Slug zrna, slug cevi - teme i dileme

Pravo je zadovoljstvo gledati tvoje video klipove, u svakom se nauči po nešto novo.
Svaka čast 👏👏

Uh, nadam se da če nam vreme i uslovi dozvoliti !
Pravo je uživanje družiti se i pucati sa tobom LR :D

Danas sam napravio najbolju grupu ikada na 150 metara! Eto šta znači kada čovek puca rasterećen, ne razmišljajući o rezultatima (to je po meni vrlo bitan činilac!), iz pozicije koja mu odgovara, bez nervoze... Posle gađanja na 200 m proveravao sam nulu na 50 metara i pošto je gong već bio okačen (sa tog mesta na 150 metara) rešio sam da opalim koji put. Pogledao sam šta kaže Strelok, uneo temperaturu i ostale podatke, odvrteo elevaciju i prvi slag je otišao dosta nisko. Podigao sam za 1,5 MD i sledećih pet smestio u 42 mm CTC. Bilo bi stvarno lepo kada bi svaki put bilo tako :cool: .

Napravio sam mali video-zapis, gledaću da ga okačim ovih dana.

Attachments

• target_image.jpg
    target_image.jpg
    99.5 KB · Views: 804
  • forum.jpg
    forum.jpg
    1,008.1 KB · Views: 804
Kolege, evo da se i ja malo uključim,
kao šta sam u prethodnom pisaju naveo pre 16 dana sam probao slag Knockout i imao dobre početne rezultate, pušku sam u medjuvremenu malo doterao i te sam slike kačio.

Sada za vikend u VA vreme nije bilo naklonjeno za gadjanje, hladno vreme, magla sa nekom rosuljom itd.. ali ja sam išao da pokušam, optiku sam ponovo upucavao na 50m, i grupica je bila više nego odlična, to sam upucavao u subotu, kada je po meni vreme bilo bolje od nedelje.

Nedelja, ne da mi djavo mira, ja metu okačim na 130m, kad ono opšte razočarenje, meta daleko, ne vidim rupice od slaga na meti, ne mogu da korigujem itd.. kada sam otišao do mete, pogotci su bežali desno od kruga i rasuti.
Prebacim metu na 72m, opet nisam bio zadovoljan sa slagovima, jeste idu pogotci u crni krug čas levi deo kruga čas desni, na kraju sam odustao. Imam i snimke ali sam odustao od obrade.

Posle je usledilo podešavanje okidača, i konačno sam ga sa današnjim danom doterao po mom ukusu.

Kako kolega Ledeni reče, kada je čovek opušten onda oće i pogotci da budu dobri, ja se iskreno nadam da će slagovi knockout ipak raditi posao na veće daljine, recimo do 150m.. Samo treba sve to doterati na svoje mesto, i sačekati lepše vreme. Do sada sam pucao iz saobe sa prozora, i sa tim nisam zadovoljan u smislu da osetim otkucaje srca na optici, i to me dodatno iznervira. Nema ništa bez stola i bipoda ;)

Attachments

• target_image.jpg
    target_image.jpg
    222.8 KB · Views: 779
  • 130m.jpg
    130m.jpg
    467.5 KB · Views: 779
  • Poged na metu.jpg
    Poged na metu.jpg
    529.8 KB · Views: 779
Mene je KO potpuno razočarao, mada je .217 bio znatno bolji od .216. Ali, ni sa .217 nisam uspevao da na 100 m grupišem 5-6 komada u krug uži od 7-8 cm. Moja cev voli .218 i ako se KO mk2 bude pravio u tom potkalibru svakako ću ga ponovo testirati.

Obećani klipčić. Nažalost, napravljen je na brzinu, gađanje nije zabeleženo, ali svejedno nisam izdržao da ne ovekovečim ovu grupu.

https://www.youtube.com/watch?v=zBYMVisnV2o

Hvala drugari! To je bilo jedno od onih gađanja kada jednostavno znaš da će svaki da udari kao prethodni. Imam utisak da bih i deset komada sabio u manje od 5 cm.

