Slug zrna, slug cevi - teme i dileme

Ja ne vidim svrhu od postavljanja po stranim forumima svojih dostignuca osim ako ne zelis da se bavis prodajom nekih delova koje si modifikovao. Da imas nekog sponzora, pa da onda testiras sve, dokumetujes i objavljujes, ali onda je upitna objektivnost tih snimaka.
Puske koje imaju neki vanserijski rezultat su posledica mukotrpnog ispitivanja i proba, modifikacija...tako da je neprimenljivo na opstu populaciju koja npr ima taj model puske.

Koliko se secam Ledeni je prvi i otvorio temu o slug projektilima i evo posle dosta vremena ostvario vrhunski rezultat...kapa dole.
Kao nagrada svemu je osmeh kada ide do mete....pokusava da bude "leden" a skocio bi od srece tih 150m...e to je prava vrednost i nagrada ovog hobija.... licna satisfakcija.
Bravo kolega samo tako nastavi :)

Ledeni said:
Prvo, veliko hvala svima na ovako lepim rečima i podršci! Zaista mi to znači.

trećom koja snima samo pucanje, pa da snimim i merenje daljine i hod do mete

prvo pa tu smo da pohvalimo svaki dobar rezultat, dok sam ja postavljao pravi ljubitelji su pohvalili svaki...
drugo , kroz sideshot kad pucaš ne ideš do mete ledeni nego mjeriš sa rangefinderom od puške do mete zato i služi rangefinder da ga prisloniš kao na mojim snimcima na tell i sve fino izmjeriš zabilježiš i imaš vrh snimak
treće zašto ne postaviti vrhunske rezultate i na strane sajtove--nek vide ljudi da i mi ovdje znamo po nešto a neki i više od njih
i četvrto , snimci se i postavljaju da nešto nekoga edukuju , zabave ili promovišu
ledeni je postavio mnogo snimaka i neće mu biti teško da ponovi još koji kroz side jer ga je upravo dobio na poklon jer iskreno ja više gledam pogotke nego priču a to što nećeš ponoviti grupu? pa niko ne stavlja osrednje i loše, svi stavljaju najbolje pa se malo i potrudi da nas sve zadiviš i nas i njih a mi smo tu da te podržimo.....................

Jbga, ja sad ne znam šta bih napisao...

Slažem se sa Berettom. Ovo se sve odnosi isključivo na ovaj AT, na tu konkretnu cev, na ove konkretne slagove, na moj način pucanja... Pitanje je šta bi bilo da neko sa istom puškom proba da uradi sve što sam uradio ja. Da li bi na 150 m napravio grupu od 2 cm ili bi šarao u 20 cm?

S druge strane, ovo što Zvezdan kaže - ja sam pre dve godine mnogo, mnogo vremena proveo tražeći klipove i tekstove o iskustvima ljudi sa slagovima, ali ne sa Impaktom, nego sa drugim puškama, sa standardnim (običnim) cevima, setovanim na 40-50 J u .22 cal. Da sam tada nabasao na nekom ludaka koji je ovoliko vremena i novca investirao u eksperimente sa AT-om i slagovima, a u početku je delovalo da od toga nema ništa, skakao bih od sreće i sve naučio napamet, makar pričao na kineskom :lol:

Ali, ko god bio u pravu, mene i dalje j... engleski, tako da od toga svejedno nema ništa. Baš zbog svih vas sam današnji video počeo na engleskom, da se alo smejemo. Kačim ga posle i verujem da će biti koristan - pucao sam na 100 m po košavi.

Kao što svi znate, duva kao ludo! Ranije, ne bi mi na kraj pamet padalo bilo kakvo pucanje, jer je besmisleno očekivati bilo šta od dijabole u kalibru 5,5 mm po ovakvoj košavi. Ali, kako se u ovako ekstremnim uslovima ponašaju slagovi? Neočekivano, rekao bih. Vrlo, vrlo zanimljivo iskustvo.

