Snowpeak GR800S

Status
Not open for further replies.
Vazdušna puška koja Vam nudi izuzetno dobar odnos uloženo – dobijeno cena oko 12 000 din = 100 eur
Proizvođač: SNOWPEAK
Model: GR800S
Sistem: gasni cilindar
Kalibar: 4.5mm
Brzina: 195m/s
Kategorija D
Težina: 2500g
Dužina: 1070mm
Kundak: plastičan sa pištoljskim rukohvatom
Fiber-optički nišani po meni jedva upotrbljivi ali u ovu ceno bilo bi previse da sve bude solidno.
Ja sam prezdovoljan sa puškom jaka ! precizna male tezine pistoljski rukohvat izuzetno udoban (meni) nisanska slika nije nesto
Okidac nemoze da se steluje ali nije tvrd udoban...

Kakva su vasa iskustva ?
edaa730a7b1a57f859f4369059534126.jpg
4b6ff43c4e0c2573eb2f8c7aaabc0c3f.jpg

Послато са 21081111RG помоћу Тапатока
dcbbce0685d840733425ce0338e6e70a.jpg

Last edited:
Najbitnije da se uziva i zajebava i jos ako to moze za 100 evrica onda bruka Polako ces ti krenuti da razgledas kako da prodas to i uzmes onda nesto precnizije/kvalitetnije i nazalost skuplje i tako u krug I ja sam krenuo sa Cometa Galaxy. Super je rez sa simply

Sent from my iPhone using Tapatalk

Najbitnije da se uziva i zajebava i jos ako to moze za 100 evrica onda bruka Polako ces ti krenuti da razgledas kako da prodas to i uzmes onda nesto precnizije/kvalitetnije i nazalost skuplje i tako u krug I ja sam krenuo sa Cometa Galaxy. Super je rez sa simply

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ma da uzivanje i zabava opustanje nemam nameru da budem takmicar...
Imam u planu Artemis m16 ili p35 ali trenutno nemam prostor za te puske pa se zanimam sa ovim dok ne resim neke stvari oko prostora. ...

"uzivanje i zabava opustanje nemam nameru da budem takmicar..."
Ova recenica me je navela da malo probam da postavim stvari iz licnog ugla. Dakle, ne zeleti biti ucesnik nekog takmicenja ne iskljucuje mogucnost dozivljaja preciznog pucanja. Dakle, meni licno nije bas neko zadovoljstvo ako pucam u vazduh. Ne znaci da ako ne uspem da napravim neki dobar pogodak na 20 30m cupam sebi kose sa glave,ali neka mala emocija uvek je prisutna da se malo bolje pogodi nego sto se pogodilo. Prema tome, po meni je nebitno da li se puca u vidu treninga ili zezanja. U oba slucaja,prirodna je teznja da se sto preciznije pogodi to sto se gadja. Samim tim nastaje i zelja da se puca iz neke puske koja to i omogucava. Ako to nedostaje,onda i pucanje samo po sebi biva malko dosadno,zar ne?

Sent from my SM-A336B using Tapatalk

Ova recenica me je navela da malo probam da postavim stvari iz licnog ugla. Dakle, ne zeleti biti ucesnik nekog takmicenja ne iskljucuje mogucnost dozivljaja preciznog pucanja. Dakle, meni licno nije bas neko zadovoljstvo ako pucam u vazduh. Ne znaci da ako ne uspem da napravim neki dobar pogodak na 20 30m cupam sebi kose sa glave,ali neka mala emocija uvek je prisutna da se malo bolje pogodi nego sto se pogodilo. Prema tome, po meni je nebitno da li se puca u vidu treninga ili zezanja. U oba slucaja,prirodna je teznja da se sto preciznije pogodi to sto se gadja. Samim tim nastaje i zelja da se puca iz neke puske koja to i omogucava. Ako to nedostaje,onda i pucanje samo po sebi biva malko dosadno,zar ne?

Super bas mi je drago zbog tvog dozivljaja streljastva ,uzgred niko i ne negira to sto si napisao ali iskreno ne znam koga zanima to ovde ??? U ovoj temi ?

Neko mozda samo voli osecaj pucanja, nebitno koliko ce da bude precizno, ne mora sve da ide u ekstremne vrednosti sitnicarenja ako ne mora.

Zamisli vozis auto i dodje neko pa ti kaze da ne treba da vozis taj auto ako mu nisi sam pravio lanac ili mesao ulje :)

Potpuno se slazem sa Srpchetom, ali to ne znaci da trebaju svi da se sloze, ali ono sto je napisao, to je defakto tako i svako ko drugacije napise...hmmmm...ne bih znao sta da kazem :) Sve ovo naravno, potkrepljuje i jedna mala sitna, ali bitna cinjenica - pa da nas ne interesuje precizno gadjanje...pa cemu onda meta...bolja puska...optika...a to je odprilike napisao i kolega Steff.
I da naravno, ovo nikome licno nije upuceno, ovo je moje glasno razmisljanje i naravno da to nikoga u ovoj temi ne mora da zanima, samo pokusavamo da proniknemo u sitne detalje "opustanja i zabave" :)

Analogija sa autom nije dobra, jer je auto potreba i definitivno ga "moraju voziti" i ljudi koje automobili ne zanimaju.

Apsolutno se slažem se Srpčetovim postom.

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk

Свако за сваку пушку има своје поимање прецизности, битно је уживање.

Овде сам приметио да има много људи који су се усавршили па на 25-50м муви крила скидају (неки и буквално) са спрингерицама.