Ali se ipak nisam usudio :lol:

ledeni ja mislim da si sa slagovima napravio najbolju grupu na svijetu na 150 metara u 4 cm, ne znam jesi li svjestan da si pojebao sve svjetske airgunere sa opremama od ko zna koliko hiljada eura ? to sa dijabolama nije lako a sa slagovima posebno je teško, na 100m se muče da naprave u 2 centa a ti na 150 u 4 centa, mislim da tvoj rezultat treba da staviš na airgun nation da vide ljudi

Nekoliko puta sam sugerisao Ledenom da treba da prikazuje svoje rezultate i video klipove široj javnosti, ali do sada bez rezultata. Spominjao sam mu baš i AN i YT, ali ništa nije vredelo.

Super su to rezultati ... kako rece Zveki niko nijad nije napravio takve grupe sa slugom .... mada mislim da na AN bi bilo puno nevernih toma jer bez snimka pogodaka kroz optiku oni ne priznaju nista.

Admin ovog foruma je vise puta govorio o tome da Turske cevi mogu mnogo vise, i da su sposobne za gotovo neverovatne stvari. Sada se to i dokazalo. Ja obozavam FX, i naravno da je sve bolje i kvalitetnije unutar same pcp puske, nego kod turcina. E sad me golica masta sta je sa onim sto je najvaznije... Cevka... Da li je fx cev mnogo bolja, ili se pak radi o malim procentima... Prica je slozena, kompleksna itd. svi znamo da ne postoje ni dve iste cevi. Dve ''iste'' FX Impact puske, su dve razlicite puske... To vazi i za mk itd.

Joca said:
Nekoliko puta sam sugerisao Ledenom da treba da prikazuje svoje rezultate i video klipove široj javnosti, ali do sada bez rezultata. Spominjao sam mu baš i AN i YT, ali ništa nije vredelo.
pa da , ledeni je prevazišao ove balkanske priče, treba da postavlja na AN..............na engleskom bi bilo poželjno

Prvo, veliko hvala svima na ovako lepim rečima i podršci! Zaista mi to znači.

Drugo, preteraste ga bre :D . Do sada sam na 150 m pravio grupe od 7-8 cm, doduše najviše sa Hibridima, a ovo je prva od 4 cm i pitanje je koliko će ih još biti i da li će. Sad se potrefilo sve. Dalje, lepo Pani kaže, ne možeš napraviti ovakav video i reći "ej ljudi, vidite što je super grupa". Mogu ovde, gde se svi ovako ili onako znamo i gde (nadam se) većina zna da je to istina i da nemam razloga da bilo šta fingiram. A kad bih snimio sve kako valja, sa kamerom koja zumira metu, pa sa jednom kraj same mete i trećom koja snima samo pucanje, pa da snimim i merenje daljine i hod do mete i sve to "uncut" bez ikakvog seckanja... Da li bih ponovio ovakvu grupu? Ajd probaću baš kad stane košava.

Najzad, ono najbitnije. Moj govorni engleski je... Pa kao da sam ruski emigrant sa govornom manom 😂. Lako bih ja da pričam kao Pani. Za takve stvari ipak treba Ko ne savršen, onda makar odličan izgovor.

Ali veliko hvala još jednom!

Ledeni said:
Prvo, veliko hvala svima na ovako lepim rečima i podršci! Zaista mi to znači.

Drugo, preteraste ga bre :D . Do sada sam na 150 m pravio grupe od 7-8 cm, doduše najviše sa Hibridima, a ovo je prva od 4 cm i pitanje je koliko će ih još biti i da li će. Sad se potrefilo sve. Dalje, lepo Pani kaže, ne možeš napraviti ovakav video i reći "ej ljudi, vidite što je super grupa". Mogu ovde, gde se svi ovako ili onako znamo i gde (nadam se) većina zna da je to istina i da nemam razloga da bilo šta fingiram. A kad bih snimio sve kako valja, sa kamerom koja zumira metu, pa sa jednom kraj same mete i trećom koja snima samo pucanje, pa da snimim i merenje daljine i hod do mete i sve to "uncut" bez ikakvog seckanja... Da li bih ponovio ovakvu grupu? Ajd probaću baš kad stane košava.

Najzad, ono najbitnije. Moj govorni engleski je... Pa kao da sam ruski emigrant sa govornom manom 😂. Lako bih ja da pričam kao Pani. Za takve stvari ipak treba Ko ne savršen, onda makar odličan izgovor.

Ali veliko hvala još jednom!

Kolega, tvoja veličina i jeste u tvojoj skromnosti.

Ma gospodin Ledeni nije skroman. On samo nit' smrdi, nit' miriše :lol:
P. S. A njegova veličina je u domaćoj ishrani.

Users who are viewing this thread

Back