Kolega Zex je rekao da se nada da će ga završiti do nove godine, ali to uopšte nije bitno. Kad god da ga napravi - super je.
Evo jedne zanimljive stvari. Planiramo neko ELR gađanje, pa rekoh da vidim kako stoji stvar sa slagovima od 21 grejn. U probnom pakovanju, oni su mi bili najbolji, a kada sam kupio prvu kutiju nisam na 50 m mogao da ih spakujem nikada u manje od 20 mm - većina grupa je bila oko 25 mm, pa i preko toga. Nekada bi mi to bilo super, ali sada kad sa 23 gr, 25 gr i naročito 27 gr pravim grupice od 15-18 mm delovalo mi je mnogo.
Stavio sam metu na 50 m, opalio prvi (upucano je sa 27 gr) i otišao je ravno iznad, pa sam korigovao elevaciju i opalio pet komada. Grupa je bila tačno 25 mm, ali je 4/5 bilo u 18 mm. Onda sma odneo mali gong na 100 m (zapravo 102 m), odvrteo klikove i opalio još pet. Grupu vidite na slici. Onaj jedan je u samom centru, a četiri ispod, ali se ne vide lepo otisci, pa nisam mogao precizno da izmerim. U najgorem slučaju je 30 mm. Znači, na 50 m sa tim "flajerom" 25 mm, a na 100 m isto sa "flajerom" (ako se to može nazvati flajerom) samo 30 mm! I to uz relativno brzo i sasvim relakrisano gađanje.
Dakle, kapiram da sam počeo pomalo da ser... ovaj, da preterujem. Da sam pre dve godine Hevijem upucao grupu od 3 cm na 100 m bio bih srećan. Kad bih recimo nekim drugim slagovima pre godinu dana napravio 3 cm na 50 m smatrao sam to uspehom, a sada kada SLAGOVIMA na 100 m pravim prosečne grupe promera 3-4 cm nekako mi i to bude poširoko i sad recimo gledam ovaj gong i krivo mi što je onaj peti pobegao malko gore... Da nije imao bih svih pet u malo više od 2 cm! A to baš i nije sasvim objektivno stanovište, tako da moram malko da povučem ručnu :lol: Uvek ističem kako sam realan i objektivan, a ono trt!