Pogoci su neverovatni. Kako sad objasniti da pogadja bolje na 250m nego na 100m. Mozda ima spiralu neku na 100m i blize kad se gadja a na 250 ide kako treba? Ja mislim da bi vredelo probati i na 300m a mozd ai 350 ako optika to moze da ti dozvoli.

Hvala svima na lepim rečima. Zex, naravno da se sećam. Kircane, voleo bih da probam na 300 m, ali je optika prepreka. Sa tri pune revolucije elevacije moram da smanjim uvećanje na 10x da bih "uhvatio" metu devetim dotom. Trebaju mi podesivi nosači ili ona podesiva baza koju je predstavio Mark sa kanala Mark&Sam Afterwork.
I da - ne umem da objasnim kako je moguće da na 250 m napravim ovakvu grupu, a na 100 m nema teorije da pet spakujem u manje od 6-7 cm.

Izmerio sam. Ona četiri su u 8,5 cm. I pravo da vam kažem, pribojavam se sledećeg testa, jer i dalje sve mislim da je ovo slučajnost :(

Attachments

• grupa 250 m.jpg
    grupa 250 m.jpg
    577.1 KB · Views: 1,587
Bravo Ledeni , zaista neverovatna grupa , ja sam ubedjen da nema slucajnosti ni s , hasa i ovako ima odlicne performanse a kada zavrsimo sa njim bice samo bolji , ovo zaista obecava , svaka cast
Iskren da budem te daljine preko 200 M u ovom slucaju 250 , delovale su mi kao sarene laze i da ne videh snimak i dalje bi isto mislio .
5.5 kal sa brzinom od oko 240 ms (ako ne gresim) sta reci osim sjajno ....

Aaauuuuu.... Sta rec sem svak cast Ledeni.
Odlican video! Samo tako nastavi i ocekujemo nove izazove.
Hvala sto si podelio ovaj video sa prijateljima!

Kao klinac od 25 godina bio sam odličan strelac. Sada o sebi razmišljam kao o sasvim prosečnom strelcu. Mada, loša puška je loša i kada je u rukama olimpijskog prvaka, tako da ni meni nije basš najjasnije šta se tu desilo. S druge strane, čak sam i sa NSA slagovima imao vrlo lepo grupisanje na 220 metara, tako da verujem da su u pravu kolege koje su pisale o stabilizaciji na većim daljinama itd. Slag je možda slabiji na 50 ili 100 metara, ali je stasbilan i na 200-300 metara, dok kod dijabole od 100-150 m sve naglo kreće nizbrdo. Pojma nemam...

Ledeni said:
tako da verujem da su u pravu kolege koje su pisale o stabilizaciji na većim daljinama itd. Slag je možda slabiji na 50 ili 100 metara, ali je stasbilan i na 200-300 metara

Da projektil u startu (prvih pedesetak metara) ima nestabilnu putanju (trese se ili pravi spiralu ili šta već) pa zatim kad pređe tu daljinu (70m na primer) stegne mišiće i vrati se na putanju koju mu je dala cev? Meni je to zvuči kao oni navodeći metkovi od sudije dreda.

I meni. Ali kako onda objašnjavaš činjenicu da je najbolja grupa na 50 metara bila 26 mm (ostale i do 40 mm), na 100 metara su od 60 do 80 mm, a na 250 metara - 8,5 cm? Sa NSA-ovima najbolja grupa na 50 metara bila je 33 mm, na 100 metara 55 mm, a na 220 metara oko 15 cm.

Users who are viewing this thread

Back