Мени би за неке пушке представљало одушевљење и радост ако на 30м звекне лименка или џезва, а за FWB300 кад на 25м баци 5мм у страну чупам русе косе и 'сујем чесима мајку што је дијабола крива.
Ал' поента је да свакога 'вози' нешто друго.

Зато је незахвално полемисати о томе јер многи бркају прецизност са уживањем.
Зато је и тешко дати савет некоме шта да купи, или у овом случају где је човек купио тек нема неке користи од 'лоша ти куповина, лоши ти стандарди'.

Може се једино причати о механичкој поузданости, типа 'Немој кинеске ундерлевер, оће да уједу прст' и тако нешто, а касније ће свак да се избруси сходно својим жељама, могућностима и потребама, као што су сви, као што је и Српче итд, па да формира свој 'укус'.

Кад се прича о неком такмичарском оружју (чак и за наша локална такмичења) ту има поенте причати о прецизности и давати савете шта купити, за рекреативу ће се увек скретати с теме и биће 'додај још пара и купи ово што ти ја кажем, то ти је срњ'.

Мислим, на својим грешкама се најбоље учи.
Кад се пређе 'игрица' звана ГР800С ићи ће се на нешто скупље, тако то иде, све док има жеље и док жена дозвољава. 🤣

Одужих га ја од кулина бана ал' има неке пасивне агресије на форуму у последње време, разлог не знам, да ли је хаарп, месечеве мене... Ал' не ваља нам работа. 😀

Last edited:
Kolega Gustavgule je otvorio temu Snowpeak GR800S. Probao sam pomenutu VP i zaista radi za te novce. Da li se radi o odličnoj vp.(" za 100e") teško.
Nije na bilo kome da mu sudi, menja uverenja i kvari zabavu. Ako ih bude sam menjao to je do njega samog.
Ja sam lično identičnog stava kao kolega Srba. Na jako lep način je opisao svoj stav i svoje emocije kada je reč o pucanju iz VP, pa mi nije bilo teško da su u njima nađem. Za mene je imperativ preciznost i daću svaki dinar ( ako ga imam u višku ) za cev koja je bolja od one koju posedujem. Toliko sam se zarmazio da springerice više ne uzimam u obzir ( bez ikakve želje da utičem na tuđe stavove i ljubav prema čistoj mehanici ). Što se tiče preciznosti, prevaziđene su.
Poznajem kolege, kojima je zaista nebitno koliko je vp. precizna, za koje ne mogu reći da neozbiljno shvataju ovaj hobi već da ga na mnogo opušteniji način doživljavaju. To je njihov izbor i to je to.
U Srbiji prema nekim navodima ima preko 50 000 vp. Zamislite kada bi svakom prioritet bila preciznost. Gde bi nam bio kraj. Na kraju krajeva budžeti i prioriteti nam nisu isti.
Pozdrav svim vp hobistima, pa voleli oni jabuku na 20m ili diabolu u biabolu na 50m

Одужих га ја од кулина бана ал' има неке пасивне агресије на форуму у последње време, разлог не знам, да ли је хаарп, месечеве мене... Ал' не ваља нам работа. 😀
Ovo si sasvim u pravu...mislim da je mesec usao u pluton, a u sazvezdje raka je upala venera i onda se desila ta seizmicka aktivnost na uranu, a koja je pokrenula lavinu nemilih dogadjaja u dzibutiju i sada imamo ogromnu migraciju vilinih konjica, a koji su uslovno posledicnom reakcijom, najodgovorniji na atmosfersko zagadjenje koje proizvode krave njihovim kenjanjem?!

Na ovom formu kao ni na jednom ima toliko strucnjaka po sluzbenoj duznosti da je to cudo jedno...Postavim temu Snowpeak GR800S i onda dođu strucnjaci Tipa Damir Mikec i komentarisu temu Snowpeak GR800S to nije za vrhunsku preciznos,da znam !!! da sa tom puskom necu otici na olimpijadu nikad ! Nije mi to cilj niti mi je vp prioritet u zivotu,mogu da uzmem Panteru ako hocu ali nemam vremena i volje za toliko zezanja sa puskom,hocu da gađam konzerve nekad i metu od 10 do 30m
Opustanje,zabava hobi,da li je to toliko tesko da se razume vec sam prekardasio sa puskama imam Artemis CP2, sr1000s, GR800S,zastavu m56 za moje potrebe te puske su bolje i preciznije nego sto sam ja strelac.

Da li si joj izmerio stvarnu brzinu?I ako si je otvarao interesuje me kako izgleda dihtung klipa.
Imaju te puške malo lošiji materijal dihtunga a ja mislim da distributeri ni nemaju rezervne u ponudi...Imao sam sličnu i jako brzo mi je otišao dihtung pa sam stavio od Slavije...
Njima JSB Straton najbolje leži iz mog iskustva.

Da li si joj izmerio stvarnu brzinu?I ako si je otvarao interesuje me kako izgleda dihtung klipa.
Imaju te puške malo lošiji materijal dihtunga a ja mislim da distributeri ni nemaju rezervne u ponudi...Imao sam sličnu i jako brzo mi je otišao dihtung pa sam stavio od Slavije...
Njima JSB Straton najbolje leži iz mog iskustva.
Nisam merio brzinu ali puska je bas jaka ,nisam je rasturao nemam potrebe puska je prejaka za ono sto pise na papiru ....

Status
Not open for further replies.

Users who are viewing this thread

Back