Izvinjavam se zbog lošeg zvuka. Pokušao sam da taj problem rešim uz pomoć eksternog mikrofona i u samom programu za obradu, ali nisam bio naročito uspešan.

https://www.youtube.com/watch?v=dBE99NaGybg

A obzirom na vetar nije loš zvuk uopšte, ranije si bio malo tih. Sada da nije bilo vetra čuo bi se super.
Nego zanima me kakva ti je odluka trenutno po pitanju kalibra, ostaješ na Hasi i 5.5mm ili menjaš?

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

Ledo, vidim počeo si da stavljaš naslove na engleskom. Jel' to neka lagana priprema za izlazak na AN? :?: :D

Pre više godina sam rešio da oružje više ne prodajem - samo mogu da dodajem novo. Tako da Has svakako ostaje. Ne verujem da ću o sledećoj pušci moći ozbiljno da razmišljam pre polovine 2022. godine, a do tada će se (nadam se) mnoge stvari iskristalizovati i pojaviće se još neki brendovi. Kako sada stvari stoje, najradije bih pazario jednu od "taktičkih" varijanti ruskog Jegera ili neki Ataman, ali to je kao što rekoh još daleko. U planu je dogodine nova optika, koja će najpre na Hasu, a kad stigne nova praćka preseliće se na nju, ako sve bude okej. Sada kada sam najzad ušemio Hasu sa slagovima, ne žurim nigde, tim pre što ja ovim sportom ozbiljno mogu da se bavim samo tokom jeseni i zime, a u proleće i leti tek povremeno.

P.S. Joco, Joco... Ponekad sam stavljao naslove na engleskom još pre godinu-dve dana :lol:

"... šmrc... hello... hello to everyone... today I'm gonna make video..." Da, da... uvek si tako počinjao klipove... :lol: Nego, da vidimo mi oko tog izlaska na AN. :D

Ahaaaa, ti nisi mislio na naslov? Pa ovo je bilo zezanje, čisto da vam pokažem kako bi to izgledalo kad bih stvarno uradio, a s obzirom na to kako zvučim - ne pada mi na pamet :lol: :lol: :lol:

Ma šalim se, naravno. Ja iz više razloga i dalje navijam da prikažeš širem auditorijumu ono što radiš, ali odluka će svakako biti samo tvoja. Bez obzira na sve, video je sjajan kao i uvek.

ma i ne moraš mnogo da pričaš, pokaži šta može po finom vremenu, a i ti mnogo pričaš brate mili , daj malo više pucanja kroz side a malo manje priče
nikoga ne zanimaju naše njuške :D :D :D , zanimaju ih rezultati

Profesionalna deformacija :) . A i ja volim takve klipove više nego one u kojima se samo puca.

Come on maaan!!
Mr Ledeni,
One more inreresting video from Iceman
production.,Always happy to see the new one! 😉

👏👏👏

Ledeni said:
Profesionalna deformacija :) . A i ja volim takve klipove više nego one u kojima se samo puca.

Pa uradi jedan video meni za ljubav onako vala baš sa merakom kroz side na 200 recimo

ovako to izgleda , a vidiš kako mi puška igra na meti na 170 metara .........
https://www.youtube.com/watch?v=hQFwEMuDpSI

zvezdan said:
Ledeni said:

Pa uradi jedan video meni za ljubav onako vala baš sa merakom kroz side na 200 recimo

u jbt :shock: :shock: :shock: el ovo realno na 170m?!? kapa dole,cetvrti put vec gledam snimak, gde tacka od optike bude u trenutku ispaljeljemja tu zrno i zavrsi :shock:

pucano sa bipoda sa nestabilnog stola što se i vidi po pomjeranju centra optike, nisam imao kad da se pozabavim stabilnošću ali to može i mnogo bolje .........

zvezdan said:
Ledeni said:

Sjajno. Zaista sjajno. :)

Users who are viewing this thread

Back